Cerita Iftar Bersama Family Di Saujana

Posted on
Cerita yang sangat terlewat dah beberapa hari berlalu, baru hari ni sempat nak bercerita. 1 September yang lepas adik saya Farid dan Umi balik ke sini untuk berhari raya dengan kami. Alhamdulillah dapat lagi berjumpa untuk Raya kali ini.
Plan asal nak berbuka di Restoran Ubi Kayu sekali lagi Aunty lantik saya jadi AJK Makanan untuk buat booking segala bagai tu semua. Tapi tak ada rezeki nak buka kat sana lagi sebab fully booked. Pagi Sabtu Aunty call minta maaf tak dapat join berbuka puasa sebab dia dah janji untuk buka dengan kawan2 persatuan dia. Jadi yang pergi hanyalah saya, En. Nazir, Ayah, Anna, Ayu, Pak Beng, Umi, Farid dan Nuril.
Baru sampai..

Tayang muka tuan bog dulu ya.. muka kelaparan..
Farid dan Umi..

Ayah dan Farid.. sama tak muka dua beranak ni? :)

Banyak2 makanan, ni je yang sempat En. Nazir snap..
Saya ambil pakej RM230 untuk 10 orang makan. Kat sini ada 3 4 pakej juga tak silapnya. Awal2 dah booked takut makanan lambat sampai hehehe. Masakan dalam pakej tu semua boleh ditukar ikut selera pelanggan. Rasa boleh tahan sedap!

dah tahap tepu jugalah perut time ni..

Fewwiiitttt.. ;p

Kenangan Kak Long, Bang Nazir, Umi dan Farid..
Pak Beng yang malu2..

Kami anak2 ayah..

Last but not least, gambar ramai2.. without En. Nazir & Pak Beng..
Lepas berbuka kami pun balik ke rumah yang sekangkang semut je dari Saujana tu. Alhamdulillah rezeki yang Allah bagi. Kenyang kami anak beranak. Thanks ayah sebab belanja kami semua.

©Hernee Nazir – Syahdu sangat hati mendengar takbir raya.. semoga Allah memberikan saya kekuatan untuk menghadapi 1 Syawal.. :’(


Iftar di Puteri Pan Pacific Hotel

Posted on
Kisah hari Jumaat, baru nak diceritakan hari ni sebab mood nak update blog sangat kurang. Serius. Blog ke FB ke dua2 pun saya malas nak layan akhir2 ni. 
Hari Jumaat berbuka beramai2 dengan officemate tajaan Seri Mukali di Puteri Pan Pacific Hotel . En. Nazir tak ikut sebab kami tak sama department, jadi jemputan hanya untuk department saya saja. Kalau dia tak ada, maknanya tukang ambil gambar pun tak ada. Jadi tengokkan je la gambar2 yang saya si tangan tak bedung snap ngeee~ Gegar2..gelap2 sambil gigil2 snap. Upload dalam fb kena komplen dengan En. Nazir ;p

Kami sampai agak lewat sikit, sikit je tak banyak. Azan dah berkumandang kami masih dalam kereta tengah mencari tempat nak parking. Sampai2 orang semua dah asyik melantak.
Terus mencari tempat, dan mensurvey makanan. Antara yang terselamat masuk perut ;)

Makanan alhamdulillah sangat mengenyangkan. Rasa pun menusuk kalbu sedapnya ;p Bukan semua yang di atas habis disumbat ya. Ada yang share ramai2.
Geng2 yang pergi..

Ita, Nazam dan Wan..

Ema, Ita lagi.. dan Kak Intan..
Saya dan Ita.. aeh berapa banyak Ita daaa..
..dan yang ni ramai2..saki baki..

Puasa masih berbaki 4 hari termasuk hari ini, jadi sesiapa yang belum mencuba dan ingin mencuba di Puteri Pan Pacific Hotel bolehlah mencuba RM 82++ per pax. Kalau teringin boleh pergi, kalau yang tak teringin duk berbuka kat rumah je la ya.

©Hernee Nazir – Malam ni baru nak mencari baju dan kasut raya untuk kami :)


Menu Ramadhan 19 & Ramadhan 20 @ Restoran Shukri Tomyam, Taman Nusantara

Posted on

Salam 1 September ;p (poyo)

Minta maaf blog, sebab 2 hari saya agak kurang memberikan kasih sayang pada blog ni ;p

Entri yang tersangkut atas pokok hehehe. Ramadhan ke 19 berbuka di rumah Mak Anjang. Pukul 7 Anna call ajak berbuka kat sana. Kebetulan memang buka puasa sorang diri, En. Nazir kerja dan ada jemputan berbuka puasa di luar. Jadi lauk saya masak, saya angkut ke rumah Mak Anjang sikit. Lepas berbuka baru En. Nazir ambil klat rumah Mak Anjang.

Ni je lauk yang saya masak, Ayam Berempah. Gambar ni adalah di snap di waktu sahur hehehe

Lauk tambahan di waktu sahur ;p telur mata lembu..
Ramadhan 20 – Iftar @  Restoran Shukri Tomyam, Taman Nusantara
First time makan kat sini masa lepak2 dengan Gee dan Bariah. Hari Jumaat balik kerja malas nak masak terus ajak En. Nazir berbuka luar. Mula2 nak ajak pergi Johan kat Taman Perling, tapi rasa macam jauh pulak tu yang tukar je kat sini.

Sup ekor sorang semangkuk..

Ikan Siakap 2 Rasa..

Kailan Ikan Masin..
Keseluruhan makanan not bad. Sup dia sedap tapi tak boleh lawan sup orang Johor hehehe. Ikan 3 rasa pun memang ada rasa cuma ikan terlalu garing, kalau tak berapa garing sangat lagi sedap. Kailan ikan masin pilihan En. Nazir pun not bad. Air yang saya idamkan belimbing tak ada jadi terpaksalah tukar Epal dan En. Nazir minum fresh orange. Total semuanya RM45 maybe sebab ada sup ekor tu. Sup ekor ke sup tulang ke ada mahal sikit la menurut dorang.
Menu berbuka puasa semalam sangatlah lupa nak snap sebab dah terlalu teruja tengok atas meja hehehe. Semalam berbuka di rumah MIL di Senggarang. Jadi berbuka selain lauk masak di rumah, kami beli ‘Sup Kambing Kahar” yang memang pojaan hatiku. Sedap.. dap..dap.. hehehehe~

©Hernee Nazir – Tak sabar nak jumpa Farid Fathullah ;)


Ramadhan Ke 18 – Berbuka Ala Kadar

Posted on
Oleh kerana kurang nafsu nak makan, berbuka pulak sorang diri dan yang paling penting malas nak keluar rumah untuk ke kedai, saya hanya memasak setengah periuk bubur dan ikan bilis tumbuk letak lada merah dan bawang. Kalau nak masak beria sangat pun sure makannya sikit, En. Nazir balik sah2 dah kenyang. 
Agak syahdu juga la rasanya semalam. Terus terngiang2 lagu raya Siti Nurhaliza..

“..sayuuuuu.. hati ini makin sayuuuu”
Ahhh poyo je, sila abaikan kepoyoan saya tu. Masa nak berbuka ni terfikir pulak. Ye la, kita tiap2 hari berbuka sedap2 cuba bayangkan orang2 kat Palestin tu entah2 puasa tak buka2. Jadi saya dengan redhanya makan je la apa yang ada. Dalam hati berkata “nasib ko la malas sangat nak pergi kedai”.

Bubur putih bubur merah

Ikan bilis, bawang besar dan lada merah yang ditumbuk + garam sikit..

..nak tambah sedap, gaulkan sekali dengan kicap Cap Kipas Udang (minah kicap mana boleh hidup tanpa kicap di sisi..)

Main telan2 je. Nak kunyah lebih2 kang berlinang air mata bila terlanggar lidah huhu dugaan. Air pun minum air masak je tak ada sirap selasih, anggur cap double lion mahu pun oren sun quick yang menemani.

Big apple donut yang dikirim dengan En. Kamarul masih ada lagi. Semalam makan satu, hari ni makan suku. tak larat nak mengunyah. En. Nazir tak makan langsung sebab dia kata hari tu dia makan Alien tu dia pening kepala. Tak apalah tak kisah biar saya bedal semua. Rasanya kalau tak kena ulser dah selamat dah donut ni semua hehehe.

Alhamdulillah kenyang walaupun ala kadar. Lepas balik kerja En.Nazir keluar jumpa En. Kamarul dan belikan saya GCB. Pukul 1 lebih kami bersahur (mengunyah dengan mulut herot berot).

