The Ilhams Mencuba Sushi King

The Ilhams Mencuba Sushi King

The Ilhams Mencuba Sushi King | Assalamu’alaikum. Ini cerita anak-anak Ummi yang beriya nak mencuba makan sushi. Mula-mula Ummi agak keberatan nak layan, tapi anak-anak nak makan kot.. why not. Kenapa Ummi keberatan? Sebab kalau korang follow blog Ummi ni korang tahu la The Ilhams ni tekak orang Melayu, nak nasi lauk asam pedas, ayam lemak, ayam masak merah memang mustahil la dia nak layan sushi kan.

IMG_20190617_193157

Bulan lepas atas persetujuan Babah, kami bawa anak-anak makan sushi di Sushi King, Puteri Harbour. Nampak tu semangat ko dia makan.

IMG_20190617_193220

Syahid dari tiba sampailah dah siap makan dia syok tidur.

IMG_20190617_193206

Babah sejak outstation ke Nagoya, Jepun hari tu dah boleh terima la makan sushi hehehe.

IMG_20190617_193640

Suka dia makan, cuma abaikanlah atas meja yang bersepai tu.

IMG_20190617_194458

Aduhaiii anak siapalah ni??? Gitu gaya sekali nak memilih sushi. Minta ampunlah.

Jom tengok apa yang diorang cuba,

IMG_20190617_193300

Chuka Kurage

IMG_20190617_193413

Norri.. seaweed aka “kertas pasir” kata The Ilhams. Ni berpinggan-pinggan dia nak Suka sangat.

IMG_20190617_193649

Tsubukko. One of Abang Ilham’s favourite.

IMG_20190617_195355

Chuka Idako. “Ummi.. octopus Ummi.. octopus”. Makanlah nak,

IMG_20190617_200029

Udon 

IMG_20190617_200411

Ummi orderkan bento untuk diorang dan Babah. Yakiniku Ebi Fry Bento.

IMG_20190617_200527

Syamil pun kemain berselera. Yeay! Ummi is so happy. Dah ada geng bersushi.

IMG_20190617_200536

Budak sorang ni kemain excited sangat ko. Belum siap makan ni, dia dah request mintak Ummi belanja lagi. Sebenarnya last week diorang dah merengek nak makan sushi lagi. Babah pulak yang kena belanja. So campur dengan semalam berbonanza sushi king, dah tiga kali ui diorang repeat. Dah setiap minggu boleh jadi pokai Ummi ko hahaha. Jangan ko request tetiap hari, Ummi terus tukar menu kat rumah kita menu Jepun + Korea terus kahkahkah. Gasaklah nak. Janji korang nak makan. Ummi puas hati sebab diorang makan bersungguh setakat ni.

Cerita Bonanza will be updated soon ok. Bai!

104 total views, 3 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

One thought on “The Ilhams Mencuba Sushi King

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: