Category: Kelab Bekal/ Bento Malaysia

Resepi #bentoilhamsyahmi Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2015

saja nak share, ummi ilham keluar majalah ibu & anak lagi. hehehe. kalau Januari 2014, kami berkongsi cerita duka tentang Episod Kelahiran – Anak Syurga Muhammad Ilham Syakir bin Mohd Nazir {27 Jun 2013} entrynya boleh dibaca disini.. Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014 kali ni share pasal bento pulak. dalam

#bentoilhamsyahmi | Spaghetti Meatball Bolognese Untuk Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu”

ingat tak, dalam bulan Mei yang lepas, ummi ilham ada join Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu” – Kelab Cinta Ketuhar Buttercup haaaa..lama kan peram entry ni. dengan harapan dapat jadi jeruk mangga asam boi hahaha. sekarang baru nak cerita. kisahnya ummi pun nak le berpasta. saja2 join. sebab saya tahu ramai lagi ibu2 berbakat yang

#bentoilhamsyahmi | Kisah 4 Bento Dalam Kenangan :p

haaaa.. dah lamakan berbulan2 ummi ilham tak membento. bukan di sengajakan. memang sejak pregnant mood nak membento tu sangat kelaut. kesian ilham asyik tanya je. “ommi.. isham nak nasi bear.. fish.. boleh?” ummi pun jawab “boleh.. nanti ummi buatkan” tapi ummi buatkan ikut acuan jek la. tak larat pulak nak mencetak seaweed bagai tu semua. ceritanya

#bentoilhamsyahmi | Bento 5, 7, 8, 20-22 May 2014

banyak terskip bento2 ilham ni.. hamaappppp ilham.. hari2 rekues memacam nasi.. selera membuak2 sekarang ni.. malam sampai 3 4 kali minta makan.. layan je la selagi dia nak makan..   ok jom tengok bento simple ilham..   #bentoilhamsyahmi 5 May 2014 nasi rabbit + tomyam ayam   #bentoilhamsyahmi 7 May 2014 nasi dolphin + sayur

Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu”–Kelab Cinta Ketuhar Buttercup

dapat message dari FB page..     wow..peluang menarik untuk ibu2 bento lovers.. ada contest “Bekal Kasih Sayang Ibu” Pasta Bolognise.. ilham suka ni.. rasa macam nak cuba nasiblah.. hehehe hadiah pun best..     jom baca macamana nak sertai contest ni.. klik link >>>> http://www.buttercup.com.my/bekal-kasih-sayang-ibu   HOW TO PARTICIPATE? 1. Visit www.buttercup.com.my and sign

#bentoilhamsyahmi | Bento 17-25 Apr 2014

gambar bento minggu lepas ada yang ghaib.. ada dua tiga hari yang ummi terbabas bangun lambat.. jadi kompilasi minggu ni dan minggu lepas bergabung meletopssss.. psttttt.. kalau tengok ilham punya sayur mayur semua sup la.. masak air la.. sebab dia memang suka hirup kuah.. jadi ummi masakkan berkuah2 je la ye..   #bentoilhamsyahmi 17 Apr

#bentoilhamsyahmi | Bento 26-28 Mar 2014

minggu ni 3 hari jek berbento.. sebabnya ummi cuti isnin dan selasa.. sampai ilham asyik cakap je.. “ommi.. isyam nak ashik fish..elephant” ummi kemalasan nak mencetak kat rumah   #bentoilhamsyahmi 26 Mac 2014 nasi putih + ayam goreng + sayur sawi keriting goreng bersotong #bentoilhamsyahmi 27 Mac 2014 tema frog gamaknya minggu ni.. nasi frog

#bentoilhamsyahmi | Bento 10-14 Mar 2014

#bentoilhamsyahmi 10 Mac 2014 nasi love + ayam goreng + sayur bayam goreng   #bentoilhamsyahmi 11 Mac 2014 nasi frog + ayam masak kicap bersayur + telur dadar roll   #bentoilhamsyahmi 12 Mac 2014 nasi smiley + ikan selar kuning goreng + sup sayur (cendawan, baby corn, kobis bunga, carrot)   #bentoilhamsyahmi 13 Mac 2014

#bentoilhamsyahmi | Bento 24-28 Feb 2014

ohooohoiiii.. banyak kecuaian bangun lambat minggu ni.. tengoklah #bentoilhamsyahmi tu..   #bentoilhamsyahmi 24 Feb 2014 nasi berbunga sekuntum + ayam goreng + sup sayur #bentoilhamsyahmi 25 Feb 2014 nasi frog + ayam masak sos + brokoli & carrot   #bentoilhamsyahmi 26 Feb 2014 nasi goreng love is cinta (tajuk kan main poyo) + ayam goreng

#bentoilhamsyahmi | Bento 3-7 Feb 2014

koleksi #bentoilhamsyahmi minggu ini.. alhamdulillah ummi mampu merealisasikan impian berbento sehingga hari ini.. walaupun ada masa kekurangan idea nak menghias.. nak seribu daya, tak nak seribu dalih..     #bentoilhamsyahmi 3 Feb 2014 nasi flower, fish, gingerman + sup kentang carrot brokoli bertelur   #bentoilhamsyahmi 4 Feb 2014 nasi angry bird + sup sayur +
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!