Category: Kelab Susu Ibu Johor

Ramadhan 2015 – Day 9 Majlis Iftar Amal Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru 2015

kami berbuka puasa di sini jumaat lepas. (kami = ummi, ilham & syamil) babah tak dapat join sebab kerja day shift. jadi ummi dibantu dan ditemani oleh 2 orang dayang, mama cu dan ola 🙂 bali kerja pukul 5pm bergegas balik ke rumah, siap2 baru ambil anak2. kami sampai ngam2 waktu berbuka. maka terlepaslah program2

Majlis Iftar Amal 2015 Kelab Sokongan Penyususan Susu Ibu Johor Bahru

Tarikh/Hari/Masa : 26 Jun 2015 (Jumaat) Masa: 5.00pm – 8.30pm. Lokasi : Restoran Asam Pedas & BBQ, Jalan Pendidikan 5, Taman Universiti, 81300 Johor Bahru. Bayaran : RM25/pax. Kanak-kanak PERCUMA. Untuk mendaftar penyertaan / menyumbang ke Tabung Kasih Ramadhan, mohon isikan borang di sini : http://kelabsusuibujohor.com/mia2015 Bayaran/sumbangan boleh dibuat atas nama : KELAB SOKONGAN PENYUSUAN

Throwback | Kenangan Bersama Kak Rita Rahayu Omar (IBCLC, Perunding Laktasi @ SusuIbu.Com)

first time jumpa Kak Rita masa majlis jamuan hari raya Kelab Susu Ibu Johor. sangat2 peramah orangnya. mula2 saya yang malu2 kucing nak berbual. bila dah berbual rasa seronok pula sebab kami ada cerita yang sama. oh ada sesi sentap sekejap masa tu. sesi luahan rasa kehilangan anak syurga. dia juga ada pengalaman yang sama.

Breastfeeding | Day 3 – MBfPC Training Program Southern Region 2014

day 3 tetiba pagi raasa sayu pula bila memikirkan ini last day. rasa tak puas berkongsi cerita menyusu dengan PCPA dan rakan2 seperjuangan.     hari terakhir, topiknya pun sangat menarik.     muka mak2 memang tekun habis. bersedia menyerap dan menghadam ilmu   group work pertama.     tajuk2 untuk setiap kumpulan.    

Breastfeeding | Day 2 – MBfPC Training Program Southern Region 2014

Day 2 hari kedua ambil peluang minta babah ilham hantar ke UTM. saja nak manja2    kelas bermula dengan review topic yang memerlukan perbincangan yang mendalam.   wajah2 ibu2 yang bersemangat menuntut ilmu demi untuk anak2 dan membantu masyarakat. fokus! fokus!     sketsa dari PCPA, yang menggeletik pinggang kami peserta2. tak sangka ada bakat

Breastfeeding | Day 1 – MBfPC Training Program Southern Region 2014

Day 1 alhamdulillah.. impian nak menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counsellor (MBfPC) Training Program akhirnya dipermudahkan Allah. thanks babah yang memberikan keizinan dan sokongan tanpa berbelah bagi dan ilham yang menjadi pendorong ummi untuk terus berjuang dalam dunia penyusuan susu ibu. pada awalnya saya berhajat nak menyertai Lactation Counsellor (LC) Training Program hujung tahun lepas, tapi apakan daya

Iftar & SGM Ramadhan Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru

Rutin tahunan kami berjalan seperti biasa. Jom ibu-ibu kita berkumpul berbuka puasa beramai-ramai sambil2 kita berkongsi ilmu penyusuan susu ibu.     Iftar & SGM Ramadhan Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru Tarikh: 10 Julai 2014 Masa: 5pm – 9pm Tempat: Mak Jah Cafe UTM   Antara aktiviti2 menarik: SGM Talk Hikmah Menyusu Anak

Info Sharing | Majlis Pelancaran Laman Web KSPSIJB & SGM Bulan Jun 2014

credit info: Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru (KSPSIJB)     Tarikh : 21 Jun 2014 (Sabtu) Masa : 1.00 pm – 5.00 pm Lokasi : 63-02, Jalan Pendidikan 4, Taman Universiti, 81300 Johor Bahru, Johor (Sederet Al-Ikhsan Factory Store & Restoran Parsia). Google Map : http://goo.gl/maps/nQ7nU Tema Jamuan : Potluck   AGENDA MAJLIS

Cerita AGM Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor– 8 Mac 2014

cerita lama.. terperap jadi jeruk pak ali lagi..   malam sebelum AGM.. kami rewang2 beramai2 menyiapkan hadiah2 lucky draw.. goodies bag.. ummi dan ilham tak ketinggalan turut serta.. mamacu hantar kami sebab babah kerja malam..     haaaa ni dia group rewang.. ummi ilham AJK hadiah bersama2 auntie salwa, auntie linda and auntie aishah..  

SGM Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru– 19 April 2014

  Sertai kami dalam Breastfeeding Support Group Meeting: Tarikh : 19 April 2014Tempat : Taman Awam Setia Tropika, JBMasa : 2.30pmTajuk : Baby led weaningMenu : Potluck   p/s jom mommies out there.. tambah ilmu.. insyaAllah saya akan berada di sana selepas menghadiri Seminar Keibubapaan “Anak Cemerlang Ibu Bapa Efektif” di UTM, Skudai.. tak sabar
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!