Rasai Pengalaman Bermalam Di UK Farm Agro Resort Kluang

18/12/2017

Episod terakhir perkongsian di pengalaman di UK Farm Agro Resort. Dua cerita awal korang boleh baca di Part 1 dan Part 2. Untuk entri ini Ummi kongsikan pengalaman bermalam di UK Farm dan aktiviti malam di sana.

P_20171014_182359_vHDR_Auto

Selesai sesi pengembaraan kami ke segenap pelusuk UK Farm Agro Resort, tibalah masanya untuk kami check in di chalet.

P_20171014_144413_vHDR_Auto_thumb.jpg

PAKEJ CHALET

21 unit
Max 5 pax per room
Total Capacity: 150pax
Long-house style

Kemudahan:
-Air-conditioned -Wi-Fi – TV – Hairdryer – Beverages (Goat Milk Coffee Series & Mineral Water) – Water heater – Bodywash, hair shanpoo (Goat Milk product) – Slippers – Electric Kettle

P_20171014_182414_vHDR_Auto

Nampak tu stail rumah panjang.

P_20171014_182409_vHDR_Auto

 Bilik 106 untuk blogger Eda, Hernee & Uyul hehehe. Kitorang sebilik lagi.

P_20171014_182459_vHDR_AutoP_20171014_182505_vHDR_Auto

Chalet ni ada 1 queen bed dan 1 single bed.

P_20171014_182518_vHDR_Auto

Almari kecil di hujung penjuru.

P_20171014_182717_vHDR_Auto

 TV, kipas angin dan air-cond.

P_20171014_182525_vHDR_Auto
P_20171014_182535_vHDR_Auto

Tandas yang luas dan selesa. Overall, memang selesa la semalaman di sini. Biliknya luas memang boleh muat maksimum 5 orang. Memang coverage line telefon kelaut, tapi korang jangan bimbang, korang masih boleh connect dengan wi-fi yang disediakan. Selepas maghrib kami menanti shuttle bus ke bangunan utama untuk menjamu selera makan malam.

P_20171014_194754_vHDR_Auto

Ruang sekiranya korang nak buat apa-apa event.

P_20171014_194744_vHDR_Auto

P_20171014_202624_vHDR_Auto

 Kebetulan hari yang sama ada rombongan pelajar-pelajar dari Selangor. Jadi memang meriah la.

Antara menu makan malam yang disediakan:

P_20171014_194920_vHDR_Auto

Otak-otak.

P_20171014_194931_vHDR_Auto

Satay ayam & satay kambing.

P_20171014_194938_vHDR_Auto
P_20171014_195829_vHDR_Auto

Ayam BBQ.

P_20171014_195937_vHDR_Auto

Ini kesemua makanan yang ada. Lepas makan kami ada short briefing and Q&A session bersama Mr. Goh.

P_20171014_203506_vHDR_Auto

P_20171014_203514_vHDR_Auto

P_20171014_203526_BF

P_20171014_203626_BF

P_20171014_203637_BF

Sempat lagi posing memasing sementara menunggu ketibaan Mr. Goh.

P_20171014_205137_vHDR_Auto

Bila dengar Mr. Goh berbual memang kelakar. Tapi dalam kelakar tu banyak perkongsian kejayaan UK Farm Agro Resort hasil dari usaha gigih beliau.

P_20171014_215221_vHDR_Auto

Next aktiviti Kong Ming Lantern.

P_20171014_220011_vHDR_Auto

Gigih belajar nak setting lantern. 1 bilik 1 lantern.

P_20171014_220110_vHDR_Auto

Lantern kitorang dah ready untuk diterbangkan hehe.

P_20171014_220224_BF

P_20171014_220402_vHDR_Auto

Nak pasang lilin dia tu kena hati-hati tau. Takut plastiknya terbakar.

P_20171014_220403_vHDR_Auto

Tak nampak tulisan pada lantern kitorang tu. Sebenarnya Ummi tulis herneenazir.com kisahsidairy.com uyulrosli.com dan JDT Blogger.

P_20171014_220408_vHDR_Auto

Lantern kitorang yang dah berjaya naik ke udara.

P_20171014_220426_vHDR_Auto

Semakin tinggi.

P_20171014_220451_vHDR_Auto

dannnnn tinggi lagi, sampai dah tak nampak bayang.

P_20171014_220722_BF

P_20171014_220739_BF

Ok settled aktiviti malam ni.

P_20171014_221520_vHDR_Auto

P_20171014_221522_vHDR_Auto

Marilah kita pulang ke chalet untuk merehatkan diri sebelum menghabiskan program Kembara Bloggers Johor hari terakhir keesokan harinya.

P_20171014_221927_vHDR_Auto

View chalet di waktu malam. Memang mendamaikan jiwa dengan suasana di kawasan ladang yang bebas dari hiruk pikuk bandar.

P_20171015_074828_BF

Wajah-wajah segar selepas dapat merehatkan diri semalaman di UK Farm Agro Resort. Bersedia untuk breakfast dan berangkat pulang.

P_20171015_074856_BF

Nak juga selfie sorang. Kasi can lah!

P_20171015_074515_BF

Bersama blogger Shiqin.

P_20171015_074533_BF

Bersama blogger Eyza.

P_20171015_074632_BF

Bersama geng JDT Blogger, blogger Uyul Rosli.

P_20171015_074649_BF

Bersama blogger Alja.

P_20171015_074729_BF

Bersama blogger Osi.

P_20171015_074734_BF

Bersama blogger Kek Nil.

P_20171015_074743_BF

Bersama blogger Akma.

P_20171015_074755_BF

Bersama blogger Balqis.

P_20171015_074804_BF

Bersama Fiza. Blog belum muncul lagi hahaha.

P_20171014_182838_vHDR_Auto

Info untuk yang menetap di chalet, untuk urusan pejabat 9am hingga 6pm boleh hubungi 07-759 7555 atau 011-29412797. Emergency call (midnight) boleh hubungi Adilla (013-7222299) atau Mahwan (019-7248909).

PAKEJ PENGINAPAN LAIN

P_20171014_144418_vHDR_Auto

CAMPING PACKAGE

100 khemah
Total kapasiti: 400 pax

Kemudahan yang disediakan:
– Tandas
– Pantry
– Air Mineral
– Bilik Solat (Kawasan Lobi)

P_20171014_144423_vHDR_Auto

DORMITORY PACKAGE

9 blok
20 tandas
Total kapasiti: 218 pax

Kemudahan yang disediakan:
– Air-conditoned
– Kipas
– Diamond water filter
– Bilik Solat (Kawasan Lobi)

P_20171014_145038_vHDR_Auto

Waktu check out 12pm. Check out lewat akan dikenakan denda RM15 per hour.

P_20171015_085039_vHDR_Auto

Pagi tu kami berkumpul di lobby area untuk sarapan pagi dan geng blogger KL bersiap-siap untuk balik ke KL.

P_20171015_082146_vHDR_Auto

P_20171015_082153_vHDR_Auto

Antara menu pagi yang ada, mee goreng, telur rebus, popia dan roti bakar.

P_20171015_082330_BF

P_20171015_082354_vHDR_Auto

Geng semeja bersarapan untuk hari terakhir.

P_20171015_083113_vHDR_Auto

Sempat shopping susu kambing sebotol kecil.

P_20171015_092204_BF

Nyumsssss.. sedap uolls..

Senarai produk keluaran UK Farm Agro Resort yang korang boleh beli:

P_20171015_085830_vHDR_Auto

Susu segar (Fresh Goat’s Milk) susu asli, perisa coklat dan yougurt.