Ok lah, nak masak ayam berempah ni. Kalau tak kang repeat menu semalam pulak hehehe.


©Hernee Nazir – Rasa macam kurang masak pulak dah nak hujung2 puasa ni.. ohhh tidak..usaha memasak mesti diteruskan.. chaiyok2 Hernee.. :)


Ramadhan Ke 17 – Iftar @ Restoran Ubi Kayu, Taman Universiti

Posted on
Program berbuka puasa beramai2 yang dirancang dalam masa seminggu. Sebenarnya program asal nak buat farewell untuk seorang staff dalam department kami. Tapi staff yang nak diraikan tu ada hal2 yang tak dapat dielakkan jadi kami tetap meneruskan hajat nak berbuka di Restoran ubi Kayu ni. Minggu lepas dah suruh AJK Makanan yang dilantik secara rasmi, iaitu En. Nazam untuk survey. Dia punya feedback kata memang sedap especially ubi rebus cicah sambal tumis ikan bilis tu hehehe.
Semalam balik kerja pukul 5pm, siap2 terus pergi JJ Bukit Indah dulu nak ambil Ayu. Oh, semalam tiba2 saya jadi GPS untuk diorang yang join ni hehehe. Semua pun terpaksa berkumpul kat JJ Bukit Indah disebabkan Ayu.
Dalam pukul 6.45pm kami sampai di restoran ni, masaa tu AJK Makanan tak sampai lagi. Kami pun pergi lah duduk bertanya kat situ dan duduk dekat meja yang dah di reserved kan untuk kami. Kamera pada En. Nazir, jadi gambar makanan saya tak sempat nak disnap sebab meja kami berasingan.

Ini makanan En. Nazir ya, bukan saya..saya punya cuma separuh pinggan je..hahaha tipu!

 Meja kaum Hawa..
(sebelah kiri: Ema, Ita, Anna, saya – sebelah kanan: N, Ayu, Mira anak Kak Intan dan Kak Intan)

Yang pakai tudung pink and specky sebelah Ayu tu N namanya. Ni pertama kali kami jumpa dan berbual. Panjang ceritanya, sebelum ni pernah terjumpa masa saya temankan En. Nazir main badminton kat Dewan Taman Sentosa kebetulan N main juga. Tapi masa tu tak kenal langsung, rupanya dia kenal Kamarul dan kami pun add meng add la kat FB hehehe. Thanks N sebab sudi join kami yang riuh rendah hiruk pikuk ni berbuka semalam. Ewah panjang lebar pula penerangan saya :)

Meja kaum Adam..
(dari kiri: Edy, Kamarul, Nizam, Nazam, cousin Nazam, Jang dan yang tukang ambil gambar tentulah si En. Nazir)

Cuba tengok betul2 mamat yang pakai baju cream tu, bukan main khusyuk dan tawadduk lagi dia melantak aiskrim kan. Sampaikan kami ni duk mengumpat dia kat belakang tu pun dia tak dengar. Muka memang lapar dan dahaga kuasa 10 hahaha. Ni saja peluang saya nak mendengki dia hehehe kalau dekat FB saya je yang kalah hehehe.
Minah ni lagi sorang.. minum macam tak pernah jumpa air hehehe.

Nazam dengan kameranya.. dialah AJK Makanan untuk kali ni.. saya pencen sekejap :p

 Dalam diam2 rupanya si baju cream kat atas tu snap gambar saya yang tengah syok berbual. Motif utama dia konon2nya nak kata saya tengah menjoyah hehehe.

Pelik betul saya. Kenapa dengan En. Nazir ni?? Agaknya tengah menahan kentut atau pun nak terberak tapi sembelit??? hehehehe. Ampun En. Nazir :) Gambar ni semua si Kamarul punya kerja, saja la tu nak mencari bahan bukti nak kenakan saya dan En. Nazir hehehe.

Sebelum bersurai, kami sempat bergambar depan Restoran Ubi Kayu ni. Harap2 dapat buka sama2 macam ni lagi nanti ya.

