Category: Pregnancy Info

Pregnancy | Cerita BSP 7 Kali & 2nd Appointment SCOG, HSA

selasa punya aktiviti. mencucuk jari jemari yang tak berapa halus mulus ni sendiri. 7 kali ye untuk hari ni. malas la nak suruh nurse buatkan. jenuh kang nak keluar masuk office. first time kena kerah buat BSP banyak gini. mak pasghah!!    follow jadual ni. Masa Pengambilan BSP (7 kali)   Pre-breakfast 8.00am Post breakfast

Pemantauan Sendiri Blood Sugar Profile (BSP) – Step By Step

Pemantauan Sendiri Blood Sugar Profile (BSP) – Step By Step |Eecehhhh. semenjak dua menjak dah berani cucuk jari sendiri ni kan.nak le juga share proses step by step buat BSP tu.   Blood Test Kit jenama Accu-Chek Active  ni peralatan yang perlua ada ya.jangan memandai2 guna jarum biasa.nehi2. bahaya.  step2 saya ni menggunakan bahasa pasar

Pregnancy | Check Up @ Pusat Pakar Sakit Puan Dan Perbidanan Khor & Loh

semalam punya cerita. buat 1st check up kat Khor & Loh. sebelum2 ni awal2 dah check up sini. oleh kerana kekurangan masa nak menunggu turn. jadi kami buat hujung2 pregnancy, angan2nya nak bersalin kat sini lagi. call dari rumah dalam pukul 2pm. nombor giliran memang dah habis la kan kalau dah time2 gini. jadinya kami

Pregnancy | First SCOG (Klinik Pakar Obstetrik & Ginekologi) @ Hospital Sultanah Aminah

semalam appointment SCOG, HSA. macam biasa saya akan ambil cuti je. almaklumlah, waktu menunggu dengan orang yang ramai tu memang memenatkan dan makan masa. bertolak pukul 8, appoinment pukul 11am ditemani babah ilham. sampai2, babah ilham pergi parking dulu. nampak gayanya jauh tempat nak parking memandangkan penuh semua parking lot.   ok. saya refresh balik step

Pregnancy | Menu & Jadual Makan Ibu Mengandung Yang Mengalami Gestational Diabetes Mellitus (GDM)

as mentioned in my previous entry, hari ni kena jumpa Pakar Pemakanan Di Klinik Kesihatan Gelang Patah. sebelum ni masa ilham pun pernah juga kena jumpa dietitian sekali. tapi kat HSA. alhamdulillah kali ni dekat jek kat sini. esok BSP kali ketiga pulak, lusa menyusul SCOG kat HSA. tambahlah wahai hati dan badan. baby jangan noty2

Pregnancy | Persediaan Membasuh Pakaian Bayi Part 1

projek ahad ummi ilham. projek apa? projek membasuh baju2 baby abang ilham dan abang syakir. ni baju2, barut, kain bedung, mittens & booties arwah syakir yang sempat beli tapi tak sempat pakai. nampaknya insyaAllah akan jadi rezeki adik baby. memang Allah dah gerakkan hati ummi dan babah, tak nak excited sangat bershopping masa tu kan.

Pregnancy | Nak Buat Ultrasound? Poliklinik Rozikin Pilihan Saya ;)

**hari ni duk share cerita pregnancy jek ek. hehehe. takpelah sharing is caring. malam ni nak share klinik kegemaran ummi ilham. biasanya time pregnant saya refer ke Pusat Pakar Perbidanan Khor & Loh, Taman Nusa Bestari. tapi kali ni saya just refer dengan Dr. Noraini Kassim, Poliklinik Rozikin, Taman Nusantara selain dari taat setia kepada

Pregnancy | Khasiat dan Kelebihan Buah Delima Untuk Ibu Mengandung

stok buah delima berbiji2 kat rumah ni. jadi kena la rajin2 mengupas kulitnya untuk dijadian kudapan. antara khasiat buah delima untuk ibu mengandung: membantu mengurangkan alahan ibu mengandung membantu memberi tenaga untuk ibu mengadnung dan menyusu membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan membantu mendapat bayi yang sihat dan kulit yang cantik mencegah rasa mual di awal
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!