Ikhtiar Merawat Kanser Dengan Surah Al-Fil

Petua
Ikhtiar Merawat Kanser Dengan Surah Al-Fil

Ikhtiar Merawat Kanser Dengan Surah Al-Fil | Rasanya setiap orang tahu “setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati”. Tahukah anda satu surah dari Al-Quran untuk menghancurkan sel-sel kanser?

Sebenarnya ini adalah ilmu yang saya ingin kongsikan melalui tulisan Saudara Raflis Sabirin (semoga Allah memberi ganjaran setimpal atas ilmu yang dikongsikan) yang diterbitkan dalam Majalah Milenia edisi Februari 2010.

Tafsir Surah Al-Fil (Gajah)

 Al-Fil yang bermakna “gajah”, bersempena dengan pasukan bergajah dalamperancangan jahat untuk menyerang Kaabah BaitiLlah Haram. Perancangan ini telah dibuatoleh seorang pemimpin Habsyah yang bernama Abrahah. Peristiwa ini diwahyukan oleh Allah kepada Nabi kita Muhammad S.A.W ketika di Makkah sebagai mukjizat yang sebenar dari Allah Taala.

Rawat Kanser Dengan Surah Al-Fil

Penulis telah berkongsi pengalaman beliau merawat kanser selama 27 tahun dengan menggunakan ayat-ayat Al-Quran, terutama dari Surah al-Fil.

A001

Tidakkah engkau mengetahui bagaimana Tuhanmu telah melakukan kepada angkatan tentera (yang dipimpin oleh pembawa) Gajah, (yang hendak meruntuhkan Kaabah)?

A002

Bukankah Tuhanmu telah menjadikan rancangan jahat mereka dalam keadaan yang rugi dan memusnahkan mereka?

A003

Dan Ia telah menghantarkan kepada mereka (rombongan) burung berpasuk-pasukan, –

A004

Yang melontar mereka dengan batu-batu dari sejenis tanah yang dibakar keras, –

A005

Lalu Ia menjadikan mereka hancur berkecai seperti daun-daun kayu yang dimakan ulat.

Ikhtiar Merawat Kanser Dengan Surah Al-Fil

Demikian mukjizat ayat-ayat suci Al-Quran. Jika diletakkan di sebuah gunung, nescaya gunung akan hancur lenyap kerana takut kepada Allah. Demikian juga jika diletakkan atas apa-apa penyakit, nescaya penyakit tersebut akan hancur dan lenyap.

Kredit: Terjemahan Al-Quran

Cara Pengamalan

Selepas solat lima waktu, bacalah Surah Fatihah sekali, diikuti Surah Al-Ikhlas (tiga kali), selawat ke atas Nabi (tiga kali) lalu teruskan membaca Surah al-Fil (21 kali)

Setiap kali baca Surah Al-Fil, hendaklah tiup dan hembuskan pada tempat penyakit kanser tersebut.

Setiap kali menghembuskan nafas itu, hendaklah ingat maksud dalam hati, supaya Allah hancur lenyapkan penyakit kanser tersebut sebagaimana hancur dan lenyapnya pasukan tentera bergajah seperti dalam ayat terakhir Surah Al-Fil itu.

Lakukan 21 kali baca dan tiup selama 21 hari selepas solat lima waktu. Dan sekiranya penyakit kanser itu berada dalam organ badan seperti di dalam usus, limpa, buah pinggang dan di dalam kepala, maka caranya seperti tersebut di atas itu juga.

Cuma tambahannya hendaklah tarik nafas perlahan-lahan seakan-akan kita memasukkan amalan surah itu ke dalam tubuh badan, teruatamanya ke tempat kanser tersebut. Lakukan tarik nafas tersebut sehingga 21 kali juga selama 21 hari setiap lepas solat lima waktu. Lakukan dengan penuh keyakinan dan sabar.

Harus diingat, yang menyembuhkan ialah Allah Taala. Ayat Al-Quran tersebut hanya sebagai asbab atau wasilah untuk mencapai maksud. Lakukan penuh yakin, sabar dan berharap agar ALLAH  sembuhkan, selain teruskan rawatan moden.

Jom baca Zikir Hari Selasa

Loading

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!