Travelog Bandung | Singgah Membeli Ole-ole Di Kartika Sari

Travelog Bandung | Singgah Membeli Ole-ole Di Kartika Sari

Travelog Bandung | Singgah Membeli Ole-ole Di Kartika Sari – Assalamu’alaikum. Two entries to go yeahhhhh hahaha. Akhirnya destinasi terakhir kami adalah ke Kartika Sari. Tujuan utama nak membeli ole-ole makanan di sini.

20161013_104810

Masa kami sampai dah ramai dah pengunjung ke sini. Masing-masing nak membeli ole-ole Kartika Sari.

20161013_103100

Rambang mata ok, rasa semua nak beli hahaha. Segala macam keka ada dan paling glamour haruslah kek lapis. Ada juga brownies pelbagai jenis nak yang bercheese tak bercheese semua ada. Sediakan saja ongkosnya hehe.

20161013_104102

Tengok tu budak cenonit tu pun sibuk. Gambar ni nampak Babah pegang bakul kan tapi sebenarnya tu bakul orang lain atas lantai hahaha.

20161013_104106

Percubaan untuk mengepow beli jajan dan mainan.

20161013_104118

Barang tak siap pilih kami berwefie ya berdua. Kasi can lah!

20161013_104126

Entah apa la yang nenek bebelkan tu hahaha.

20161013_104153

Apesal muka Ummi sesuci lebaran ni oi haha. Zaman slim aduiii. Lepas siap shopping, kami bergerak menuju ke airport.

20161013_111901

20161013_111917

Sempat la jeling kiri kanan tengok aktiviti orang-orang Bandung buat kali terakhir.

Nak tengok apa Ummi shopping di Kartika Sari?

20161017_104345

Cheese brownies dan chocolate brownies kot nama dia haha suka hati dia.

20161017_105347

Kek lapis cheese sedap gila ya ampun lemak-lemak gitu hehe.

20161017_105743

Paling sedap dan tersangat menyesal tak beli banyak ialah Kartika Sari Bagelen Special Butter. Kalau kita sebut roti kering la yang disapu dengan butter. Memang sedap. Rasa makan sebungkus tu nak lagi dan lagi sampai tak sedar termakan berbungkus-bungkus hehehe. Itu saja yang kami beli bawa balik Malaysia. Nanti beli bebanyak takut beranak banyak pulak luggage hahaha. Ok till then, sambung last entry of Travelog Bandung soonest ya!

KARTIKA SARI

Alamat:
Jl. H. Akbar No.4, Pasir Kaliki, Kec. Cicendo, Kota Bandung, Jawa Barat 40171, Indonesia

Jom baca entri berkaitan Travelog Bandung..

TRAVELOG BANDUNG | PERSEDIAAN SEBELUM KE BANDUNG, INDONESIA

TRAVELOG BANDUNG | TRAVEL INTINERARY BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | HARI KEBERANGKATAN KE BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | KETIBAAN DI BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | MENIKMATI NASI PADANG DI RESTORAN SIMPANG RAYA BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | CHECK IN DI ASTON BRAGA HOTEL & RESIDENCE BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | JALAN-JALAN KE RUMAH MODE

TRAVELOG BANDUNG | DINNER & BIRTHDAY CELEBRATION AT THE STONE CAFE, DAGO BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | TAMAN WISATA ALAM TANGKUBAN PERAHU SUBANG WEST JAVA

TRAVELOG BANDUNG | NATURAL STRAWBERRY LAND & RESTO

TRAVELOG BANDUNG | SINGGAH DI HUTAN PINUS CIKOLE LEMBANG

TRAVELOG BANDUNG | FLOATING MARKET LEMBANG

TRAVELOG BANDUNG | FARMHOUSE SUSU LEMBANG

TRAVELOG BANDUNG | PASAR BARU TRADE CENTER BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | ADIDAS OUTLET STORE BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | MAKAN MALAM DI RESTORAN SEDERHANA MASAKAN PADANG

TRAVELOG BANDUNG – CHECK OUT ASTON BRAGA HOTEL & RESIDENCE BANDUNG

319 total views, 3 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

3 thoughts on “Travelog Bandung | Singgah Membeli Ole-ole Di Kartika Sari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!