Category: Malaysian Breastfeeding Peer Counsellor (MBfPC)

I Am Your Breastfeeding Peer Counselor

Assalamualaikum.. Breastfeeding notes of the day untuk ibu-ibu yang memperjuangkan penyusuan susu ibu, ikhlas dari Ummi Ilhams. Sekiranya ibu-ibu ada permasalahan dalam penyusuan susu ibu, jangan malu-malu ya. Boleh hubungi saya, saya sedia membantu dengan ilmu dan pengalaman yang tak seberapa ini. Tak kiralah ibu tinggal nun jauh di hujung benua pun kita masih boleh

Happy World Breastfeeding Week (1-7 August 2017)

Happy World Breastfeeding Week to all mommies out there! 1 – 7 August 2017 Nantikan program menarik dari Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru (KSPSIJB) sempena Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia. Untuk ibu-ibu selamat berjuang menyusukan anak-anak ya. Teruskan usaha dan niat murni ibu-ibu. Semoga setiap titisan susu ibu yang diberikan kepada anak-anak menjadi

Ilham Syamil 1 Year 6 Months Breastfeeding Journey (27 Jan ‘15 – 27 Jul ‘16)

alhamdulillah syukur masih diberi kekuatan menyusukan ilham syamil dengan susu ibu,syukur masih ada lagi rezeki susu untuk adik syamil.walaupun kadang2 macam2 dugaan.macam air laut ada pasang surutnya.tapi Allah bagi juga peluang ummi susukan syamil.subhanallah. alhamdulillah. allahu akbar.maka nikmat Tuhan kamu manakah yang kamu dustakan? so breastfeeding journey kita berbaki 6 bulan lagi dik.mudah2an Allah permudahkan

Majlis Pelancaran & Seminar Sempena Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia 2015 Peringkat Kebangsaan – Sesi 2

sambungan dari sesi 2 dalam entri yang lepas. jam 2pm sambung semula sesi ke 2. kali ni perkongsian pengalaman dan cabaran. perkongsian dari wakil2 majikan dalam menyediakan kemudahan bagi staf2 di premis masing2. sebelum menanti majlis bermula, kita bergambar dulu. nasib ko la dik, tengah kemas2 kutip2 sampah kena jadi photographer geng mak jemah. ummi

WBW Challenge 2015 | Aug 3 – My Personal Breastfeeding Experience(s)

alhamdulillah walaupun baru je beranak 2. syukur kepada Allah, saya berjaya menyusukan anak saya muhammad ilham syahmi selama 2 tahun 11 bulan. pencapaian hidup yang tak pernah terjangkau di fikiran saya. berkat niat, usaha tanpa gagal saya juga mampu lakukannya seperti ibu2 lain. yang paling utama bantuan dari Allah yang menganugerahkan saya susu ibu yang

Breastfeeding | Rezeki Titisan Emas

**entry ini berkaitan dengan breastfeeding journey saya.. dan perkongsian ilmu untuk ibu2 yang memerlukan.. tiada apa2 niat lain.. sekiranya anda tidak selesa dengan gambar2 yang ada sila klik [X] 🙂 saja berkongsi pengalaman menyusukan kali kedua. baru dua kali je pun kan. tapi alhamdulillah kejayaan kali pertama membuatkan saya bertambah2 bersemangat untuk kali kedua. macam

Breastfeeding | Meeting AJK KSPSIJB/ Peer Counselor @ UTM Ditemani Hero2 Kecil ;)

kali pertama outing bertiga dengan hero2 kecil. mula2 ingatkan nak bawa syamil sorang, abang ilham tinggal dengan babah. sekali babah dapat rezeki shoot gambar sports day company apa entah kat UTM gak. so ummi mempersiapkan diri la menjadi supermak bawa syamil dan syahmi. alhamdulillah sepanjang meeting anak2 tak lah meragam. cuma abang ilham jek lah

Babywearing | Percubaan Pertama Mengendong Ilham Syamil.. I Love Babywearing ;)

yup! babywearing made easy! pada saya apa2 juga yang saya nak buat kena ada niat dan usaha nak merealisasikan impian tu. yes.. dulu pregnantkan ilham memang niat nak breastfeed. alhamdulillah semuanya dipermudahkan. masa tu tak kenal lagi babywearing what so ever sampai saya join bengkel. tapi masa tu pun macam ye tak ye je nak

Breastfeeding | Tahukah Kita?

hari ni nak share info dari buku “Anak Hebat Dengan Susu Ibu” poster cincai ni saya buat sendiri jek dah lama dah. pernah post kat FB. saja nak “spread the love of breastfeeding” siapa2 yang nak guna poster ni dipersilakan. Sebenarnya bayi adalah guru menyusu yang paling dekat dengan kita. Allah menganugerahkan bayi dengan kebolehan membuka mulut

Breastfeeding | Day 3 – MBfPC Training Program Southern Region 2014

day 3 tetiba pagi raasa sayu pula bila memikirkan ini last day. rasa tak puas berkongsi cerita menyusu dengan PCPA dan rakan2 seperjuangan.     hari terakhir, topiknya pun sangat menarik.     muka mak2 memang tekun habis. bersedia menyerap dan menghadam ilmu   group work pertama.     tajuk2 untuk setiap kumpulan.    
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!