Travelog Bandung | Farmhouse Susu Lembang

Travelog Bandung | Farmhouse Susu Lembang – Assalamu’alaikum. Sambung dan terus bersambung. Selepas entri Travelog Bandung | Floating Market Lembang marilah kita sambung ke destinasi seterusnya. Mengikut itinerary kami ke Farmhouse Susu Lembang. Tapi masa on the way tu Babah macam nak skip ke sini. Ummi dah agak separa muncung dah hahaha. Akhirnya diorang mengalah, supir pun menujulah ke Farmhouse Susu Lembang.

GAS_9479

Main entrance, Farmhouse Susu Lembang. Jarak dari Floating Market Lembang lebih kurang 3 kilometer sahaja.

20161012_142350

Masa kami ke sana tiket masih Rp.20,000
1 voucher ni boleh ditukar dengan susu atau makanan. Ummi try search latest harga tiket Farmhouse Susu Lembang Rp. 25,000.

20161012_142811

20161012_142835

Kami tak lama di sini. Tak explore habis pun kawasan Farmhouse Susu Lembang ni. Rasanya masa banyak spend kat Petting Zoo je.

20161012_142850

Budak excited nampak bird.

20161012_142927

Orang memang ramai sampai Ummi pun blur nak ke mana hahaha.

20161012_142935

Syamil syok tidur masing-masing dah kepenatan. Sempatlah wefie dengan peminat Ummi ekekeke.

20161012_142947

20161012_142953

Mak Wee nak berdukung pulak dah hehehe.

20161012_143017

Hajat hati nak bergambar depan Rumah Hobbit tu, tapi ramai benor orangnya. Ummi ke tempat lain dulu. Sudahnya terlupa nak ke sini semula.

20161012_143029

20161012_143030

20161012_143045

20161012_143104

20161012_143119

20161012_143122

20161012_143124

20161012_143127

Nampak tu Abang Ilham syok layan biri-biri. Banyak pulak gambar dia dengan biri-biri hahaha.

20161012_143205

Main dengan arnab pulak.

20161012_143228

Nampak tu, sebab tu Ummi kata lama spend time kat Petting Zoo je.

20161012_14323520161012_143243

Syamil masih ternganga. Tak sedar apa dah hehe.

20161012_143311

20161012_143455

20161012_143523

20161012_144300

Dapat snap side sini jek lah.

20161012_143529

Masih di Petting Zoo.

20161012_143609

20161012_144323

20161012_143646

Jom lah layan anak sapi pulak.

20161012_143740

Mula-mula macam nak tengok-tengok je.

20161012_143729

20161012_143751

Ilham cuaknak bagi susu.

20161012_143804

20161012_143814

Sapi-sapi yang dah lapar menunggu orang bagi susu.

20161012_143828

Babah belikan sebotol susu untuk diberi kepada anak-anak sapi.

20161012_143903

Ilham takut jadi Babah la yang kena bagi.

20161012_143956

Berebut cow nak susu.

20161012_144026

Tok Ayah pun tak leps peluang nak bagi susu kat anak sapi.

20161012_144127

Ecehhh dengan gambar sapi berani le kan.

20161012_144136

Kemain bergaya ek awak.

20161012_144146

Yang sorang ni tetap ternganga. Apasal muka Ummi macam nak tahan kentut ni hahaha. Sebenarnya dah kepenatan.

20161012_144215

20161012_144238

20161012_144241

Dia sibuk nak tengok iguana pulak.

20161012_144359

20161012_144514

Tanpa membuang masa marilah kita redeem susu.

20161012_144630

Khusus penukaran voucher tidak menerima pembelian tunai ya!

20161012_144530

Sempat Ummi snap staff tu tengah prepare susu.

20161012_144559

20161012_144547

20161012_144606

Comel jek packagingnya.

20161012_144642

Lagi comel nampak makcik-makcik ni berpakaian Dutch Lady. Ummi tak sempat nak try costume tu. Next time maybe..

20161012_144652

Wefie with Tok Ayah dan Nenek.

20161012_144731

Last sebelum kami beredar ke destinasi seterusnya.

20161012_150113

At last, merasa juga susu lembang. Boleh jadi mogok ui kalau supir tak singgah hahaha.

20161012_154430

Abang Ilham masuk kereta kejap je terus ternganga. Penat teruk nampaknya.

20161012_145948

On the way nampak cik monkey ni tengah bertugas dengan tuan dia mencari rezeki pengamen jalanan.

20161012_151049

Sepanjang jalan di sekitar Kota Bandung ni memang ramai pengamen jalanan. Itu cara diorang cari rezeki. Nak melintas jalan konfem ada yang jaga dan minta duit tips. Ok next destination is Pasar Baru Trade Center Bandung. Stay tuned!

Jl.Raya Lembang No. 108 Lembang Bandung

Waktu Beroperasi Farmhouse Susu Lembang Bandung

MasaHari
9am – 9pmIsnin – Sabtu ( Weekday )
9am – 11pm Ahad ( Weekend )

Jom baca entri berkaitan Travelog Bandung..

TRAVELOG BANDUNG | PERSEDIAAN SEBELUM KE BANDUNG, INDONESIA

TRAVELOG BANDUNG | TRAVEL INTINERARY BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | HARI KEBERANGKATAN KE BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | KETIBAAN DI BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | MENIKMATI NASI PADANG DI RESTORAN SIMPANG RAYA BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | CHECK IN DI ASTON BRAGA HOTEL & RESIDENCE BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | JALAN-JALAN KE RUMAH MODE

TRAVELOG BANDUNG | DINNER & BIRTHDAY CELEBRATION AT THE STONE CAFE, DAGO BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | TAMAN WISATA ALAM TANGKUBAN PERAHU SUBANG WEST JAVA

TRAVELOG BANDUNG | NATURAL STRAWBERRY LAND & RESTO

TRAVELOG BANDUNG | SINGGAH DI HUTAN PINUS CIKOLE LEMBANG

TRAVELOG BANDUNG | FLOATING MARKET LEMBANG

165 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
Posts created 4650

One thought on “Travelog Bandung | Farmhouse Susu Lembang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!