#bentoilhamsyahmi | Resepi Simple Ummi Ilham

seperti yang dijanjikan. saya share resepi2 simple 4 bento yang saya share di majalah ibu dan anak keluaran januari 2015 dan juga bahan2/ aksesori yang diperlukan.   Nasi Putih & Ayam Masak Kicap Bahan2 untuk hidangan: 1. Nasi 2. Rumpai laut 3. Daun salad 4. Bahan2 membuat ayam masak kicap – 10 ketul isi ayamRead more

Resepi #bentoilhamsyahmi Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2015

saja nak share, ummi ilham keluar majalah ibu & anak lagi. hehehe. kalau Januari 2014, kami berkongsi cerita duka tentang Episod Kelahiran – Anak Syurga Muhammad Ilham Syakir bin Mohd Nazir {27 Jun 2013} entrynya boleh dibaca disini.. Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014 kali ni share pasal bento pulak. dalamRead more

#bentoilhamsyahmi | Spaghetti Meatball Bolognese Untuk Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu”

ingat tak, dalam bulan Mei yang lepas, ummi ilham ada join Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu” – Kelab Cinta Ketuhar Buttercup haaaa..lama kan peram entry ni. dengan harapan dapat jadi jeruk mangga asam boi hahaha. sekarang baru nak cerita. kisahnya ummi pun nak le berpasta. saja2 join. sebab saya tahu ramai lagi ibu2 berbakat yangRead more

#bentoilhamsyahmi | Kisah 4 Bento Dalam Kenangan :p

haaaa.. dah lamakan berbulan2 ummi ilham tak membento. bukan di sengajakan. memang sejak pregnant mood nak membento tu sangat kelaut. kesian ilham asyik tanya je. “ommi.. isham nak nasi bear.. fish.. boleh?” ummi pun jawab “boleh.. nanti ummi buatkan” tapi ummi buatkan ikut acuan jek la. tak larat pulak nak mencetak seaweed bagai tu semua. ceritanyaRead more

#bentoilhamsyahmi | Bento 5, 7, 8, 20-22 May 2014

banyak terskip bento2 ilham ni.. hamaappppp ilham.. hari2 rekues memacam nasi.. selera membuak2 sekarang ni.. malam sampai 3 4 kali minta makan.. layan je la selagi dia nak makan..   ok jom tengok bento simple ilham..   #bentoilhamsyahmi 5 May 2014 nasi rabbit + tomyam ayam   #bentoilhamsyahmi 7 May 2014 nasi dolphin + sayurRead more

Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu”–Kelab Cinta Ketuhar Buttercup

dapat message dari FB page..     wow..peluang menarik untuk ibu2 bento lovers.. ada contest “Bekal Kasih Sayang Ibu” Pasta Bolognise.. ilham suka ni.. rasa macam nak cuba nasiblah.. hehehe hadiah pun best..     jom baca macamana nak sertai contest ni.. klik link >>>> http://www.buttercup.com.my/bekal-kasih-sayang-ibu   HOW TO PARTICIPATE? 1. Visit www.buttercup.com.my and signRead more

#bentoilhamsyahmi | Bento 17-25 Apr 2014

gambar bento minggu lepas ada yang ghaib.. ada dua tiga hari yang ummi terbabas bangun lambat.. jadi kompilasi minggu ni dan minggu lepas bergabung meletopssss.. psttttt.. kalau tengok ilham punya sayur mayur semua sup la.. masak air la.. sebab dia memang suka hirup kuah.. jadi ummi masakkan berkuah2 je la ye..   #bentoilhamsyahmi 17 AprRead more

#kelabbentobekalmalaysia | Pupuk Semangat Kekeluargaan

sumber: Sinar Harian     KATA orang air tangan ibu mengatasi segalanya waima masakan chef bertaraf lima bintang sekalipun belum tentu dapat menandinginya. Mendidik anak bersama masakan dengan membawa bekal dari rumah sekurang-kurangnya dapat melatih anak-anak untuk makan makanan  berkhasiat. Ruangan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) kali ini berkongsi pengalaman menarik pentadbir kelab Bento/Bekal Malaysia yangRead more

#bentoilhamsyahmi | Bento 31 Mar-11 Apr 2014

#bentoilhamsyahmi 31Mac 2014 nasi love + ayamas goreng 4 ketul + sup telur bersayur     #bentoilhamsyahmi 1 April 2014 nasi fish, pou & angry bird lah sangat + ayam masak kicap berbrokoli & carrot   #bentoilhamsyahmi 2 April 2014 nasi fish, elephant tak sempat letak seaweed sebab budak conet nak ngempeng + sup ayamRead more