Travelog Bandung | Singgah Di Hutan Pinus Cikole Lembang

04/04/2018

GAS_9684

Dalam perjalanan balik dari Tangkuban Perahu tu, kami melalui hutan pines yang sangat cantik. Serious cantik! Subahanallah. Dah sampai sini haruslah singgah sekejap walaupun tak sempat nak explore semua kawasan Hutan Pinus Cikole, Lembang ni . Kawasannya sangat sejuk dan tenang kerana berada ditengah-tengah kawasan hutan pines yang sangat besar dan tinggi serta tua.

GAS_9685

Ada banyak pondok-pondok comel untuk para pengunjung. Tapi kami tak ke situ pun sebab nampak ada sekumpulan pengunjung yang membuat lawatan.

20161012_120218

Ada juga kawasan tapak perkhemahan.

GAS_9687

GAS_9703

Gambar dari kamera Babah.

GAS_9696

20161012_120234

Budak kecil ni pun sibuk nak merayau.

20161012_120314

Gambar kenangan Babah, Iham dan supir kami Dhea.

GAS_9700

Ummi, Ilham dan Syamil nak juga posing satu. Tok Ayah tiga beranak tak turun dari kereta dah kepenatan hehehe. Seterusnya kami meneruskan perjalanan ke Floating Market, Lembang. Nantikan update seterusnya ya. Ummi gigih ni tau stay up update blog hehehe. Okbai!

To be continued!

Jom baca entri berkaitan Travelog Bandung..

TRAVELOG BANDUNG | PERSEDIAAN SEBELUM KE BANDUNG, INDONESIA

TRAVELOG BANDUNG | TRAVEL INTINERARY BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | HARI KEBERANGKATAN KE BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | KETIBAAN DI BANDUNG–11 OKTOBER 2016

TRAVELOG BANDUNG | MENIKMATI NASI PADANG DI RESTORAN SIMPANG RAYA BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | CHECK IN DI ASTON BRAGA HOTEL & RESIDENCE BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | JALAN-JALAN KE RUMAH MODE

TRAVELOG BANDUNG | DINNER & BIRTHDAY CELEBRATION AT THE STONE CAFE, DAGO BANDUNG

TRAVELOG BANDUNG | TAMAN WISATA ALAM TANGKUBAN PERAHU SUBANG WEST JAVA

TRAVELOG BANDUNG | NATURAL STRAWBERRY LAND & RESTO

Share this nice post:

8 Comments

  • misdiarios

    04/04/2018 at 11:19 pm

    wahhhh seronoknyaaaa… dapat meluangkan masa berkualiti dengan family sambil hirup udara yg segar 😀
    kak sy nak tnya macam mana nak join JDT blogger tu ?

    1. Hernee Nazir

      05/04/2018 at 9:04 am

      hehehe seronok dik.. setahun sekali plan holiday anak beranak..hehehe.. dik whatsapp akak 014-6106331

  • kisahsidairy

    05/04/2018 at 9:21 am

    sampai jugak dah ke sana eh…bestnya…

    1. Hernee Nazir

      05/04/2018 at 12:42 pm

      hahaha mesti disampaikan kalau tak rugi..nak datang lagi tak tau bila

  • Dilah

    05/04/2018 at 9:48 am

    Cantiknya kak H.. Tinggi2 pokok kat situ ye.. baru nak tanya bila akak pegi bandung ni.. haha.. skali nampak tahun 2016..

    1. Hernee Nazir

      05/04/2018 at 9:58 am

      kahkahkah.. dah 1 thn 5 bln terperam tu dilah.. syamil dah fasih bercakap dah ekekeke

  • onlajer

    05/04/2018 at 1:38 pm

    pergh seronok sakan ya holiday dekat sini, suasana sejuk makanan murah ahak

    1. Hernee Nazir

      05/04/2018 at 3:57 pm

      kannn..kalau dapat lama lagi best..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: