Category: Petua

Pregnancy | Khasiat Air Kelapa Muda Untuk Ibu Hamil

petua orang tua2. dah hujung2 kehamilan elok kerapkan minum air kelapa. adoiii nikmat betulkan dapat meneguk air kelapa muda. lama tu tak dapat minum. mama cu dan babah ilham selalu jadi mangsa belikan ummi air kelapa kat R&R Gelang Patah. hehehe.     haaaa.. menikmati sebiji air kelapa muda sesorang sangatlah heaven. lagi heaven kalau

Krim Mederma Hilangkan Parut

Ya, hari ni saya nak share dengan semua krim yang boleh menghilangkan parut. Krim Mederma ni Dr. Rajesh yang syorkan saya untuk disapu pada bahagian luka operation. Alhamdulillah selama lebih kurang 2 bulan tolak skip pakai, nampaknya gerhana scar cinta kat bahagian perut yang dibelah tu nampak semakin hari semakin berkurangan. Sekarang saya masih meneruskan

Tercekik Tulang.. Gulllpppp!!

mak oii ganas rupa tulang ni..[credit pic: encik google]   Semalam balik kerja terus singgah kedai cari lauk pauk. Ohhh.. sangat tertekan bila tiap2 hari memikirkan lauk apa nak dimasak. Pusing sana pusing sini last2 ambil ikan 3 ekor, udang halus2 buat rencah dan kacang buncis. Balik rumah macam biasa bersilat kat dapur sementara Ilham

Ulser.. Tolong..

[pic credit to: encik google] Merana betullah. Ulser ada tiga tumbuh kat bibir ni. Nak makan pun tak selesa. Dah le asyik nak mengunyah je ni. Bila telanggar sikit, rasa berderai air mata keluar. Maybe kurang minum air tu yang berlonggok2 ulser tumbuh. Petua yang saya tahu la kalau kena ulser, sapu dengan marjerin tempat

Petua Kemesraan Rumahtangga

[copy & paste from email untuk renungan bersama] Kemesraan adalah antara cara mengekalkan keharmonian rumahtangga & Rasulullah telah mencontohkan kemesraan tersebut dengan isteri-isteri baginda.  Tidur dalam satu selimut bersama isteri Dari Atha` bin Yasar: “Sesungguhnya Rasulullah s.a.w. dan Aisyah r.a biasa mandi bersama dlm satu bejana. Ketika baginda sedang berada dlm satu selimut dgn Aisyah,
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!