Travelog Bandung | Floating Market Lembang

Travelog Bandung | Floating Market Lembang – Assalamualaikum. Oleh kerana dah banyak sangat cerita tergantung tersangkut terkelendat jadi Ummi tekad nak siapkan entri Travelog Bandung by hook or by crook. Cekonon je ayat tengah semangat memang lain macam sikit hahaha. Rasa-nya memang genap 3 tahun pun belum tentu siap cerita Bandung ni apalagi cerita Sabah yang dah mencecah setahun hahaha.

GAS_9718

Selepas singgah di Hutan Pinus Cikole Lembang, kami meneruskan perjalanan ke Floating Market Lembang sambil makan tengahari sekali di sini.

20161012_123140

Masuk main entrance.. dah boleh nampak token Floating Market ni.

20161012_122903
Tiket masuk ke Floating Market dan tiket parking kenderaan.

Harga Tiket Masuk ke Floating Market Lembang (tahun 2016 :p)
Tiket – Rp20,000/ pax
Parkir – Rp10,000

**setiap tiket boleh redeem secawan air

20161012_122923

Perancangan kami nak bergambar depan token coin Floating Market ni sekali orang kiri kanan tak kasi can lah. Ehhhh Ummi acah-acah jeling pun tak faham.

20161012_122927

Akhirnya kami redho jek la tak dapat nak bergambar anak beranak tanpa orang lain hehehe. Lepas bergambar kami terus berjalan kaki masuk ke dalam kawasan Floating Market ni.

20161012_123211
20161012_123228

Budak excited. Masa ni Syamil tengah excited dapat kaki.

GAS_9721

Nasib Ummi bawa baby carrier, bila Mak Wee tertidur boleh gilir-gilir guna.

GAS_9723

Ambil gambar pun gilir-gilir lah ya hahaha.

20161012_123328

Gambar sepanjang perjalanan. Jalan santai-santai suasan redup tak lah penat.

20161012_123325
20161012_123344
20161012_123430
GAS_9728

Nahhh petunjuk jalan.

GAS_9729

Kami lalu je sini, tak singgah pun makan sop buntut tu hahaha.

20161012_123522

Kemain beriya ek si kecik tu.

GAS_9730

Replika floating boat yang menjual hasil tanaman sayur-sayuran dan buah-buahan.

GAS_9733

Abang Ilham posing, walaupun takut-takut diri atas jambatan buluh.

GAS_9737

Ummi dan Syamil bergambar berlatarbelakangkan replika floating house yang sangat comel.

GAS_9739

Let’s go Bebeh.

GAS_9741
GAS_9744

Posing lagi.. baby carrier bertukar tangan hahaha.

GAS_9747

Nak suruh posing duduk statik ni memang bukan mudah ok.

GAS_9750
GAS_9753

Posing celah pokok anak-beranak hahaha.

20161012_124457

Boleh tahan jenuh gak la nak sampai ke area bot tu.

GAS_9755
20161012_124650

Posing di The Rock.

20161012_124814

Kalau nak merasa Tahu Susu Lembang boleh beli di sini. Ilham tumpang posing je. Ummi tak beli pun ekekeke.

20161012_124830
20161012_124840
GAS_9763
20161012_125131
20161012_125141
20161012_125147
20161012_125325
20161012_125322
20161012_125333

Excited semua bagi ikan makan. Melenting-lenting ikannya.

20161012_125659
20161012_125703

Hoyeahhh akhirnya sampai.

GAS_9765
20161012_130123

Nampak tu beratur bot-bot.

Kami lunch di sini. Pembelian makanan menggunakan token.

GAS_9767
GAS_9769
20161012_130115

Sempat Babah cari moment-moment cun.

20161012_125813
20161012_125826

Banyak pilihan makanan mengikut bot. Korang pilih je la nak makan apa. Kami tengok-tengok juga makanan apa yang boleh masuk tekak hehe.

20161012_130010

Ummi dah lupa kenapa budak cenonit ni nangis hahaha.

20161012_130210
20161012_130245

Tongseng Iga Bakar. Tongseng ni biasanya daging kambing, lembu atau kerbau.

20161012_132847

Sate Kelinci. Korang pernah makan?

20161012_130403

Sementara Babah survey makanan, kita duduk la berehat.

20161012_131426

Inilah rupa token untuk membeli makanan.

20161012_130433

Rojak buah. Not bad.

20161012_130615
20161012_130844
20161012_131407

Aneka pisang goreng cheese. Memang sedap makan panas-panas.

20161012_131824

Sate Kelinci.. Ummi jamah secucuk je. Tak boleh telan. Korang tahu tak kelinci tu apa? Kelinci tu dalam bahasa Indonesia arnab. Ummi terbayang arnab melompat-lompat Ummi tak boleh telan ui.

20161012_132337

Kepak Ayam Goreng bersama kentang goreng.

20161012_131228
20161012_131243

Berselera eh memasing hahaha siap bahan Ummi makan Sate Kelinci. Cisss.

20161012_132206

Masa ni Ilham dengan Mak Wee tak ngam hahaha.

20161012_132900

Nasib ada ayam goreng tau. Kalau tak memang berlaparlah mamat ni.

20161012_133316
20161012_133324

Dah siap makan kat sana, kami pindah ke sini.

20161012_133303

Kami ni kan spesis makan nak nasi juga. Mana boleh skip nasi. Jadi kita bedal nasi padang. Haaaa barulah betul-betul kenyang hehehe.

20161012_140921

Kenapalah muka Ummi ko macam tahan sembelit tu oi. Ehhh time ni selim sikit haha. Miss those days!

20161012_140947

Depan tu ada Factory Outlet. Tapi kami tak singgah pun.

20161012_140957

Terus masuk mobil dan ke destinasi seterusnya. Takut nanti lari itinerari hahaha. Siap satu episod hahaha. Ada 7 lagi kahkahkah. tahun depan dah masuk tahun 2020 Ummi oii. Okbai!

Jom baca entri berkaitan Travelog Bandung..

TRAVELOG BANDUNG | PERSEDIAAN SEBELUM KE BANDUNG, INDONESIA

TRAVELOG BANDUNG | TRAVEL INTINERARY BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | HARI KEBERANGKATAN KE BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | KETIBAAN DI BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | MENIKMATI NASI PADANG DI RESTORAN SIMPANG RAYA BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | CHECK IN DI ASTON BRAGA HOTEL & RESIDENCE BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | JALAN-JALAN KE RUMAH MODE

TRAVELOG BANDUNG | DINNER & BIRTHDAY CELEBRATION AT THE STONE CAFE, DAGO BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | TAMAN WISATA ALAM TANGKUBAN PERAHU SUBANG WEST JAVA

TRAVELOG BANDUNG | NATURAL STRAWBERRY LAND & RESTO

TRAVELOG BANDUNG | SINGGAH DI HUTAN PINUS CIKOLE LEMBANG

86 total views, 3 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Travelog Bandung | Floating Market Lembang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *