Category: Tsunami Shaklee

Macamana Nak Besarkan “Business Network”?

  Credit pic: http://media.istockphoto.com/vectors/business-network-vector-id537436298 {Perkongsian dari status Facebook saya 9 February 2017} Nak business berkembang, banyak perkara kita kena buat ya kawan2. Akak pun masih baru lagi ibarat anak kecil yang baru belajar bertatih. Ecehhhh. Ada beberapa point pentinglah yang akak boleh kongsi untuk memperbesarkan business network. Antaranya:  GALI ILMU – Bila ada ilmu yang

Impian Saya Untuk Anak-anak

Assalamualaikum.. salam jumaat. (sopannya mak siapalah ni) hari ni saya nak berkongsi impian saya untuk masa depan anak2 saya. ya impian seorang ibu yang serba kekurangan. serba serbi kurang. kurang ilmu.. kurang sabar.. kurang lembut.. kurang solehah.. dalam kekurangan ni impian saya tinggi. jangan gelakkan ya. impian saya, saya nak tengok anak2 saya menjadi seorang

Macamana Saya Urus Masa Untuk Bisnes & Urusan Lain

Memang agak pening kalau difikirkan.. kalau boleh nak ada tangan banyak macam sotong..Capai sana capai sini.. kadang2 time masak pun sempat lagi layan soalan2 customer..Selalunya saya akan listkan atau buat nota kat mana2 supaya saya tak lupa..Andai kata saya lupa buat sesuatu tu memang kelautlah jadual saya hari tu..Kenalah kejar balik selit2 masa2 yang ada

20 Tahun Akan Datang.. ;)

20 tahun akan datang.. kalau panjang umur.. saya dah 55 tahun.. suami dah 56 tahun.. ilham syahmi dah 25 tahun.. ilham syamil dah 21 tahun.. mungkin bawah2 diorang ada adik2 lagi kot.. dalam sorang dua orang ekeke.. abang2 insha Allah ada yang dah grad universiti ada yang masih study.. ummi babah mungkin dah pencen awal..

Penjagaan Sistem Imuniti Badan

penjagaan sistem imuniti dalam badan sangat penting ya bagi mengelakkan jangkitan virus dan bakteria dalam badan.. untuk kelurga saya, saya pilih sustained release vita c dan chewable vita c untuk anak2. so far anak2 memang suka gila makan chewable vita c tu walaupun masam tapi dua2 berebut2.. hehehe.. sedap sangat agaknya. anda semua dah ada

Mak Shaklee Saya ;)

mak shaklee saya.. hehehe.. sedang berpantang anak ke 4.. tak pernah jemu membantu dari zero knowledge sehingga kini.. tak pernah tolak kalau nak selit order ke shaklee.. senang cerita dia dan suami tak pernah tak tolong anak2 buah dia.. sebenarnya saya kenal dia masa join kelas susu ibu di UTM.. tapi dia tak kenal saya

Pengalaman Pelanggan Pertama

Masa mula2 makan sendiri.. tak rajin pun nak study pasal produk.. sekali tergerak hati nak jual.. dapat pula pelanggan yang banyak soalannya.. haaaa jawab whatsapp sambil buku nota, buku nutrisi kat tepi.. dalam hati Allah je yang tahu.. excited nak dapat pelanggan pertama dalam masa yang sama berdebar nak bagi dia faham.. hehehe.. alhamdulillah makin

"Your future will be exactly what you decide to make it" – Dr. Forest C. Shaklee

Kata Dr. Forest C. Shaklee “Your future will be exactly what you decide to make it” Siapa dia ni? 1) Dr Forrest C. Shaklee dilahirkan pada November 1894. Beliau dilahirkan dengan penyakit batuk kering dan doktor semua bersetuju beliau tidak mungkin panjang umur. Kepercayaan ibu bapanya terhadap perkara-perkara semula jadi yang membawa mereka untuk bergerak
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!