Category: Senggarang

Model Jambatan Sudah Roboh

Aktiviti kat kampung sebelum tiba waktu berbuka puasa. Kami menjadi model jambatan Parit Jabar hahaha. Saja je menghabiskan masa melayan Wahida. Tapi Wahida bergambar tak banyak, yang over Pakcik dengan Makciknya je hehehe. Layankan je la gambar2 kami ni ya 🙂 Model2 ni standard tepi parit je la ngeh2. Wahida.. masih taat berpuasa.. Makcik yang

Berbuka Puasa Di Kampung Halaman En. Nazir

Semalam petang kami bergegas balik ke Batu Pahat. Dah janji dengan MIL nak berbuka kat sana. En. Nazir balik kerja, sempat rehat2 sekejap then petang balik sana. Seperti biasa 1/2 jam pertama saya sangat aktif dalam kereta, berbual melayan En. Nazir supaya dia tak boring. Masuk 1/2 jam kedua, sila ucapkan selamat malam untuk En.

Cerita Balik Kampung 2

Lepas melayan pasir2 di pantai, sambil ditiup bayu segar, kami terus menyinggah ke sebuah warung kecil di atas air. Sebelum pernah menyinggah juga, masa tu buat pertama kalinya En. Nazir memperkenalkan pada saya ‘kerang goreng’ yang sedap di sini. Saya pun mencuba, memang sedap. Inilah rupa kerang goreng tu, enak dimakan begitu saja ;p Bagi

Cerita Balik Kampung 1

Hari Khamis lepas, selesai menghantar Mak untuk pendaftaran di Palliative Care Unit (PCU) Hospital Sultanah Aminah, kami terus berkemas2 ringkas balik ke Senggarang. Agak letih juga rasanya. Tapi saya berjaya tak tidur dalam perjalanan balik ke sana. Kiranya satu pencapaian yang terbaik bagi saya yang selalu tertidur dalam kereta ;p Sampai kampung lebih kurang pukul

Gerimis Mengundang..

.. bila suara beliau berkumandang serata alam ;p Nasib baik tak banjir kawasan Parit Jabar Senggarang masa hari majlis tu. Tengah berehat dalam bilik tiba2 terdengar suara yang memang sangat2 familiar di cuping telinga. Ohhhh.. si dia sedang mendendangkan lagu rupanya. Sempat mengular ye cik abang. Senyap2 saya snap gambar beliau dari celah2 tingkap. Wah2

Banyaknya Tol???

Cerita pasal tol, bukan tol Plus ya.. ni tol masa rombongan pengantin lelaki datang untuk majlis bersanding tu. Banyak betul tol yang dikenakan oleh orang Senggarang kepada orang Machap 😉 Tol 1 Hambik ko, makcik2 penanggah ni semua dah kepong tak bagi duduk. Nasib baik pakcik Halil bawa bekal angpaw banyak hehehe~ Merasa juga le
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!