Category: Anything About Me

Deepavali Ride – My First 20KM :p

Deepavali Ride – My First 20KM | Ecehhhhh. Tajuk beriya sangat kau punya ride. Mengayuh sebulan sekali pun nak kecoh la Ummi ni. Babah kayuh tetiap minggu kot hahaha. Alhamdulillah ada juga lah exercise dari tercongok kat rumah di hari Deepavali. Babah dah mengayuh ke Forest City pagi, jadi petang turn Ummi untuk mengayuh dengan

Facebook Avatar.. Dah Terjebak Ke Belum?

Facebook Avatar.. Dah Terjebak Ke Belum? | Ummi ni jarang jugalah kalau nak terjebak dengan apa-apa apps ke yang trending di facebook. Tapi hari ni kepala tingtong jadi sambil-sambil melayan kepala yang melayang Ummi duk membuat avatar sendiri. Saja je. Just for fun! Harap lepas dah berpusu-pusu timeline kawan-kawan mencipta avatar sendiri tu tak adalah

“Me Time” di Sunway Big Box

“Me Time” di Sunway Big Box | Assalamu’alaikum. Cerita Jumaat lepas. Sempat ber”me time” sebab Geng Jumaat sorang cuti bersalin dan dua orang lagi cuti tahun. Maka Ummi tinggallah keseorangan. Sorang pun no hal ok hehe. Niat memang nak ke BookXcess, Sunway Big Box. Jadi 12.30pm berdezup sesorang ke Sunway Iskandar. Perut memang tengah berkeroncong,

Cerita Ummi Acah-acah Cycling

Cerita Ummi Acah-acah Cycling | Assalamu’alaikum. Cerita bulan Julai dan bulan Ogos hahaha. Bulan Julai yang lepas Babah join Mersing MTB Jamboree 2019 di Mersing. Alhamdulillah, walaupun tak menang sebab cycling menang lucky draw pun jadilah ekeke. Rezeki Babah dapat sebuah Mountain Bike (MTB)  jenama Trinx for beginner. Babah posing bersama new mountain bike di homestay

STB Merdeka Virtual Walk 2019.. Done!

STB Merdeka Virtual Walk 2019.. Done!| Assalamu’alaikum. Last month Ummi join STB Merdeka Virtual Walk 2019 anjuran Selat Tebrau Babywearers (STB). Alhamdulillah walaupun last minutes baru complete 15km walk kira berjaya juga la kan hehe. Ayat sedapkan hati sendiri sebab rasa 15km pun berzaman nak habis.. cehhhh. Buat masa ni Ummi mampu join secara virtual

My So Called “Me Time”

My So Called “Me Time” | Assalamu’alaikum. Tajuk macam beriyakan. Macam “Me Time” nya tu 5 hari hahaha. Bila dah start jadi mak-mak ni faham-faham je lah. Masa banyak habis dengan anak-anak. Memang susah la nak jumpa masa bersendirian unless working mom ada la masa kat office yang tanpa gangguan anak-anak. Untuk ibu-ibu hebat yang

Ummi & Stokin Ben 10

Assalamu’alaikum.. Saja Ummi nak simpan sini buat kenangan. Hari ni Ummi menyasor teruk hahaha. Dah siap-siap nak pergi kerja dengan situasi yang terlambat (of course tak dapat balik sharp 4.30pm) Ummi turun dan sauk stokin baru. Ecehhh.. stokin untuk naikkan semangat berkerja lah kekonon. Lepas tu terus masukkan dalam beg, sebab nak pakai masa dalam

Hernee Nazir’s Youtube Channel Reached 100 Subscribers! Thanks Everyone!

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. terima kasih buat semua subscribers. Youtube channel orang lain dah beribu riban. Ummi baru je cecah 100 ekekeke. Poyo je lebih kan hehehe. Nak dapat 100 subscribers pun jenuh tau. Almaklumlah ni channel makcik-makcik kampung je ekeke. Untuk yang belum subscribe, sila subscribe sekarang. Ini adalah paksaan! hahaha. Kejam betul.  1,244 total views

Ummi & Tudung Putih

Hari ni Ummi bertudung putih berkabung sempena pemakaman jenazah Almarhumah Enche’ Besar Hajah Khalsom Binti Abdullah, bonda Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar. Ilham punya songkok dah upgrade kain putih Opah beri, Ummi sematkankan jarum peniti. Muka Ummi terpaksa diblurkan supaya korang tak kemurungan. Jarang Ummi bertudung putih. Dulu masa study ada kot stok tudung putih.
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!