Category: The Ilhams Learning Phase

Persiapan Bagi Sesi Persekolahan Tahun 2020

Persiapan Bagi Sesi Persekolahan Tahun 2020 | Assalamu’alaikum. Cerita yang terlewat hehehe. Inilah persiapan Ummi dan Babah untuk sesi persekolahan tahun 2020. Ada pertambahan perbelanjaan sebab Abang Syamil dah mula bersekolah. Persiapan kami biasa-biasa je. Jom baca! UNIFORM SEKOLAH Uniform sekolah kebangsaan Abang Ilham dua pasang yang baru sebab dah dua tahun pakai baju kemeja

Homeschool Activities | Eksperimen Telur & Cuka

Homeschool Activities | Eksperimen Telur & Cuka. Assalamu’alaikum. Ini kisah homeschool activity sebelum Ummi bersalin. Kiranya memang minggu last sebelum Ummi terdampar di hospital hehehe. Dah lama sebenarnya Ummi nak ajak The Ilhams buat projek telur dan cuka ni tapi asyik tergendala je. Akhirnya Ummi tunaikan juga. Bahan-bahan untuk menjalankan aktiviti EksperimenTelur & Cuka. 1.

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah | Assalamu’alaikum. Semenjak berkecimpung dalam dunia pemanahan.. wahhhhh ayat Ummi ko hahaha memang bila ada masa terluang weekend or weekdays Babah akan ajak dua orang hero ni berlatih memanah. Lokasi memanah ni di sekitar kawasan office dan stor Tok Ayah hehe. Masa ni kawasan ni belum ditambak.

“Ummi.. Hari Khamis 14 February.. Ilham Cuti Ke?”

Assalamualaikum.. Pagi-pagi Abang Ilham dah bagi punch line. Semenjak masuk darjah dua ni, memang Ummi gantungkan kalendar dalam bilik dia untuk dia belajar tengok tarikh dan sebagainya. Setiap hari dia akan tick menandakan hari-hari tu dah berlalu. Pagi ni, sebelum dia ke sekolah, sempat dia bertanya dengan Ummi. “Ummi.. Hari Khamis 14 Feb.. Ilham Cuti

Projek Kutip Sampah Sungai Pendas

Assalamualaikum.. Cerita 19 Januari.. Babah busy join ISI-UTM Urban MTB Jamboree 2019 – 19 Jan2019, Ummi macam biasa kebosanan kalau tak ada aktiviti bersama The Ilhams bila cuti kecuali memang penat yang amat. Pagi tu Ummi ajak diorang berdua sarapan di Warung Poyot. Lepas sarapan, macam biasalah aktiviti meronda sampai ke hujung kampung hehe. Bila tengok tak ramai orang, Ummi ajak la diorang turun ke tepi Sungai Pendas tu. Maka
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!