Travelog Bandung– Jalan-jalan Ke Rumah Mode

Kembali menyambung cerita lapuk yang bakal mencecah setahun bulan depan ekeke. Cerita sebelum ni boleh baca entri INI.

GAS_9414

Seterusnya lokasi jalan-jalan kami adalah ke Rumah Mode – Factory Outlet.

AddressJalan Doktor Setiabudi, Pasteur, Sukajadi, Pasteur, Sukajadi, Kota Bandung, Jawa Barat 40141, Indonesia

 

Hours

Open today · 9:30AM–8:30PM

Sebelum ke sini Ummi memang dah baca banyak review dari mereka yang pernah ke Bandung. Katanya banyak factory outlet di sini. Ummi pun bukan kaki shopping sangat, dan tujuan ke sini bukan nak bershopping sakan jadi Ummi rasa memang tak mampu pun nak terjah ke semua factory outlet hehe.

20161011_172816

20161011_172834

Sebelum masuk ke dalam marilah kita posing di depan Rumah Mode ni.

20161011_172847

Nampak tak budak berdua tu, senang hati main tepi kolam. Syamil tengah syok tidur. Baby carrier memang sangat-sangat membantu Ummi nak bergerak dengan Syamil.

20161011_172908

Eh shekshinya patung tu hahaha.

20161011_173003

Masih syok tidur dalam dakapan Ummi. Setahun lepas, Ummi masih slim hahaha.

20161011_173034

Cuci mata kat dalam ni, tershopping la sikit. Babah beli jeans, Ummi beli blouse dan cardigan. Eh, kata tak nak shopping ahaha.

20161011_181809

Jadual tukaran duit ni memang dibawa kemana-mana. Senang Ummi nak tengok harga. Takut kena klentong katanya hahahaha. Lepas cuci mata sambil TERbeli baju, kami ke bangunan sebelahnya.

20161011_183524

Sempat lepak-lepak di Eaton Bakery & Restaurant.

20161011_18313620161011_183955

Sambil-sambil menikmati panorama kat sini.

20161011_182528

Sempatlah diorang ni mengopi kejap.

20161011_182823

Ada budak tu dah kelaparan. Ye lah tadi masa oang semua makan dia duk mogok sampai tertidur. Kan dah lapar.

20161011_183325

Sudahnya Babah orderkan dia nasi goreng.

20161011_183332

Korang tau tak yang dia ni mana layan nasi goreng. Sampai sini haaaa baru tahu nasib. Nak tak nak kena makan juga nasi goreng sebab dah tak tahan lapar. Dia cakap “Ehhh.. sedap rupanya nasi goreng” hahaha. Tu lah lain kali jangan jual mahal. Nasi goreng Ummi masak pun sedap tahu?

20161011_183609

Mak Wee dan Nenek tengah memerhatikan ikan hehehe.

20161011_183757

Yang ni kerja dia nak main air kolam.

GAS_9371

Syamil dah bangun dah. Pasghah jek la ikut Ummi snap sana snap sini.

GAS_9370

Nak ajak posing 3 beranak, tapi korang tengoklah anak lagi sorang tu budak derk je.

GAS_9372

Asyik sangat dia mencedok air kolam tu.

GAS_9376

Oleh kerana malam nanti nak celebrate birthday Tok Ayah dn Pok Teh, jadi Ummi dan Nenek decide untuk beli kek kat sini buat-buat syarat ada kek gitu hehe.

GAS_9379

Budak ni saja je melaram, kalau beli entah-entah tak nak pakai hehe.

GAS_9380

Mak Wee pun terjebak, terikut Ilham hahaha.

GAS_9381

Cuci-cuci mata tengok beg.

GAS_9382

Ehh.. Babah tengok Amil lah..

GAS_9383

Jangan la Babah..

GAS_9384

Amil malu lah hahaha. Eh Ummi je pepandai buat dialog. Masa ni dia belum terer bercakap lagi. Sekarang dah macam bertih jagung hahaha. Sebelum ke Stone Cafe untuk makan malam kita posing kejap.

20161011_190125

Posing gaya orang utan kat atas tu ke camana ni ek?

20161011_190149

Ilham ni kalau ada mood nak bergambar semua tempat dia nak bergambar. Kalau mood dia kelaut, hmmmm.. terkeluar tonsil Ummi ajak bergambar pun belum tentu dia nak.

GAS_9407

Ala sian budak cenonit nak tunjuk peace. Baru dapat bebas dari SSC hahaha.

GAS_9398

Last but not least, Ummi Babah adik nak juga posing dengan orang utan hahaha.

20161011_190800

Siap berposing kami keluar dari Rumah Mode dan menuju ke Stone Cafe di Dago, Bandung. Pok Teh kata restoran ni terletak di kawasan tanah tinggi. Wahhh, excited walaupun kepenatan hehehe. Ceritanya bersambung next entry ya. Sabar.. sabar.. ekekeke.

Jom baca entri berkaitan Travelog Bandung..

TRAVELOG BANDUNG | PERSEDIAAN SEBELUM KE BANDUNG, INDONESIA

TRAVELOG BANDUNG | TRAVEL INTINERARY BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | HARI KEBERANGKATAN KE BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | KETIBAAN DI BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | MENIKMATI NASI PADANG DI RESTORAN SIMPANG RAYA BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | CHECK IN DI ASTON BRAGA HOTEL & RESIDENCE BANDUNG

Share this nice post:

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: