Anything About Me, Bento, Bento Ilham Syahmi, Bento Kasih Sayang, Bento Ummi Ilham

Melepas Makcik Nak Keluar TV.. Hehehe

2 minggu lepas babah ilham ada bagitau. dia ada dapat call dari orang TV1 tanya pasal bento. nak suruh demo buat bento untuk rancangan feminin. hmmmm mula2 rasa macam dia nak main2 kan je. bila dia cakap betul, saya pun percaya. tapi babah ilham terlupa nombor henpon saya. boleh gitukan lupa nombor wife dia. kata… Read More Melepas Makcik Nak Keluar TV.. Hehehe

Bento, Bento Ilham Syahmi, Bento Kasih Sayang, Dari Dapur Hernee Nazir, Recipes

#bentoilhamsyahmi | Resepi Simple Ummi Ilham

seperti yang dijanjikan. saya share resepi2 simple 4 bento yang saya share di majalah ibu dan anak keluaran januari 2015 dan juga bahan2/ aksesori yang diperlukan.   Nasi Putih & Ayam Masak Kicap Bahan2 untuk hidangan: 1. Nasi 2. Rumpai laut 3. Daun salad 4. Bahan2 membuat ayam masak kicap – 10 ketul isi ayam… Read More #bentoilhamsyahmi | Resepi Simple Ummi Ilham

Bento, Bento Ilham Syahmi, Bento Kasih Sayang, Dari Dapur Hernee Nazir, Kelab Bekal/ Bento Malaysia

Resepi #bentoilhamsyahmi Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2015

saja nak share, ummi ilham keluar majalah ibu & anak lagi. hehehe. kalau Januari 2014, kami berkongsi cerita duka tentang Episod Kelahiran – Anak Syurga Muhammad Ilham Syakir bin Mohd Nazir {27 Jun 2013} entrynya boleh dibaca disini.. Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014 kali ni share pasal bento pulak. dalam… Read More Resepi #bentoilhamsyahmi Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2015

Bento, Bento Ilham Syahmi, Bento Kasih Sayang, Contest, Dari Dapur Hernee Nazir, Kelab Bekal/ Bento Malaysia, Masak-Masak

#bentoilhamsyahmi | Spaghetti Meatball Bolognese Untuk Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu”

ingat tak, dalam bulan Mei yang lepas, ummi ilham ada join Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu” – Kelab Cinta Ketuhar Buttercup haaaa..lama kan peram entry ni. dengan harapan dapat jadi jeruk mangga asam boi hahaha. sekarang baru nak cerita. kisahnya ummi pun nak le berpasta. saja2 join. sebab saya tahu ramai lagi ibu2 berbakat yang… Read More #bentoilhamsyahmi | Spaghetti Meatball Bolognese Untuk Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu”

Bento, Bento Ilham Syahmi, Bento Kasih Sayang, Kelab Bekal/ Bento Malaysia, Rambling

#bentoilhamsyahmi | Kisah 4 Bento Dalam Kenangan :p

haaaa.. dah lamakan berbulan2 ummi ilham tak membento. bukan di sengajakan. memang sejak pregnant mood nak membento tu sangat kelaut. kesian ilham asyik tanya je. “ommi.. isham nak nasi bear.. fish.. boleh?” ummi pun jawab “boleh.. nanti ummi buatkan” tapi ummi buatkan ikut acuan jek la. tak larat pulak nak mencetak seaweed bagai tu semua. ceritanya… Read More #bentoilhamsyahmi | Kisah 4 Bento Dalam Kenangan :p