Aktiviti KKPTP Anything About Me PTP Dinner 2014 Ummi Ilham at Work

Retro Night? Mak Buyong Nak Pakai Apa???

sejak dapat tahu tema PTP Annual Dinner 2014 adalah “Retro Night” terus terfikir erkkk. baju apakah yang sesuai untuk seorang mak buyong 7 bulan pakai? perlu ke ikut tema? hmmmmmmmmm. buruk kang rupa  saya bukanlah yang beriya sangat ikut tema pun. janji pakaian sopan menutup aurat dan tak men”demerit”kan saham akhirat babah ilham kan. credit pic: …

Continue Reading
Family's Activity My Hero Kechik - Ilham Syahmi Quality Time With Ilham Weekend

Family’s Activity | Mandi Manda @ Karosel Indoor Water Park, Taman Nusa Bestari 2

aktiviti terakhir hari sabtu. fuhhhh. alhamdulillah ummi masih kekal bertenaga. pagi2 dah standby meneguk ESP + performance drink. lepas siap2 buat homemade playdough, terus bergegas menggoreng donut yang dah menggebus tu. mama cu dan nenek farah dah menunggu ummi yang terkial2. siap2 terus bergegas ke Karosel Indoor Water Park, Taman Nusa Bestari 2. ni kali kedua kami …

Continue Reading
DIY Project My Hero Kechik - Ilham Syahmi Parenting Tips Quality Time With Ilham The Ilhams Learning Phase Weekend

DIY Project | Homemade Playdough Simple By Ummi Ilham

projek kedua hari sabtu. membuat “HOMEMADE PLAYDOUGH” untuk anak bujang. tak perlu masak dan tak perlu cream of tartar. (yang sebenarnya tak sempat nak mencari :p) lepas menguli donut, kita menguli DIY playdough pulak.     bahan2: Pewarna makanan (pesan babah belikan yang pewarna liquid, tapi tak ada, serbuk pun jadilah) 4 warna (kuning, merah, hijau, dan sepatutnya biru …

Continue Reading