Selat Tebrau Babywearers

STB Trip – Balai Bomba & Penyelamat Tebrau (16 Feb 2019)

PERHATIAN!!!! STB akan mengadakan lawatan ke Balai Bomba! Yeah!! Tempat: Balai Bomba dan Penyelamat TebrauTarikh: 16 Februari 2019 (Sabtu)Masa: 9.00 pg – 11.00 pgBayaran: RM10 (4-18 tahun)Bayaran boleh dibuat kepada NOR HAZLINA BINTI ZAINODIN Maybank 361145560782Ref: STBTRIP *10% diskaun untuk Ahli STB* ☘ berpakaian sukan ☘ berkasut  ☘bawa bekalan air  ☘adalah digalakkan sarapan ringan dari rumah  243 total views, 1 views …

243 total views, 1 views today

Continue Reading
Babywearing Selat Tebrau Babywearers

Southern Babywearing Festival 2018 – Virtual Walk (10 Oct – 10 Nov 2018)

SBF 2018 Virtual Walk brought to you by SELAT TEBRAU BABYWEARERS in conjunction of Southern Babywearing Festival 2018.A Virtual Walk is a walking event that can be walked anywhere. All you need is a running app and a pair of shoes (optional)! 15KM in 30days! You can walk! You can jog!Just need to complete 15km …

848 total views, 2 views today

Continue Reading
Selat Tebrau Babywearers

Sireh Park Pre-Virtual Walk #SBF2018 | 6 Oct 2018

Assalamualaikum Psssstttt….. STB invites you to join Pre Virtual Walk SBF 2018: < p style=”text-align: center;”>❤ Date: 6th of October 2018 (Saturday) ❤ Time: 8.00-10.30 am ❤ Venue: Sireh Park, Nusa Idaman, Iskandar Puteri. (https://goo.gl/maps/fU4bPAWRnCQ2) ❤Please wear proper attire. ❤Activities: -Warm up -Short briefing -Hiking, group photo -Fish feeding -Free and easy activity e.g Window …

1,440 total views, 1 views today

Continue Reading
Selat Tebrau Babywearers

Program “Ramadhan Box” Anjuran Selat Tebrau Babywearers

PROGRAM TAUTAN KASIH RAMADHAN “RAMADHAN BOX” ANJURAN SELAT TEBRAU BABYWEARERS Sumbangan kepada golongan asnaf dan fakir miskin Johor. Pihak STB mengalu-alukam sumbangan wag tunai yang aka dikumpulkan bagi diagih kepada pihak berkenaan ke akaun: INTAN NORDIANA BINTI AHMAD 311140414287 Ref: RB2018 Email: selattebraubabywearers@gmail.com Tarikh Sumbangan: 28 Mei 2018 Aktiviti sempena Ramadhan Box: – Bowling Amal …

Continue Reading
Babywearing My Babywearing Journey My Breastfeeding Journey My Hero Kechik - Ilham Syamil Selat Tebrau Babywearers

Babywearing | Southern Babywearing Fiesta 2015 @ KSL Resort, Johor Bahru

alhamdulillah dapat juga menghadirkan diri dalam program Southern Babywearing Fiesta anjuran Selat Tebrau Babywearers. kebetulan babah ilhams off day weekend, jadi plan baik punya. abang ilham ikut babah, ummi bawa adik syamil. pagi sabtu babah dan abang ilham hantar kami ke KSL Hotel. tengahari nanti babah bawa abang ilham pergi rumah pengantin. ikutkan plan asal …

Continue Reading
Babywearing Info Sharing My Babywearing Journey Selat Tebrau Babywearers

Babywearing | Southern Babywearing Fiesta

hai mommies.. sempena International Babywearing Week 2015,Selat Tebrau Babywearers dan Urban Mom menganjurkan program Southern Babywearing Fiesta.mommies yang nak join boleh tengok details di bawah ye.jom sama2 menuntut ilmu insha Allah setakat ni memang berniat nak join.kalau panjang umur tak ada aral melintang ummi ilham dan ilham2nya akan berada di KSL Resort menuntut ilmu.ada door …

Continue Reading
My Babywearing Journey My Hero Kechik - Ilham Syahmi My Hero Kechik - Ilham Syamil Selat Tebrau Babywearers

Babywearing | Goodbye November Rainbow! Welcome Daiesu Jigsaw! ;)

seminggu bersama, akhirnya berpisah dengan november rainbow. alhamdulillah, dapat peluang merasa menggayakan woven wrap milik puan ayu marlina. thanks ayu, wrap ni dalam perjalanan menemui wearer dan wearee seterusnya. sebelum dipulangkan, sempat juga suruh babah ilham snapkan gambar kenangan. plan asal nak buat photoshoot kat rumah guna wrap ni. tapi apakan daya, kekangan masa. tak …

Continue Reading
Anything About Me My Babywearing Journey My Birthday My Hero Kechik - Ilham Syahmi My Hero Kechik - Ilham Syamil Selat Tebrau Babywearers

Babywearing | Join Skudai Gathering 16 Mei 2015

first time tengok poster comel ni memang dah excited nak join. tapi bila tengok time tu rasa hmmmm.. mesti tak dapat pergi. hero2 kecil ni mesti syok tidur lagi. dan bila sampai paginyaaaaa.. si abang, dah gaya superman nak terbang.. si adik.. gaya terkepak gini.. oh pasrah sekejap ummi. nak dikejut tak sampai hati. relax2 …

Continue Reading