Category: Bento The Ilhams

Bento of The Day 210417 – Bekalan Anak-anak Hari Ini Ayam Masak Lemak Tanpa Cili Api

Semalam sebelum balik, Abang Ilham memandai request dengan Opah. ”Opah esok boleh tak Opah masakkan ayam yellow.. Opah jangan masakkan ayam orange.. nanti Ilham muntah” Amboi..amboi..amboi.. buat malu Ummi jek kan. Kemain lagi dia request dengan Opah, ingat Opah private chef dia agaknya hahaha. Lagi satu bila masa makan ayam orange muntah tu? Kalau Ummi

Bento Ilham Syahmi 060417

Dah lama gila kot tak tayang bekal Abang Ilham. Semalam Ummi masak Ayam Red lebih, memang niat untuk bekalkan dia hari ni kalau tak habis la dia bedal malam tadi hahaha. Alhamdulillah ada 3 ketul baki. Ummi simpan dan panaskan pagi tadi. Malam bagitahu dia esok bekal ayam red. Tapi dia macam tak setuju.  “Eh

Resepi #bentoilhamsyahmi Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2015

saja nak share, ummi ilham keluar majalah ibu & anak lagi. hehehe. kalau Januari 2014, kami berkongsi cerita duka tentang Episod Kelahiran – Anak Syurga Muhammad Ilham Syakir bin Mohd Nazir {27 Jun 2013} entrynya boleh dibaca disini.. Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014 kali ni share pasal bento pulak. dalam

#bentoilhamsyahmi | Spaghetti Meatball Bolognese Untuk Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu”

ingat tak, dalam bulan Mei yang lepas, ummi ilham ada join Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu” – Kelab Cinta Ketuhar Buttercup haaaa..lama kan peram entry ni. dengan harapan dapat jadi jeruk mangga asam boi hahaha. sekarang baru nak cerita. kisahnya ummi pun nak le berpasta. saja2 join. sebab saya tahu ramai lagi ibu2 berbakat yang

#bentoilhamsyahmi | Kisah 4 Bento Dalam Kenangan :p

haaaa.. dah lamakan berbulan2 ummi ilham tak membento. bukan di sengajakan. memang sejak pregnant mood nak membento tu sangat kelaut. kesian ilham asyik tanya je. “ommi.. isham nak nasi bear.. fish.. boleh?” ummi pun jawab “boleh.. nanti ummi buatkan” tapi ummi buatkan ikut acuan jek la. tak larat pulak nak mencetak seaweed bagai tu semua. ceritanya
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!