Category: Tips Di dapur

Persediaan Di Dapur Sempena Ramadhan

Assalamu’alaikum.. Alhamdulillah masuk minggu kedua berpuasa dan Ummi masih lagi diberi peluang dan kesempatan untuk masak menu berbuka puasa. Rasanya selagi tak ada jemputan berbuka puasa insha Allah Ummi maintain masak macam biasa. Kebiasaannya walaupun bukan di bulan Ramadhan, Ummi akan menyediakan bahan-bahan basah, lauk pauk, bahan-bahan kisar ni seminggu sekali atau bergantung pada availability

Menyiapkan Stok Lada dan Bawang Kisar

Hai korang. Dua hari ni kurang entri blog ni. Kalau tak berderet-deret haha. Kekonon malam Sabtu dan malam Ahad nak marathon update blog tapi tergendala dek kerana ada budak kongker PC. Terus kelaut mood Ummi ni tau. Semalam busy dengan event Legoland sepanjang hari melayan anak-anak di Legoland. Entrinya menyusul nanti ya. Hari ni pagi

Tips Di Dapur | Apa Yang Anda Perlu Buat Dengan “Left Over Foods”

haaaaa.. tetiba rasa nak berdiskusi pasal “left over foods” atau dalam bahasa melayu mudahnya, lauk semalam atau malam tadi. haaa.. boleh faham gitu. saja ngengada nak sebut bahasa omputih    bagi sayalah, maybe sebab dah terikut cara arwah mak. kalau contohnya lauk tu elok lagi boleh dimakan, pagi tu saya hangatkan jek lah. boleh ulang makan
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!