Homeschool Activities | Eksperimen Telur & Cuka

Homeschool Activities | Eksperimen Telur & Cuka. Assalamu’alaikum. Ini kisah homeschool activity sebelum Ummi bersalin. Kiranya memang minggu last sebelum Ummi terdampar di hospital hehehe. Dah lama sebenarnya Ummi nak ajak The Ilhams buat projek telur dan cuka ni tapi asyik tergendala je. Akhirnya Ummi tunaikan juga. Bahan-bahan untuk menjalankan aktiviti EksperimenTelur & Cuka. 1.…Continue reading Homeschool Activities | Eksperimen Telur & Cuka

110 total views, no views today

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah | Assalamu’alaikum. Semenjak berkecimpung dalam dunia pemanahan.. wahhhhh ayat Ummi ko hahaha memang bila ada masa terluang weekend or weekdays Babah akan ajak dua orang hero ni berlatih memanah. Lokasi memanah ni di sekitar kawasan office dan stor Tok Ayah hehe. Masa ni kawasan ni belum ditambak.…Continue reading Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah

107 total views, no views today

Messy Play Sangat

Assalamu’alaikum.. Cerita terperap 3 bulan ekeke. Ummi ambila peluang kasi can abang-abang ni bermessy play selepas berlatih menanah bersama Cikgu Babah. Port latihan memanah tak lain tak bukan tanah lapang di office Tok Ayah. tapi sekarang Babah dah tukar port baru. Nanti cerita entri lain. Sekarang kita fokus kat messy play. View this post on…Continue reading Messy Play Sangat

89 total views, no views today

Hadiah Hari Guru 2019 Untuk Cikgu-cikgu Abang Ilham

Assalamualaikum.. Hari Rabu dua minggu lepas gigih la Ummi memikir apa nak bagi hadiah untuk cikgu-cikgu Abang Ilham sempena sambutan Hari Guru 2019 yang dilangsungkan pada hari Khamis. Ramai juga Ummi baca di facebook ibu ayah yang confused kenapa sambutan dibuat dalam bulan April sedangkan Hari Guru disambut pada 16 Mei setiap tahun. Ya ibu…Continue reading Hadiah Hari Guru 2019 Untuk Cikgu-cikgu Abang Ilham

199 total views, no views today