Travel Travelog

Travelog Sabah| Kota Kinabalu – Kundasang – Ranau (10 – 13 July 2018)

Assalamualaikum semua.. Ummi nak buat update ringkas dulu sebelum Ummi buat entri satu persatu yang entah bila nak siap tu kan haha. Kalau korang friend Ummi di facebook dan follower instagram mesti korang tahu yang Ummi, Babah dan The Ilhams baru saja balik dari bercuti ke sebahagian daerah di Sabah. Alhamdulillah perancangan selama setahun untuk tabung …

Continue Reading
Travel

Pakej Percutian Ke Eropah

Assalamualaikum.. 😉 Hari ni Ummi saja nak cerita pasal Pakej Percutian ke Eropah walaupun Travelog Bandung Ummi sampai ke sudah tak siap-siap lagi, tapi Ummi dah berangan jauh ke Eropah sana. Eropah kooooo kelassss hahaha. Ehhh berangan tu kan percuma tak mustahil kalau betul-betul nekad kumpul duit menabung sampailah kami empat beranak ke bumi Eropah. …

Continue Reading
Colleagues Travel Travelogue - China Ummi Ilham at Work

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 3

sambung lagi dan lagi.. sampai habis.. hehehe.dalam entry lepas saya ada mentioned yang kami terpaksa check out sehari lebih awal dari hari yang sepatutnya.semuanya berpunca dari perkhabaran yang menggerunkan. typhoon menyerang! fuhhh!masa ni tak silapnya typhoon linfa dah selamat mendarat di northern philipines, taiwan dan southern china.dan yang bakal2 muncul typhoon chan-hom dan nangka.typhoon chan-nom …

Continue Reading
Colleagues Travel Travelogue - China Ummi Ilham at Work

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 2

sambung lagi episod seterusnya hehehe. sampai ke hotel semula after inspection dalam lebih kurang jam 12pm.masing2 tak sabar dan bersemangat nak jalan2 ke daerah Gongbei sambil nak bershopping sikit. sementara berehat sekajap sambil kira2 duit. kitorang ada duit hong kong dollar je. mr. ken kata tukar je chinese yuan dengan dia. dia bagi 2 ribu …

Continue Reading