Anything About Me, Colleagues, Ramadhan Al-Mubarak, Travel, Work

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 3

ok sambungan dari entry day 1 part 2. panjang betul story mory ummi ilham kan.
sila tabahkan hati membaca online diary saya ye.

20150708_195434

tepat jam 7.45pm kami berkumpul di lobby hotel. transport pun dah menanti. maka bergegas la kami ke Muslim Restaurant.

20150708_195646

20150708_195707

lokasinya tak jauh sangat pun dari hotel kami menginap.

20150708_200257

capt. nazer, mukesh dan mr. ken.

20150708_200302

nazam dan kembarnya. hahahaha. sama sebijik sebijon.  mati la kalau dia baca. hahaha.

20150708_200319

tak ada idea nak memilih menu. jadi kita bergambar jek lah dulu hehe.
menurut kata mr. ken, restoran ni menyediakan menu2 tradisi Xianjiang.
waitress belakang tu bukan main garang lagi. cakap jerit2 hahaha.

20150708_200521

20150708_200853

20150708_200900

sementara menanti makanan yang di order oleh mr. ken sampai, saya jengah2 keluar.
snap2 lah apa2 yang patut hehehe. tengok deko2 dalam restoran.

taraaaaaa..
makanan dah sampai.

20150708_202709

ayam masak apa pun tak tahu lah.
ikut style diorang kan. ada rasa2 macam kari.
sedap jugalah.

20150708_202811

mix vegie.. i loikeee..

20150708_203419

dumpling..

20150708_204120

grilled lamb.. sedap gila weh. nasiblah perut dah senak.
kalau tak licin ku bedal.

20150708_204647

ni potato salad, makanan tradisi penduduk Xianjiang.
rasa dia.. hmmmm.. tak berapa nak layan sangatlah haha.

20150708_212051

dah siap makan, moh kita pulang ke hotel.
recharge energy.. esok ada misi yang penting.

20150708_213251

balik kami naik teksi comel ni.
kata mr. ken sama sebijik london taxi.

20150708_213303

nahhh sekali lagi hakak payung gambar taxi comel.
tambang teksi pergi balik mr. ken lah yang bayar termasuk kos makan hehe.

20150708_213317

20150708_213435

20150708_213440

tak ada kerja snap kawasan hotel pulak. hehehe.

20150708_213522

ehhh.. puan blog nak juga posing kan hehe.
lepas chit chat dengan mereka2, kami bertiga buat aktiviti sendiri.
aktiviti meronda sekitar kawasan luar hotel.

20150708_214259

20150708_214311

ni lah hotel kami menginap tu.
gambar di waktu malam.

20150708_214316

jom merayau.

20150708_214540

20150708_215047

20150708_215311

nak ke pantai, gelap gelita.
jadi kami ronda2 snap2 gambar kat area sini jek lah.
tak pe esok masih ada.

lepas agak2 terasa penat, kami pun baliklah bilik memasing.
penat dah, kang tak sedar bangun sahur kang.
balik bilik tak terus tidur pun duk berwhatsapp dengan babah ilham dengan adik beradik.
apa lagi nak tahu perkembangan hero2 ummi la kan.
kesian diorang tercari2 ummi mana tak balik.

20150709_034513

sahur pertama sebagai musafir di bulan ramadhan hehehe.
pukul 3.30am dah terbangun.. imsak kat sini awal jadi kena sahur awal dari biasa.
bedal jek lah maggi cup curry yang saya bekal dari rumah tu.
tak dilupakan Energizing Soy Protein (ESP) yang tak lupa dibawa.
mudah2an membekalkan tenaga untuk esok hari.

20150709_044413

bekalan penting sahabat baik ummi ilham, vitamin C, b-complex, dan vita-lea.

20150709_044428

lepas sahur moh le kita mengepam.
ye memang saya angkut semua pam ni.
tak berat mana pun lagi pun tak makan banyak space.

lepas subuh tersambung tidur pulak.
ikut janji dorang 8am kena standby kat lobby.
sekali bila terjaga tengok hari dah terang ya ampunnnnnn.
tengok jam baru jek pukul 7am tapi matahari dah mula naik.
nasib baik, ingatkan saya terlambat bangun hehe.

ok cerita hari kedua bersambung next entry ye.
fuhhhh.. jenuh banyak lagi nak cerita :p

jom baca!
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 1
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 2

Share this nice post:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *