Category: Tips

Kekal Produktif Waktu WFH? Ini 19 Tips Lengkap Kerja Dari Rumah, Ada Panduan Untuk Ibu Juga!

Untuk mendapatkan lebih banyak info tentang coronavirus di Malaysia, sila dapatkannya di sini. Pada saat wabak COVID-19 sedang mengganas di seluruh dunia, ramai daripada kita yang sememangnya terpaksa bekerja dari rumah. Apatah lagi sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sedang berlangsung, sebarang aktiviti yang tidak penting amatlah dilarang sama sekali. Bekerja dari rumah mungkin kedengaran menyeronokkan. Anda tidak

6 Tips Keselamatan Di Musim Perayaan

Hari Raya Aidilfitri tinggal beberapa hari saja lagi. Adakah kita semua dah mengambil berat tentang tips keselamatan di musim perayaan? Jika belum jom baca ni 5 TIPS KESELAMATAN DI MUSIM PERAYAAN. Bersama-sama kita mengingati antara satu sama lain bagi mengelakkan perkara yang tak diingini berlaku. Menyesal kemudian tidak berguna. 1. Pastikan pintu dan tingkap rumah

Macamana Nak Besarkan “Business Network”?

  Credit pic: http://media.istockphoto.com/vectors/business-network-vector-id537436298 {Perkongsian dari status Facebook saya 9 February 2017} Nak business berkembang, banyak perkara kita kena buat ya kawan2. Akak pun masih baru lagi ibarat anak kecil yang baru belajar bertatih. Ecehhhh. Ada beberapa point pentinglah yang akak boleh kongsi untuk memperbesarkan business network. Antaranya:  GALI ILMU – Bila ada ilmu yang

Tips | Cara Mengelakkan Handphone Anda “Hang” Semasa Menggunakan Aplikasi Whatsapp

sharing dari geng susu ibu JB, puan jalilah. cara untuk mengelakkan handphone kita selalu hang bila terlalu banyak group whatsapp. maklumlah group bukan main banyak. bila semua group aktif berchat handphone pun jadi hang. mulalah malas nak layan whatsapp kan. sharing yang bagus kerana handphone saya pun ada masalah ini. saya pun dah mencuba dan

Pregnancy | Khasiat Air Kelapa Muda Untuk Ibu Hamil

petua orang tua2. dah hujung2 kehamilan elok kerapkan minum air kelapa. adoiii nikmat betulkan dapat meneguk air kelapa muda. lama tu tak dapat minum. mama cu dan babah ilham selalu jadi mangsa belikan ummi air kelapa kat R&R Gelang Patah. hehehe.     haaaa.. menikmati sebiji air kelapa muda sesorang sangatlah heaven. lagi heaven kalau

Pregnancy | Saya Pilih Omega Guard Shaklee Untuk Perkembangan Otak Bayi Dalam Kandungan

oleh kerana ada berkali2 muncul keyword “neurogain” dalam rekod pencarian di blog saya. jadi saya terdetik nak share makanan untuk perkembangan otak bayi bagi pregnancy kali ni. ye, sebelum mengenali shaklee, saya memang mencuba produk neurogain. masa pregnantkan ilham dulu. bila dah kenal dengan produk hot lagi laris shaklee “omega guard” saya memang tak ambil

Pregnancy | Khasiat Minyak Kelapa Dara Untuk Ibu Hamil

setiap kali pregnant especially time dah hujung2 memang saya amalkan pengambilan minyak kelapa dara.  kalau sebelum2 ni saya guna bioselusuh dari biodex. tapi kali ni berubah angin pula ke CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO). CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO), sejenis supplement utk kulit yg terbaik bagi mendapatkan kulit yg sihat dan cantik selain menyihatkan tubuh
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!