3rd Winner of #bffotosokongan Anjuran KSPSIJB

3rd Winner of #bffotosokongan | Assalamu’alaikum. Alhamdulillah rezeki tak pernah salah alamat. Masih ingat entri Ummi tempohari? Entri Diari Seorang Exclusive Pumping Mom (EP Mom). Gambar dan caption Ummi post di facebook dan instagram untuk menyetai petandingan #bffotosokongan anjuran Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru (KSPSIJB). Alhamdulillah rezeki Ummi mendapat tempat ketiga walaupun aimnya […]

165 total views, no views today

Diari Seorang Exclusive Pumping Mom (EP Mom)

Diari Seorang Exclusive Pumping Mom (EP Mom) | Assalamu’alaikum. Perjalanan penyusuan susu ibu Ummi bersama Ilham Syahid berbeza dari anak-anak sebelum ini dan agak lebih mencabar. Dengan Ilham Syahid Ummi belajar sesuatu yang baru. Belajar menjadi ibu kepada seorang anak istimewa yang tak boleh menyusu secara direct. Sedih? Memang ada sedikit rasa sedih, tapi cukuplah […]

230 total views, no views today

Live Update: Seminar Breastfeeding Peer Counselor Updates

Live update dari UTM Skudai. Hari ni Ummi dan kawan-kawan Lactation Counselor dan Peer Counselor sedang menghadiri Seminar Breastfeesing Peer Counselor Updates anjuran Pusat Laktasi Kebangsaan. Alhamdulillah, Allah berikan kami peluang menambah point di sana nanti dengan membantu ibu-ibu yang menyusukan anak-anak. Doakan urusan kami semua pada hari ini dipermudahkan ya. Ibu-ibu atau bakal ibu […]

Ilham Syamil 1 Year 6 Months Breastfeeding Journey (27 Jan ‘15 – 27 Jul ‘16)

alhamdulillah syukur masih diberi kekuatan menyusukan ilham syamil dengan susu ibu,syukur masih ada lagi rezeki susu untuk adik syamil.walaupun kadang2 macam2 dugaan.macam air laut ada pasang surutnya.tapi Allah bagi juga peluang ummi susukan syamil.subhanallah. alhamdulillah. allahu akbar.maka nikmat Tuhan kamu manakah yang kamu dustakan? so breastfeeding journey kita berbaki 6 bulan lagi dik.mudah2an Allah permudahkan […]

27 Jan ’16 | Ilham Syamil Turns 1!

27 Jan 2016 alhamdulillah syukur hero paling kecil ummi dah genap setahun. rasa macam sekejap je kan. tapi memori nak melahirkan adik syamil masih segar dari ingatan phewwwwww. telan air liur kejap hehehe. sepatutnya EDD sebelah birthday babah 8 feb 2015 tapi Allah lebih berkuasa, percaturanNya lebih terancang. dugaan januari 2015 keluar masuk hospital dan […]

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!