Category: Weekend

Tahniah DPM Netballers!

Tahniah uolls, dapat tempat kedua untuk Netball Tournament 2017 di JMF Camp Court, tak sia-sia korang berlatih hari-hari. Harap Ummi pun istiqomah dapat join training hari-hari supaya Ummi cepat kurus ekekeke. Ok, Ummi tak main pun, baru je training semula badan berat lagi tak fit hehehe. Alkisah bila Ummi tak main, ada la orang tu meleleh

Breakfast of The Day – 090717

Saja nak tayang menu breakfast pagi tadi. Lontong kering sedap yummeh hehehe. Nak makan rendang daging tak ada pula hari ni. Jadi ambil ayam masak merah. Memang sedap macam biasa tapi BUKAN Dari Dapur Hernee Nazir hehe ni Dari Dapur Warung Poyot. Sila telan air liur tengok gambar tu ya ✌✌✌✌✌

Fresh Seafood Di Kg. Pendas Baru, Gelang Patah

Cerita hari Sabtu, macam biasalah hari bersantai-santai. Pagi lepas sarapan di Warung Poyot, kami terus ke Kg. Baru Pendas cari fresh seafood. Budak-budak tu bila terlepas gini biasalah excited. Mak jalan belakang biar bapaknya yang urus bebudak. Geram tengok ikan-ikan segar. Tapi bila dah sampai sini rambang mata nak beli yang mana satu. Macam biasa,

Faisal’s Birthday Celebration @ Pink Daisy Bakery & Cafe, Taman Perling

aktiviti hari sabtu kami minggu ini ialah.. menghuru harakan sambutan hari lahir kecil2an faisal mustaqim. malam mama jie whatsapp jemput datang.dan minta confirmkan sebab nak booking bagai.macam ye tak ye lagi nak confirmkan kehadiran tu kan.akhirnya pujuk2 babah kata ok yeay!small celebration ni dibuat di pink daisy bakery and cafe, taman perling.memang tak pernah menjejakkan

Mandi Manda @ Legoland Water Park

cerita tertangguh tertunggak lagi. cerita bermandi manda di legoland water park. ummi tunaikan permintaan abang ilham yang nak mandi manda di legoland. dah lama sangat tak jejak kaki ke sana sejak annual pass expired. kesian abang ilham. jadi jomlah kita mandi manda. babah tak join sebab ada tournament badminton PTP. kami ke sana dengan nenek,

Foods Review | Takoyaki Sedap By Hakinaqi Takoyaki

blog herneenazir.com memang tak lepas dari cerita makan.. makan.. dan makan.kali ni saya nak cerita pasal takoyaki sedap beli dari officemate department sebelah encik hakim.sebelum ni saya dah test beli yang dah siap masak. dah selamatlah dalam perut.tetiba rasa bersalah sebab tak beli bawa balik ke rumah.jadi teruslah saya order takoyaki frozen dari Hakinaqi Takoyaki

DDHN | Menu Minggu Lepas.. Asam Pedas, Pucuk Paku Dan Sambal Terung Asam

entri pembuka tirai kemalasan dan kebizian ummi ilham. dah 17 hari bulan november, baru sempat taip entri ni je.memang berkurunlah jawabnya entri lain2 tu kena perap ngeh3. ok, recap semula.. menu ahad 8 november.simple jek janji kenyang anak beranak, walaupun sorang anak tu komplen ini bukan ayam red.lama2 redho jek bila ummi suap ayam red

Euphoria Shaklee Appreciation Day @ Grand Paragon Hotel

cerita 19 sept, saya menghadiri program Euphoria Shaklee Appreciation Day bersama Master Norita dan Master Naquib. program bermula jam 2pm – 6pm di Grand Paragon Hotel. kami berpecah dua, ummi dan syamil ke program shaklee, babah dan abang ilham ke majlis kenduri rumah boss babah. adillah tu body guard sorang satu. hehehe. alhamdulillah dapat juga

DDHN | Daging Grill

ini bukan daging qurban hehehe. digrill 2 minggu lepas kot sebab ummi ilham tetiba rasa teringin nak makan daging grill. tapi bolehlah dibuat untuk tambah idea menu uolls untuk masak daging2 qurban yang ada kat rumah tu. semalaman saya perap daging2 ni. sebhagaian lagi saya masak daging black pepper. saya marinate cara mudah pejam mata
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!