Ramadhan 2019 – Day 30

Ramadhan 2019 – Day 30 | Assalamu’alaikum. Yeay! Last day of Ramadhan. Sambil-sambil masak menu raya sambil masak menu berbuka. Additional menu la maksud Ummi. Ada budak request nak maggi goreng. Nahhh maggi goreng versi togel, yang ada cuma meatball dan isi ayam hahaha. Kari Daging sebab nak habiskan stok daging. Sambal Goreng Jawa versi…Continue reading Ramadhan 2019 – Day 30

49 total views, no views today

Ramadhan 2019 – Day 29

Ramadhan 2019 – Day 29 | Assalamu’alaikum. Heyyy dah sampai ke 29 Ramadhan yawwwwww hehehe. Dah hujung-hujung ni memang kelaut idea nak masak. Jom tengok apa menu cincai boncai Ummi. Ayam Yellow Sayur kobis goreng. Telur dadar. Alhamdulillah. Kalau lauk ayam yellow laju je anak-anak makan. Memang bertambah-tambah la jawabnya. Ok one more day to…Continue reading Ramadhan 2019 – Day 29

74 total views, 1 views today

Ramadhan 2019 – Day 27

Ramadhan 2019 – Day 27 |Assalamu’alaikum. Masih cerita Ramadhan berselang seli la ya. Who cares! hahaha. Hari tu Babah belanja barang dapur di Mydin. Sempat juga dia beli 3 keping lamb nak suruh Ummi grill. Maka bersegeralah Ummi marinate pagi tu untuk pastikan rempahnya meresap pada daging. Rempahnya Ummi guna yang Ummi beli dari Mommy…Continue reading Ramadhan 2019 – Day 27

61 total views, no views today