Info Sharing Pregnancy Pregnancy Info Pregnancy Journey

Pregnancy | First SCOG (Klinik Pakar Obstetrik & Ginekologi) @ Hospital Sultanah Aminah

semalam appointment SCOG, HSA. macam biasa saya akan ambil cuti je. almaklumlah, waktu menunggu dengan orang yang ramai tu memang memenatkan dan makan masa. bertolak pukul 8, appoinment pukul 11am ditemani babah ilham. sampai2, babah ilham pergi parking dulu. nampak gayanya jauh tempat nak parking memandangkan penuh semua parking lot.   ok. saya refresh balik step …

Continue Reading
Annual Dinner Anything About Me Hubby My Hero Beso PTP Dinner 2014 Ummi Ilham at Work

PTP Annual Dinner 2014 | Retro Night @ Persada Johor International Convention Centre

cerita weekend lepas. PTP Annual Dinner 2014 yang bertemakan “Retro Night”. jenuh juga sebenarnya nak memikirkan apa pakaian sesuai untuk mak buyong. kesian ilham kena tinggal dengan mama cu. sorry ye sayang, anak tak boleh bawa. kalau boleh bawa sah2 ummi angkut ilham.   ok jom tengok gambar. gambar yang cun tu dah tentulah dari DSLR babah. …

Continue Reading
Info Sharing Pregnancy Pregnancy Info Pregnancy Journey

Pregnancy | Menu & Jadual Makan Ibu Mengandung Yang Mengalami Gestational Diabetes Mellitus (GDM)

as mentioned in my previous entry, hari ni kena jumpa Pakar Pemakanan Di Klinik Kesihatan Gelang Patah. sebelum ni masa ilham pun pernah juga kena jumpa dietitian sekali. tapi kat HSA. alhamdulillah kali ni dekat jek kat sini. esok BSP kali ketiga pulak, lusa menyusul SCOG kat HSA. tambahlah wahai hati dan badan. baby jangan noty2 …

Continue Reading
My Babywearing Journey Parenting Shopping

Babywearing | Oh Ring Sling..Siangku Terbayang.. Malam Ku Mengigau :p

serious.. dari minggu lepas dok survey2 Ring Sling untuk adik baby. asyik la dok mengoogle. sekejap buka FB page seller2 baby carrier. sekejap2 buka website jual baby carrier. gasak ko herneeeeeeeeee.   malam sampai termimpi2. kelassss kan. mimpi dah beli ring sling. tapi bila dapat pada tangan. kirai2 punya kirai tengok seller tu hantar “kain cadar …

Continue Reading