Keseluruhan makanan pada saya dan En. Nazir (tekak yang lain saya tak pasti) memang memuaskan. Berpatutan dengan harga dan rasa memang tak rugi pilih berbuka di restoran ni. Apa yang best yang ada kat sini:
  • Ubi kayu rebus (dah nama pun restoran ubi kayu mestilah ada ubinya ye tak.. sambal ikan bilis yang dibuat cicah dengan ubi rebus ni sangat meletopsss..secukup rasa.. rasa nak tapau bawa balik ;p gambar lupa sangat nak suruh En.Nazir snap.. kuciwa)
  • BBQ (ayam BBQ sedappp..dapp.. dapp.. tambahan jagung, sotong dan udang pun sedap)
  • Aneka nasi dan mee (saya makan nasi putih sikit semalam, tak ada perasaan nak makan mee)
  • Steamboat (haaa..yang ni pun sodap)
  • Aneka lauk pauk (macam2 ada.. lauk ayam masak merah, hati, sayur2..tapi saya tak ambil juga)
  • Kuih muih Melayu (ada onde2, ada kuih apa lagi entah banyak pilihan)
  • Rojak Buah (kuahnya pun sedap tapi tak boleh makan banyak semalam dah full :p)
  • Aneka minuman panas dan sejuk (semalam ada Sirap letak nata de coco, air sarsi, teh panas)
  • Desert (alamak yang ni saya tak sempat nak ambil..tengok Ita makan macam best)
  • Aiskrim (macam2 perasa, Anna dan Ayu ambil saya tukang mengecek)

Sesiapa yang nak mencuba Pakej Buffet Ramadhan di Restoran Ubi Kayu boleh tengok info kat bawah ni:

Lokasi: 

Restoran Ubi Kayu
No. 3 Jalan Kebudayaan 1A,
Taman Universiti, Skudai, Johor.


Harga pakej:
Dewasa – RM19.90
Kanak2 – RM9.90.

Promosi:
Bagi setiap 5 orang dewasa yang datang akan diberi percuma untuk 1 orang dewasa.


For further information:
017-7711021  / 012-5954717

Lepas bergambar tu semua, masing2 bawa haluan sendiri. Saya dan En. Nazir kena hantar 3 orang anak dara yang sama2 dengan kami ni. Mula2 hantar Ita ke Larkin Sentral sebab dia nak balik KL. Lepas tu hantar Ayu dan Anna balik rumah Makcu. Ingatkan dah terus boleh balik rumah. Tiba2 kamarul call, big apple donut yang saya kirim dia lupa bagi. Kami pun terus ke Bukit Saujana nak ambil donut. Balik sempat lagi singgah Burger King drive thru tapau burger untuk sahur. Dah penat nak bercerita, semalam memang best berbuka ramai2 walaupun nikmat makan saya kurang dek serangan ulser huhuhu.

** Sedang menunggu kepulangan En. Nazir yang pergi berjumpa geng2 Jbee Klik dia kat Mc D Taman Sutera..mula2 tadi jual mahal tak nak kirim apa2.. sebab mengenangkan tak dapat nikmat makan sebenar.. tapi tiba2 tangan ni cepat je sms En. Nazir minta tapau GCB ngeh2 buat sahur.. kena tabah ni nanti makan dalam keadaan macam ni..hehehe (poyo)

Berbuka Puasa Dengan Budak Gendut

Posted on
Siapa dia budak Gendut yang saya maksudkan tu? hehehe. Dialah Ita, dulu je sejarah hidup dia gendut sekarang tidak lagi hehehe. Dia yang cerita tau bukan saya buat cerita. Sorry Ita terstory mory pulak hehehe.

Dimanakah lokasi berbuka kami semalam? Kami berbuka di Restoran Saujana saja. En. Nazir kerja siang jadi balik kerja saya ajak Ita teman berbuka kat sana. Kami sampai2 pun dah nak dekat waktu berbuka, lepak2 kat office khayal melayan game Sushi Ni Suki yang Ita ajar tu hehehe.
Apa yang kami order..jeng..jeng..jeng..

Mango blended yang sangat menyegarkan..
Tomyam seafood..

Kailan Ikan Masin..

Daging Kunyit

Sotong Goreng Tepung yang boleh melukakan mulut dan mematahkan gigi hehehe..

Keseluruhan makanan semalam ok. Cuma ada kurang sikit dari rasa yang biasa terutamanya tomyam dan sotong goreng tepung. Tomyam tak berapa power sangatlah semalam, masih boleh dimaafkan la bulan puasa kan. Sotong goreng tepung memang keras bangkas sikit. Andaian saya, mungkin diorang dah goreng awal sebab takut terlambat siap memandangkan ramai juga pelanggan yang datang berbuka semalam. Untuk En. Nazir saya tapaukan mee goreng pedas. Memang pedas meletup..tup.. rasa nak terpecah ulser kat lidah ni ha hehehe.

