Bila Tapak Kasut Terkopak.. Jomlah Gam Sendiri ?

Kasut kesayangan yang babah belikan terkopak tumitnya. Maka silalah tampal sendiri sebab kondisi kasut masih elok. Takkan tu pun nak suruh babah gamkan. Itu sangat over hahaha.  Gigih ummi menampal nak. Semata2 tak nak membazirkan duit babah belikan kasut baru. Kasut ni pun dah nak setahun dah umurnya. Tapi kalau babah simpati nak belikan kasut […]

Idea Menyimpan Jadual Sekolah Anak

Selamat berhujung minggu. Saja nak share abang ilham punya jadual sekolah. Setelah difikirkan, ummi korbankan frame ikea ummi tu. Kekonon nak bubuh doodle dan gantung di dinding tu. Lambat sangat siapnya, bagilah abang ilham dulu. Senang ummi nak refer hari2 untuk prepare buku dia ke sekolah. Dah siap bubuh jadual dalam frame, kita kemas rak […]

DIY Project | Homemade Playdough Simple By Ummi Ilham

projek kedua hari sabtu. membuat “HOMEMADE PLAYDOUGH” untuk anak bujang. tak perlu masak dan tak perlu cream of tartar. (yang sebenarnya tak sempat nak mencari :p) lepas menguli donut, kita menguli DIY playdough pulak.     bahan2: Pewarna makanan (pesan babah belikan yang pewarna liquid, tapi tak ada, serbuk pun jadilah) 4 warna (kuning, merah, hijau, dan sepatutnya biru […]

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!