Homeschooling Ilham's Bonding Time The Ilhams Learning Phase

Messy Play Sangat

Assalamu’alaikum.. Cerita terperap 3 bulan ekeke. Ummi ambila peluang kasi can abang-abang ni bermessy play selepas berlatih menanah bersama Cikgu Babah. Port latihan memanah tak lain tak bukan tanah lapang di office Tok Ayah. tapi sekarang Babah dah tukar port baru. Nanti cerita entri lain. Sekarang kita fokus kat messy play. View this post on …

58 total views, 3 views today

Continue Reading
Ilham's Bonding Time My Hero Kechik - Ilham Syamil

Dating Berdua Syamil

Assalamu’alaikum.. Entri yang lama terperap dalam draft list. Masa ni Ummi dating dengan hero ketiga Ummi di Angsana Johor Bahru Mall selepas Ummi jumpa geng-geng susu ibu di Maybank UDA Business Centre. Kalau tengok dari gambar korang boleh cam la kan bila kejadiannya hahaha. Sah-sah la masa bulan 12 sebab masih ada dekorasi sambutan hari …

74 total views, no views today

Continue Reading
Ilham's Bonding Time Pregnancy Journey

Jom Tolong Ummi Packing Baju Baby

Assalamualaikum.. Alhamdulillah baju-baju baby dah siap packing beberapa minggu lepas dibantu oleh abang-abang yang super duper excited nak tunggu kelahiran adik yang special ni. Ummi siap-siap susun ikut kategori. Eceh Ummi awak punya skema kategori kata dia hahaha. Ummi susun sesiap ikut set. Satu set mesti ada baju seluar, diaper, barut, mitten & bootie dan …

441 total views, 2 views today

Continue Reading
Family's Activity Ilham's Bonding Time The Ilhams Learning Phase

Hari Melawat Kawan2 Di Zoo Johor ;p

seperti yang dijanjikan ahad nak bawa hero2 kecil kami melawat kawan2 di zoo johor.lepas zohor, makan2 siap2 terus keluar. nekad walaupun cuaca macam nak hujan.dalam perjalanan tu dah mula hujan rintik2.babah cakap kat ilham “macamana ni am hari dah hujan”dia kata “tak apa bah.. kita tunggu je dalam kereta”hahahahaha.. animals punya pasal sanggup tu. ada …

Continue Reading
Family's Activity Ilham's Bonding Time My Hero Kechik - Ilham Syahmi My Hero Kechik - Ilham Syamil Weekend

Mandi Manda @ Legoland Water Park

cerita tertangguh tertunggak lagi. cerita bermandi manda di legoland water park. ummi tunaikan permintaan abang ilham yang nak mandi manda di legoland. dah lama sangat tak jejak kaki ke sana sejak annual pass expired. kesian abang ilham. jadi jomlah kita mandi manda. babah tak join sebab ada tournament badminton PTP. kami ke sana dengan nenek, …

Continue Reading
Ilham's Bonding Time My Hero Kechik - Ilham Syahmi My Hero Kechik - Ilham Syamil

“Opo To Tangai Lalang Puku Puku”

pada adik syamil, abang ilham memang penghibur dia lah kan. abang ilham joget sikit pun dia gelak tak henti. satu hari tu, ummi dengar abang ilham nyanyi kat dia sambil pegang tangan adik syamil. lagunya berbunyi.. ”OPO TO TANGAI LALANG PUKU PUKU” erkkkkk..ummi pun berasa sangat pelik lalu bertanya. ”ilham nyanyi lagu apa tu?” ”alaaa …

Continue Reading