Travelog Bandung–Dinner & Birthday Celebration at The Stone Cafe, Dago Bandung

Sambung lagi cerita Bandung memandangkan dah masuk setahun lima bulan perap gambar-gambar ni. Oleh kerana tarikh kami ke sana tu birthday Tok Ayah Ilhams (10/10) dan dekat sangat dah dengan birthday Pok Teh (13/10) jadi kami celebrate birthday diorang berdua sekali.

GAS_9418

Lokasi pilihan recommended by Pok Teh adalah di The Stone Cafe, Dago Bandung.

20161011_193404

THE STONE CAFE

Jalan Rancakendal Luhur No 5, Coblong Dago Bandung, Jawa Barat Indonesia.

Restoran The Stone Cafe, Dago, Bandung berkonsepkan tradisional dan modern dengan tagline “East Meet West”. Harga makanan sekitar Rp.35.000 hingga Rp.80.000.

GAS_9420

Pemandangan malam Kota Bandung yang memang menarik dengan suhu yang sejuk. Berada di atas kawasan tanah tinggi, membuatkan rasa sejuk menusuk ke tulang hitam. Berkonsepkan suasana desa yang mendamaikan. Serious rasa sangat privacy bersantai dengan keluarga tersayang.

GAS_9422

Alahai peace Syamil yang tak jadi tu hehe.

20161011_193449

Nenek tengah khusyuk memilih menu.

20161011_195919

Masing-masing memang dah lapar. Lagilah dengan cuaca yang sejuk ni. Perjalanan nak ke sini pun memang agak adventure di malam hari dengan kawasan tanah tinggi. Rasanya macam area Cameron Highlands la kalau kat Malaysia ni.

20161011_200249

Makanan dah sampai, kami menikmati setiap menu dengan jayanya hahaha. Portion besar, jadi ada baki makanan yang kami bawa balik ke hotel. Almaklumlah anak-anak Ummi tu kaki makan. Malam-malam sure cari makanan.

GAS_9424

Kek tu kami sempat beli di Eaton Bakery & Restaurant, Rumah Mode.

GAS_9425

Nampak tak ada budak nak sabotaj lilin Tok Ayah haha.

GAS_9427

Dia yang over dari Tok Ayah dan Tok Teh.

GAS_9449

Mak Wee suap kek ke ayah.

GAS_9453

Suap kek untuk Pok Teh juga.

20161011_204945

Dah macam penyampaian hadiah formal pula rasanya hehehe. Babah bagi hadiah untuk Tok Ayah.

20161011_204930

Tak dilupakan untuk Pok Teh juga. Terimalah hadiah tak seberapa dari kami.

20161011_20520820161011_205220

Family photo yang disnap oleh waiter di Dago. Tapi anak bujang Ummi yang sulong buat perangai tak nak bagi kerjasama. Cissss. Lepas makan kami balik semula ke hotel bersama adik supir.

20161011_221511

Sampai hotel, The Ilhams masih segar lagi macam tak reti penat. Ummi yang macam nak roboh badan hahaha. Tengok tu macamlah rumah dia takde rak tv. Ohhh lupa rak tv rumah kami tak ada ruang boleh menyelit gitu hahaha.

20161011_232128

Ehhh geram tengok si botak tu. Sampai dah 3 tahun umur adik Ummi simpan cerita ni hahahaha. Kejam sungguh.

20161011_232213

Sebelum tidur, inilah posing terakhir diorang. Lepas tu Ummi cepat-cepat tutup lampu. Esoknya ada misi ke Tangkuban Perahu yang nun jauh di sana. Jadi kena recharge energy ya anak-anak. Ok sambung lagi nanti. Tapi-tak-tahu-bila-masanya hahaha.

Jom baca entri berkaitan Travelog Bandung..

TRAVELOG BANDUNG | PERSEDIAAN SEBELUM KE BANDUNG, INDONESIA

TRAVELOG BANDUNG | TRAVEL INTINERARY BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | HARI KEBERANGKATAN KE BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | KETIBAAN DI BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | MENIKMATI NASI PADANG DI RESTORAN SIMPANG RAYA BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | CHECK IN DI ASTON BRAGA HOTEL & RESIDENCE BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG |JALAN-JALAN KE RUMAH MODE

 

Share this nice post:

4 Replies to “Travelog Bandung–Dinner & Birthday Celebration at The Stone Cafe, Dago Bandung”

  1. uitt…nasib tak berkulat gambo² ni…hahahaha

  2. […] TRAVELOG BANDUNG | JALAN-JALAN KE RUMAH MODE TRAVELOG BANDUNG | DINNER & BIRTHDAY CELEBRATION AT THE STONE CAFE, DAGO BANDUNG […]

  3. […] TRAVELOG BANDUNG | JALAN-JALAN KE RUMAH MODETRAVELOG BANDUNG | DINNER & BIRTHDAY CELEBRATION AT THE STONE CAFE, DAGO BANDUNG […]

  4. […] TRAVELOG BANDUNG | JALAN-JALAN KE RUMAH MODE TRAVELOG BANDUNG | DINNER & BIRTHDAY CELEBRATION AT THE STONE CAFE, DAGO BANDUNG […]

Leave a Reply