Anything About Me, Balik Kampung, Family, Hari Raya Aidiladha, My Hero Beso, Raya, Senggarang

Aidiladha Di Senggarang

agak lambat nak meng’update’. busy memanjang 😉 Aidiladha kami sambut di Senggarang. malam Jumaat tu baru kami bertolak balik. balik dari kerja singgah rumah mak dulu. jengah2 periuk, jamah apa yang patut 😉 lepas maghrib baru bertolak ke Senggarang. dalam pukul 10 baru sampai. lewat juga tidur malam tu, berborak2 dengan mil and sil tahu2 jam dah pukul 12 lebih.…

Read More

Anything About Me, Mak, MIL, My Hero Beso, Raya

Macam Sunyi Je

sunyi je sekarang ni. mesti ramai orang dah balik kampung kan? saya masih bekerja, tak ambil cuti pun. nak simpan cuti yang tinggal satu hari tu. korang balik mana raya haji ni? saya balik ke Senggarang rumah mil. kalau tak raya Aidilfitri kat Senggarang tapi mak tak sihat plan bertukar. jadi raya haji ni, first time sambut dengan family En.…

Read More

Anything About Me, Frenz, Home Sweet Home, My Hero Beso, Raya

Bukan OPEN HOUSE

Kenapa tajuk entry saya ‘Bukan OPEN HOUSE’? Sebab saya tak nak ada yang berkecil hati, bila baca entry makan-makan di rumah saya ni. (ada ke yang nak kecil hati???hehehehe~) Semalam adalah bukan OPEN HOUSE rumah saya. Semalam kebetulan kawan-kawan En. Nazir nak datang beraya di rumah. Jadi saya pun masaklah Soto Ayam dan Mee Hoon Soto untuk tetamu. Alang-alang dah…

Read More

Frenz, Raya

Beraya Di Rumah Boy

Aktiviti malam Sabtu kami adalah sambung beraya lagi. Rumah seterusnya, rumah Boy kawan En. Nazir. Kami pergi bersama tiga orang lagi kawan En. Nazir, Apong and wife Zila and Hafiz. The Tuan Rumah ;p Wife Boy, Ayu dah sediakan makanan untuk kami. Dia masak mee hailam. Sedap mee hailamnya, cuma perut saya yang dah tak muat nak sumbat. Apa taknya,…

Read More

Blogger, Frenz, Open House Hari Raya, Raya

Open House Umi Nawfal

Malam Khamis lepas ke open house Umi Nawfal makin bertambah berat saya macam ni. Oleh kerana En. Nazir kerja malam, jadi saya terpaksa pergi sorang. Hasutan saya supaya Mummy Dasy pergi sama tak menjadi. Jadi saya bersaing dengan Jijah. Ramai betul kawan-kawan Umi Nawfal yang datang. Mula-mula rasa malu juga, mana taknya saya sorang je yang tersesat. Semuanya kawan seofis…

Read More