Category: Ummi Ilham at Work

Birthday Celebration – Capt Akashah (14/9) & Capt Rahmat (29/9)

Birthday Celebration – Capt Akashah (14/9) & Capt Rahmat (29/9) | Sebenarnya ini adalah early celeberation yang kami buat untuk surprisekan big boss memandangkan hari kejadiaan beliau bercuti nak settlekan KWSP :p Kami plan secara senyap-senyap untuk buat surprise birthday party untuk dua orang boss sekaligus dah alang-alang lahir bulan yang sama. Persediaan nak buat

Realiti Sebenar Work From Home (WFH) Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan

Realiti Sebenar Work From Home (WFH) Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan | Assalamu’alaikum. Alhamdulillah dah masuk hari ke 27 Perintah Kawalan Pergerakan dan hari ni genap 25 hari Ummi Work From Home (WFH). Korang yang Work From Home ok tak? hehehe. Soalan mencabar semencabarnya ibu ayah yang terpaksa WFH tu kan hehehe. Nampak macam santaikan WFH

Sayonara Capt. Hj. Shaharuddin

Sayonara Capt. Hj. Shaharuddin | Assalamu’alaikum. Cerita 20 November 2019, last day Ummi’s ex-boss di PTP. Huhuhu.. sedih ok. Capt. Hj. Shaharuddin antara boss yang sangat sporting. Ceritanya dari sebelum Ummi bersalin lagi Capt. Hj. dah ada ura-ura nak resign. Tapi masih ditahan-tahan lagi hehe. Masa dapat tahu dia nak resign tu Ummi duk nangis

Tug Boat Sea Trial di Sungai Udang Melaka

Tug Boat Sea Trial di Sungai Udang Melaka | Assalamu’alaikum. Cerita lama. Cerita-cerita Ummi Ilham sedang bertugas. Cehh.. macam handal sangat. At first masa boss arahkan untuk masuk Towage section ni Ummi memang agak gementar juga la. Almaklumlah, dulu study corporate administration, masuk PTP tercampak jadi admin HSE then tercampak jadi admin Marine Services. Kiranya

PTP 2019 Hari Raya Aidilfitri, Ngiling Bidai & Pesta Kaamatan Celebration

PTP 2019 Hari Raya Aidilfitri, Ngiling Bidai & Pesta Kaamatan Celebration | Assalamu’alaikum. Cerita raya lagi? kahkahkah. Ada mak kesah. Sikit je lagi promise!  Ini cerita sambutan hari raya di PTP tempat Ummi dan Babah kais pagi makan pagi kasi petang makan petang. Event ni adalah gabungan sambutan Hari Raya Aidilfitri, Ngiling Bidai & Pesta
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!