Tag: Steamboat Sedap

Ramadhan 2019 – Day 28

Ramadhan 2019 – Day 28 | Assalamu’alaikum. Sambung cerita Ramadhan ke 28. Ikut plan asal, kami malas nak bersesak-sesak ke mall di hujung-hujung Ramadhan. Tapi dek kerana terbabas sahur dan nak memujuk budak puasa tu, jadi kami berbuka di luar dan of course pilihan budak itu di Restoran Johhny’s. Pukul 5pm Ummi dah book sesiap,

DDHN – Homemade Steamboat Bersama Sos Steamboat Ala Johhny’s

Cerita berbuka puasa hari ke 8. Ummi buat Homemade Steamboat je. All in one gitu. Nasi putih tak dilupakan. Desert dadih jagung. Ok nak share la cara buat Homemade Steamboat ni. Mudah je. RESEPI HOMEMADE STEAMBOAT BERSAMA SOS STEAMBOAT ALA JOHNNY’S BAHAN-BAHAN: MeatballFish SandwichVegetable BallSausageCrab stickBrokoliShitake MushroomEnoki MushroomUdang (tiada dalam gambar) ** Kuantiti ikut suka

Lunch Di Seoul Garden KSL City Mall

Cerita semalam. Sepatutnya Ummi plan untuk projek naik bas dengan anak-anak. Plannya Terminal Bas Gelang Patah – Larkin Central – Bandar – Terminal Bas Gelang Patah (by Grab/Uber). Tapi rancangan tergendala, lagi pun hujan petang. Kita postponed next week insha Allah. Jadi Babah kata jom lah kita keluar makan. Mula-mula Babah plan nak makan nasi

Lunch at Restoran Johnny’s AEON Bukit Indah

Sebelum keluar entri tengok movie dengan Auntie Ayue Idris kita post cerita selepasnya dulu ya hehehe. Lepas keluar dari TGV Cinema anak-anak dah kelaparan. Adik Syamil mamai-mamai lagi baru bangun tidur. Cepat-cepat call Babah tanya lokasi. Babah tengah shopping sorang-sorang di Padini hamboiii. So Ummi terus bawa anak-anak ke Restoran Johnny’s. Budak kecil berdua ni

Memenuhi Hajat Tekak Lagi ;)

sian tekak ni kan. dia request sebelum berpantang nak makan steamboat johnny’s. jadi sebagai tuan yang menghargai khidmat tekak ni, tak sampai hati nak kecewakan si tekak. :p maka petang semalam whatsapp babah ilham. balik kerja ajak ke AEON Bukit Indah nak makan steamboat johnny’s. ekeke. babah setuju, lepas ambil ilham, ambil ummi then berdezup
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!