Breastfeeding | SGM May–“Fit Mommy Healthy Baby” @ Hutan Bandar MPJBT, Mutiara Rini

cerita sabtu lepas, Support Group Meeting Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru yang bertemakan “Fit Mommy Healthy Baby”. plan asal buat petang tapi terpaksa di awalkan ke sebelah pagi. kajian cuaca kata petang hujan, tapi kuasa Allah pagi pun hujan gerimis juga. kami 4 beranak sampai agak lewat. tapi diorang tak mula lagi pun. […]

Kenangan Hari Tua Babah Ilham :)

entri ini untuk babah ilham. nak suruh dia update blog memang tak lah. silap2 password blog dia pun dia dah tak ingat. gambar2 ni pun ummi rembat dari henpon dia haha. sorry eh babah. saja simpan dalam blog buat kenangan. hasil seni babah ditayangkan di “mini photo gallery”. last year babah join PTP photography contest […]

Babywearing | Goodbye November Rainbow! Welcome Daiesu Jigsaw! ;)

seminggu bersama, akhirnya berpisah dengan november rainbow. alhamdulillah, dapat peluang merasa menggayakan woven wrap milik puan ayu marlina. thanks ayu, wrap ni dalam perjalanan menemui wearer dan wearee seterusnya. sebelum dipulangkan, sempat juga suruh babah ilham snapkan gambar kenangan. plan asal nak buat photoshoot kat rumah guna wrap ni. tapi apakan daya, kekangan masa. tak […]

Breastfeeding | Rezeki Titisan Emas

**entry ini berkaitan dengan breastfeeding journey saya.. dan perkongsian ilmu untuk ibu2 yang memerlukan.. tiada apa2 niat lain.. sekiranya anda tidak selesa dengan gambar2 yang ada sila klik [X] 🙂 saja berkongsi pengalaman menyusukan kali kedua. baru dua kali je pun kan. tapi alhamdulillah kejayaan kali pertama membuatkan saya bertambah2 bersemangat untuk kali kedua. macam […]

“Saya Nak Sama Macam Upin Dan Ipin”

akhirnya terbongkar jua. apa dia? ni haaaaa anak bujang saya ni. malam ahad lepas beriya nak pakai topi askar dengan cermin mata hitam masa pergi kenduri. malam2 hari ok. tak pernah dibuat orang nak oii. ”ummi saya nak pakai hat dengan sunglasses boleh?” tanjat ummi handal no nyebut sunglasses. ”siapa ajar ilham cakap sunglasses?” ”alaaaa […]