2017 Antenatal Class At Columbia Asia Hospital

2017 ANTENATAL CLASS with DR. CHEW LAY BOONConsultant Obstetrics & GynecologyAvailable date:26 February 2017 (Sunday)29 October 2017 (Sunday) DR. RAJESH MAHENDRANConsultant Obstetrics & GynecologyAvailable date:30 April 2017 (Sunday) DR. ROHAINI JONITConsultant Obstetrics & GynecologyAvailable date:30 July 2017 (Sunday) Registration Fee:RM20 (per couple) Time:10am – 12.30pm Venue:Training Room, Columbia Asia Hospital ** Seats are limited to […]

Pregnancy | Check Up 36 Weeks @ Pusat Pakar Sakit Puan dan Perbidanan Khor & Loh

hari isnin, 12hb check up kat Khor & Loh. macam biasalah balik kerja berdezup terus ambil nombor. nanti lambat memang selamat tak dapat nombor giliran. ummi turun sorang2 dulu, dapat nombor 115. siap ambil tekanan darah dan timbang. alamak berat maintain jek. masa 66.8kg tapi masa kat KKGP ari tu turun pulak 65.5kg, previous record […]

Pregnancy | Khasiat Air Kelapa Muda Untuk Ibu Hamil

petua orang tua2. dah hujung2 kehamilan elok kerapkan minum air kelapa. adoiii nikmat betulkan dapat meneguk air kelapa muda. lama tu tak dapat minum. mama cu dan babah ilham selalu jadi mangsa belikan ummi air kelapa kat R&R Gelang Patah. hehehe.     haaaa.. menikmati sebiji air kelapa muda sesorang sangatlah heaven. lagi heaven kalau […]

Pregnancy | Senaman Sewaktu Hamil

jom bersenam! siapa kata ibu hamil tak boleh bersenam. boleh je. tapi janganlah buat senaman berat tu ye. risiko tanggung sendiri. lagi2 masa awal kehamilan bahay untuk kandungan. saya pun start senaman2 ringkas ni masa dah hujung kehamilan ni. maklumlah ibu berisiko ni macam saya ni, tak berani dan tak yakin nak melasak2 sangat. hehehe. […]

Pregnancy | Saya Pilih Omega Guard Shaklee Untuk Perkembangan Otak Bayi Dalam Kandungan

oleh kerana ada berkali2 muncul keyword “neurogain” dalam rekod pencarian di blog saya. jadi saya terdetik nak share makanan untuk perkembangan otak bayi bagi pregnancy kali ni. ye, sebelum mengenali shaklee, saya memang mencuba produk neurogain. masa pregnantkan ilham dulu. bila dah kenal dengan produk hot lagi laris shaklee “omega guard” saya memang tak ambil […]

Pregnancy | 9 Panduan Mudahkan Kelahiran

nota penting untuk rujukan ummi ilham dan ibu2 yang menanti saat2 kelahiran bayi. parking kat blog siap2 senang nak refer nanti. semakin dekat harinya semakin berdebar2. macam2 yang saya fikirkan. pengalaman lepas membuatkan saya rasa kecut perut. tapi saya percaya kuasa Allah. insya Allah Allah bantu saya. babah ilham selalu pesan, jangan fikir yang bukan2. […]

Pregnancy | Khasiat Minyak Kelapa Dara Untuk Ibu Hamil

setiap kali pregnant especially time dah hujung2 memang saya amalkan pengambilan minyak kelapa dara.  kalau sebelum2 ni saya guna bioselusuh dari biodex. tapi kali ni berubah angin pula ke CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO). CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO), sejenis supplement utk kulit yg terbaik bagi mendapatkan kulit yg sihat dan cantik selain menyihatkan tubuh […]

Pregnancy | Ikhtiar Mengelakkan Kejang Dan Bengkak Kaki Ketika Hamil

alhamdulillah, pregnant kali ni saya tak mengalami kejang kaki atau simpul biawak mahu pun bengkak kaki macam masa mengandungkan ilham syahmi dulu. masa pregnantkan ilham syakir pun alhamdulillah sangat2 kurang masalah2 di atas. masa pregnantkan ilham dulu memang keraplah kena simpul biawak malam2. time2 tengah tidur pulak tu kan. sampai babah ilham terkejut beruk tetiba […]