WBW Challenge 2015 | Aug 3 – My Personal Breastfeeding Experience(s)

alhamdulillah walaupun baru je beranak 2. syukur kepada Allah, saya berjaya menyusukan anak saya muhammad ilham syahmi selama 2 tahun 11 bulan. pencapaian hidup yang tak pernah terjangkau di fikiran saya. berkat niat, usaha tanpa gagal saya juga mampu lakukannya seperti ibu2 lain. yang paling utama bantuan dari Allah yang menganugerahkan saya susu ibu yang…Continue reading WBW Challenge 2015 | Aug 3 – My Personal Breastfeeding Experience(s)

Breastfeeding | Rezeki Titisan Emas

**entry ini berkaitan dengan breastfeeding journey saya.. dan perkongsian ilmu untuk ibu2 yang memerlukan.. tiada apa2 niat lain.. sekiranya anda tidak selesa dengan gambar2 yang ada sila klik [X] 🙂 saja berkongsi pengalaman menyusukan kali kedua. baru dua kali je pun kan. tapi alhamdulillah kejayaan kali pertama membuatkan saya bertambah2 bersemangat untuk kali kedua. macam…Continue reading Breastfeeding | Rezeki Titisan Emas

Breastfeeding | Meeting AJK KSPSIJB/ Peer Counselor @ UTM Ditemani Hero2 Kecil ;)

kali pertama outing bertiga dengan hero2 kecil. mula2 ingatkan nak bawa syamil sorang, abang ilham tinggal dengan babah. sekali babah dapat rezeki shoot gambar sports day company apa entah kat UTM gak. so ummi mempersiapkan diri la menjadi supermak bawa syamil dan syahmi. alhamdulillah sepanjang meeting anak2 tak lah meragam. cuma abang ilham jek lah…Continue reading Breastfeeding | Meeting AJK KSPSIJB/ Peer Counselor @ UTM Ditemani Hero2 Kecil 😉

Babywearing | Percubaan Pertama Mengendong Ilham Syamil.. I Love Babywearing ;)

yup! babywearing made easy! pada saya apa2 juga yang saya nak buat kena ada niat dan usaha nak merealisasikan impian tu. yes.. dulu pregnantkan ilham memang niat nak breastfeed. alhamdulillah semuanya dipermudahkan. masa tu tak kenal lagi babywearing what so ever sampai saya join bengkel. tapi masa tu pun macam ye tak ye je nak…Continue reading Babywearing | Percubaan Pertama Mengendong Ilham Syamil.. I Love Babywearing 😉