P_20171015_084551_vHDR_Auto

P_20171015_084648_vHDR_Auto

P_20171015_084738_vHDR_Auto

Body wash, Milk lotion dan treatment hair shampoo.

P_20171015_085135_vHDR_Auto

Cappucino Expresso with foamed milk.

P_20171015_085201_vHDR_Auto

White coffee.

P_20171015_085228_vHDR_Auto

Goat’s Milk.

P_20171015_085804_vHDR_Auto

P_20171015_085806_vHDR_Auto

Haaaa memang banyak produk keluara UK Farm tau.

P_20171015_090600_vHDR_Auto

Sebelum berpisah, gambar kenangan bersama Pak Sheikh, tourist guide yang dikagumi.

P_20171015_091224_vHDR_Auto

P_20171015_091231_vHDR_Auto

Bersama orang kuat Tourism Johor & MITA Johor, Fiffy dan Kak Rose yang sporting.

P_20171015_091304_BF

Bersama blogger Faez Ramly.

P_20171015_091343_vHDR_Auto

Bersama Cik Naziha dari Amazing Travel & Tours Sdn Bhd.

P_20171015_091355_BF

Akhir sekali bersama Bhong Tan dari Tycoon Times.

Pengalaman yang sangat-sangat berharga di UK Farm. Alhamdulillah selesai Kembara Bloggers Johor 2017 dengan jayanya. Semua tempat Ummi pergi tu memang tempat-tempat yang menarik di Johor. Rugi kalau orang Johor atau pelancong dari luar Johor tak datang ke sini tau.

Ok yang nak mengembara bersama anak-anak, boleh la contact nombor di bawah ni ya andai ada sebarang kemusykilan. Sempat lagi ni nak bawa anak-anak bercuti ke sini. Nak stay boleh, nak mengembara sehari je pun boleh. Dijamin korang enjoy.

UK AGRO RESORT

Plot 8, Project Pertanian Moden Kluang, KM13 Jalan Batu Pahat,
86000 Kluang, Johor, Malaysia.
Tel : +607-759 7555
Fax : +607-759 7991
H/P : 013-778 7235 / 013 – 722 2299

Website: www.ukfarm.com.my
Email: info@ukfarm.com.my

GPS Coordinates: N02 01.109 E103 13.117
Jom baca entri KEMBARA BLOGGERS JOHOR 2017

>> Berakhirnya Kembara Bloggers Johor 2017 12 – 15 Oktober 2017
>> Sekilas Kembara Bloggers Johor 2017
>> Kampung Sungai Melayu – Eco Tourism Village
>> Ekspo Johor Berkemajuan 6 – 14 Oktober 2017
>> Puteri Harbour Family Theme Park – Sanrio Hello Kitty Town & Thomas Town
>> Legoland Malaysia Resort Taman Tema Pertama Di Asia
>> Layanan 5 Bintang Di Amari Hotel Johor Bahru
>> Makan Malam di Dapor Warisan, Laman Seni Warisan
>> Ronda-ronda Pasar Karat (Bazar Karat) & Deepavali Bazar
>> Mengembara ke Desaru Fruit Farm Kota Tinggi
>> Alami Suasana Kampung Tradisional Di Kampung Tualang 3 Tanjung Gemuk Sedili
>> Lawatan Ke Tempat Penternakan & Penetasan Belangkas Sedili Kecil
>> The ELS Club – Daya Tarikan Terbaru Di Desaru Coast
>> Desaru Tunamaya Beach & Spa Resort Destinasi Percutian Pilihan Ramai
>> Kopi Cap Televisyen Kluang Coffee Memang Kaw!
>>
Nikmati Kehijauan Alam di Zenxin Organic Park Kluang
>>
Alami Percutian Agrotourism Di UK Farm Agro Resort Kluang – Part 1

>> Alami Percutian Agrotourism Di UK Farm Agro Resort Kluang – Part 2

Share this nice post:

5 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: