Travelog Bandung | Makan Malam Di Restoran Sederhana Masakan Padang

Travelog Bandung | Makan Malam Di Restoran Sederhana Masakan Padang – Assalamu’alaikum. Dari Adidas Outlet Store, supir bawa kami terus ke Restoran Sederhana Masakan Padang.

20161012_184901

Inilah dia Restoran Sederhana yang menjual masakan Padang. Kira masakan yang boleh diterima masuk tekak dengan jayanya la kan hehehe. Yang mana kat Johor pun boleh jumpa. Kang makan yang tak kena tekak mahu kebuluran kami semua.

20161012_185040

Sementara menanti makanan wefie dulu. Kelabu asap gambar ek. Ni gambar dari arwah handphone Ummi Samsung A9 Pro hahaha. Kini dah menjadi milik orang agaknya.

20161012_185555

Makanan dah sampai, lauk pauk nasi padang. Sila jangan sentuh kalau tak nak makan ok. Kalau tak dorang kira kita dah makan lauk tu,

20161012_185604

Sambal hijau tu sedap gila oiii. Kari kepala ikan dia pun mantap.

20161012_185700

Overall lauk pauk kat sini sedap gila ah.

20161012_185631

20161012_185713

Supir kami ni segan-segan nak makan sama. Kami ajak jugalah kesian kot. Maybe memang etika dia kan. Tapi apa salahnya makan sekali.

20161012_193129

Di bahagian luar ni ada stall kecil menjual Martabak Mesir. Tapi kami tak beli pun dah kekenyangan makan nasi padang hehe.

20161012_193227

Dari terang sampailah gelap baru siap makan hahaha. Jangan bimbang kat sini ada disediakan surau. Lepas makan terus je supir hantar kami pulang semula ke hotel untuk berehat.

Sebenarnyakan seingat Ummi malam tu, lepas memasing mandi manda ada budak kata dia lapar. Terus kami meronda di Braga City Walk dan singgah di mall nya makan hehehe. Sambil-sambil tu layan busker dan sempat beli tshirt dan kasut Abang Ilham hehe. Balik hotel terbongkang kepenatan hehehe.

Esok paginya dah nak check out. Sebelum berlepas pulang ke Malaysia, ada satu lagi misi yang perlu ditunaikan. Misi memborong ole-ole di Kartika Sari. Stay tuned.. dah nak tamat dah cerita Bandung ni akhirnya ekekeke. Babai!

RESTORAN SEDERHANA – MASAKAN PADANG

Jl. Supratman No.41, Cihapit, Kec. Bandung Wetan, Kota Bandung, Jawa Barat 40114, Indonesia

Jom baca entri berkaitan Travelog Bandung..

TRAVELOG BANDUNG | PERSEDIAAN SEBELUM KE BANDUNG, INDONESIA

TRAVELOG BANDUNG | TRAVEL INTINERARY BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | HARI KEBERANGKATAN KE BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | KETIBAAN DI BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | MENIKMATI NASI PADANG DI RESTORAN SIMPANG RAYA BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | CHECK IN DI ASTON BRAGA HOTEL & RESIDENCE BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | JALAN-JALAN KE RUMAH MODE

TRAVELOG BANDUNG | DINNER & BIRTHDAY CELEBRATION AT THE STONE CAFE, DAGO BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | TAMAN WISATA ALAM TANGKUBAN PERAHU SUBANG WEST JAVA

TRAVELOG BANDUNG | NATURAL STRAWBERRY LAND & RESTO

TRAVELOG BANDUNG | SINGGAH DI HUTAN PINUS CIKOLE LEMBANG

TRAVELOG BANDUNG | FLOATING MARKET LEMBANG

TRAVELOG BANDUNG | FARMHOUSE SUSU LEMBANG

30 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *