Category: Quality Time With Ilham

Mandi-manda Di Tanjung Sepang Beach Resort, Teluk Ramunia

Mandi-manda Di Tanjung Sepang Beach Resort, Teluk Ramunia | Asaalamu’alaikum. Ini cerita tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas namanya. Setahun empt bulan kata kau Ummi peram hahaha. Ceritanya masa ni majlis undur menantu Mama Cu di Taman Bayu Damai, Pengerang. Masa ni kami stay di Homestay Bonda Taman Bayu Damai Pengerang Kota Tinggi. Petangnya

Projek Kutip Sampah Sungai Pendas

Assalamualaikum.. Cerita 19 Januari.. Babah busy join ISI-UTM Urban MTB Jamboree 2019 – 19 Jan2019, Ummi macam biasa kebosanan kalau tak ada aktiviti bersama The Ilhams bila cuti kecuali memang penat yang amat. Pagi tu Ummi ajak diorang berdua sarapan di Warung Poyot. Lepas sarapan, macam biasalah aktiviti meronda sampai ke hujung kampung hehe. Bila tengok tak ramai orang, Ummi ajak la diorang turun ke tepi Sungai Pendas tu. Maka

Kelas Memanah di PEDETA -Traditional Archery Academy

Assalamualaikum.. Alhamdulillah 4 Jan 2019, Babah berjaya menamatkan Kursus Kejurulatihan PENDETA-ZAWRA di Kluang. Semenjak pertama kali berkecimpung dalam sukan memanah dan mewakili PTP ke Pertandingan Memanah tahun lepas dia dah mula jatuh cinta gitu. Tup-tup Babah beritahu yang dia join training ni. Nak jadi trainer katanya. Ummi support je as long as program tu mendatangkan

The Ilhams @ Dinosaur Kingdom Puteri Harbour at Night

Assalamualaikum.. Cerita 2 December 2018, akhirnya setelah puas merengek Ummi Babah tunaikan janji bawa The Ilhams meneroka Dinosaur Kingdom, Puteri Harbour. Plan asal nak pergi sebelah petang, tapi oleh kerana hujan lebat kami postponed selepas maghrib.  Masing-masing dah tak sabar nak mask ke dalam. Tapi Ummi hold dulu sebab nak bergambar hahaha. Pass masuk kami

The Ilhams at IKEA Tebrau

Cerita Sabtu lepas. Misi Ummi dan Babah mengemas dapur alhamdulillah berjaya. Sebenarnya kabinet sinki rumah kami tu memang dah tahap uzur. Kalau sekali kena hentak memang konfem roboh hahaha. Almaklumlah belum mampu nak buat permanent cabinet. Nak tayang gambar pun segan haha. Memang dah lama Ummi bagitahu Babah nak gantikan cabinet ni dengan mini kitchen

Main Pasir Di Forest City

Cerita berminggu-minggu lepas. Oleh kerana dari bulan berapa hari tu Ummi janji nak ajak anak-anak main pasir pantai tak menjadi, jadi Ummi ajak main pasir kat Forest City je dulu ekeke. Suka la memasing main pasir. Main pasir boleh ya, jangan berenang sudah. Gasak le korang nak buat apa, jangan pegi jauh-jauh. Ada guard kat
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!