Category: Travelog

Travelog Muar – Makan Malam di Wak Jos Ikan Bakar & Asam Pedas Medan Ikan Bakar Sabak Awor Muar

Travelog Muar – Makan Malam di Wak Jos Ikan Bakar & Asam Pedas Medan Ikan Bakar Sabak Awor Muar | Assalamu’alaikum. Sambungan dari cerita JJCM ke Muo. Last cerita penginapan kami di Desa Keroma Eco Resort, Parit Keroma, Muar. Bila nak start cuti-cuti Malaysia ni Ummi baru tersedar dari ingatan, banyak entri jalan-jalan sebelum ni

Travelog Melaka | Itinerary Percutian 3 Hari 2 Malam ke Melaka

Travelog Melaka | Itinerary Percutian 3 Hari 2 Malam ke Melaka – Assalamu’alaikum. Kisahnya percutian singkat kami lima beranak ke Melaka Bandaraya Bersejarah dihujung-hujung cuti sekolah. Alhamdulillah dapat juga tunaikan hajat anak-anak yang nak bercuti. Maklumlah plan nak bercuti bulan 7 ke Langkawi terpaksa dibatalkan jadi Umm Babah cari alternatif lain menghiburkan anak-anak. Ok, berikut

Travelog Sabah – Travel Itinerary Kota Kinabalu – Kundasang – Ranau (4 Hari 3 Malam)

Assalamualaikum.. Cerita Travelog Sabah bersambung lagi, tapi sambungan yang mampu cuma untuk itinerary je hehe. Mood kedaung nak update blog haha. Tahun 2020 mungkin baru siap cerita semua hahaha. Ok jom korang, Ummi nak kongsikan itinerary yang Ummi refer dari kawan-kawan dan juga baca di blog-blog. Ummi susun ikut kesesuaian kami. Almaklumlah ni trip dengan

Travelog Sabah| Kota Kinabalu – Kundasang – Ranau (10 – 13 July 2018)

Assalamualaikum semua.. Ummi nak buat update ringkas dulu sebelum Ummi buat entri satu persatu yang entah bila nak siap tu kan haha. Kalau korang friend Ummi di facebook dan follower instagram mesti korang tahu yang Ummi, Babah dan The Ilhams baru saja balik dari bercuti ke sebahagian daerah di Sabah. Alhamdulillah perancangan selama setahun untuk tabung
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!