Category: Eat Out

Lunch at FamilyMart Nusa Bestari

Lunch at FamilyMart Nusa Bestari | Assalamu’alaikum. Cerita Jumaat last week plan ke UDA Business Centre la apa la nak cari USB cable iPad sudahnya tersangkut kat FamilyMart Nusa Bestari ni. Kemain heaven lagi Ummi kau. Untuk yang belum pernah ke sini, Mudah je lokasinya sebaris RHB Bank Nusa Bestari. Inilah outlet Family Mart paling

The Ilhams Serang Sushi King Bonanza

The Ilhams Serang Sushi King Bonanza | Assalamu’alaikum. Cerita Sushi King Bonanza minggu lepas. Bila dah diberitahu, haruslah dua orang budak kemaruk sushi tu tuntut habis-habisan dengan Ummi. Jadi Ummi pun bawa la diorang makan sushi on second last day. Oleh kerana Babah kena masuk kerja malam beberapa hari, jadi kita guna khidmat Mama Cu

The Ilhams Mencuba Sushi King

The Ilhams Mencuba Sushi King | Assalamu’alaikum. Ini cerita anak-anak Ummi yang beriya nak mencuba makan sushi. Mula-mula Ummi agak keberatan nak layan, tapi anak-anak nak makan kot.. why not. Kenapa Ummi keberatan? Sebab kalau korang follow blog Ummi ni korang tahu la The Ilhams ni tekak orang Melayu, nak nasi lauk asam pedas, ayam

Menjamu "Bot Berkuasa Wap" di Johnny’s Restaurant ;p

..hahahaha tajuk macam apa daaa.. Thanks to my dear hubby.. En. Nazir yang membelanja saya makan “Bot Berkuasa Wap” kat Johnny’s Restaurant, AEON Bukit Indah. Dari hari tu nak makan steamboat, baru terlaksana malam tadi. Punyalah plan nak masak sendiri la apa la. Habuk pun tarak. Sebenarnya birthday kali ni saya kurang excited nak celebrate.

Izhan Di JSH

Semalam petang saya dapat berita yang sepupu saya Izhan anak kepada Pok Teh dimasukkan ke Johor Specialist Hospital. Malam tadi saya dan En. nazir datang melawat. Dia demam teruk dan menyebabkan tonsilnya membengkak. Kesian Izhan. Dia dijangka akan menjalani operasi membuang tonsil pagi tadi. Bila doktor buat check up malam tadi dia kekurangan darah dan

Bila Kami Berkumpul

Seperti yang saya war-warkan di blog, tengahari semalam saya ada temujanji bersama-sama makcik-makcik di atas tu.. hurmmmm.. biasalah bila dah berjumpa, kecoh dibuatnya.. masing-masing ‘speaker’ kuat-kuat belaka.. Kami berempat saja yang ada.. perancangan awal nak berjumpa waktu petang selepas balik dari kerja.. tapi Mummy Dasy dah di ‘booked’ untuk ke Putrajaya.. pagi di ofis saya

Entry Ala Kadar

Semalam balik dari kerja rehat sebentar di rumah..Dalam pukul 8 kami rancang nak ke Kip Mart untuk belanja barang dapur..siap belanja semua dalam pukul 9 lebih..kami terus ke Taman Perling, En. Nazir nak jumpa adik dia Nuar..rupanya Nuar belum balik dari kerja..kami pun lepak-lepak di Rawa Cafe isi perut seketika..walaupun sebenarnya kami dah makan sebelum

Dasar Kuat Makan ;p

Entry ni sangatlah dah basi..mulanya macam malas nak masuk dalam blog..malu nak tayang pasal makan..nampak sangat tuan punya blog kuat makan kan..hahahahaha~ Masa ni makan kat Saujana..saja je nak ambil angin laut malam.. ;-pmenu macam biasa lah..favourite kami..tomyam seafood..slurpppp..slurpppp..sedapnya..air saya belimbing..air En. Nazir apple.. malas la cerita panjang lebar lagi..lepas makan..menghirup udara laut sekejap..kami terus
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!