Itu saja cerita berbuka puasa 16 Ramadhan saya.

©Hernee Nazir – Tak sabar nak berbuka puasa di Restoran Ubi Kayu petang ni bersama2 kawan2 office dan kawan fb, N yang baru pertama kali nak berjumpa :)


Betul Juga Telahan Saya.. Jom Pizza!

Posted on
Semalam saya pergi kerja dihantar oleh En. Nazir jadi balik pun haruslah diambil. Jam dah dekat pukul 5 tapi dia tak ada pun sms saya. Saya pun saja menyepikan diri dulu. 
Dalam hati berkata, 
“Aeh En. Nazir ni tak nak ambil ke? ke dia nak ajak berbuka kat luar? tu yang saja2 ambil lambat..”
Sangat over sangkaan tu kan. Alasan tak nak masak nampaknya.

Dalam pukul 5.10 pm En. Nazir call dia dah sampai kat bawah. Maka terkedek2lah saya turun ke bawah. Dah masuk kereta, laju je mulut bertanya..
“Nak buka apa hari ni? Kita pergi bazar je yok?”
“Ar boleh gak”
Terus mendiamkan diri.. dan tiba2..
“Kita pergi berbuka kat Pizza Hut yok?”
“Emm.. boleh aje..yesss2! termakbul doa..” ooppsss terkantoi ;p
Balik rumah mandi manda siap2 terus pergi. Mula2 nak ke Bukit Indah, tapi memikirkan kat Bukit Indah tak ada garden salad jadi kami ke Nusa Bestari saja.

 Kami mencuba Citarasa Ramadhan.

Sementara menunggu masuk waktu berbuka, saya try buat soalan uji minda ni hehehe. Pen tak ada, jadi tanda2 pakai hujung garfu saja. Bila dah nak masuk waktu barulah sampai makanannya.

 Pizza Ayam Sinar Ramadhan.. Meaty Deluxe Pizza.. taste the meat in every bite!
 Nasi Kurma Ayam.. ini untuk En. Nazir, saya jamah sikit saja sebab tak berminat ;p
Ramadhan Fizz.. memang sedap banget hehehe..

Garden Salad.. ketamakan melanda..

Chicken Wings.. sorang dua..

 Soup of the day.. my favourite!

 Double Delight.. order 2 diberinya 1.. jadi kami share saja.. nanti tamak2 tak habis pulak..

Lepas makan2 terus ke Taman Universiti untuk mensurvey sesuatu ngeeee~ Thanks En. Nazir belanja untuk berbuka puasa hari semalam :)

©Hernee Nazir – Hari ni seorang diri.. En. Nazir berbuka kat tempat kerja.. Anna berbuka dengan kawan2..


Menu 13 Ramadhan Punya Cerita

Posted on
Semalam plan asal malas nak masak sebab dari pagi sampai petang tak ada idea nak masak apa. Beriya call En. Nazir ajak pergi beli je. Tapi masa on the way balik tu, tiba2 rasa bersalah pula kalau tak masak. Terus singgah kedai beli sotong sikit dan ikan kitang. Sayur memang ada stok sikit kat rumah jadi tak perlu membazir nak beli. Masak simple je semalam main campak je la.

Dan hasilnya.. taraaaa..

Ikan kitang goreng tawar..

..cicah kicap (potong lada + bawang + perah air limau)
Ada siapa2 yang tak kenal ikan kitang? Ikan ni memang sedap. Kalau yang kecil2 fresh dari laut tu memang manis rasa isinya. Masak asam pedas pun sedap. Selalunya ikan kitang ni senang jumpa kat kampung2 la sebab nelayan dari laut biasanya terus hantar ke kedai untuk dijual. Saya memang dari kecil dah terbiasa makan ikan ni. Selain dari lauk di atas, saya juga sempatlah masak..
Sambal Sotong
Sayur sawi goreng..
Itu saja juadah berbuka puasa semalam dan tambahan 2 cucuk hati dan pedal ayam sambal yang dibeli. Hari ni masih mencari2 idea untuk masak petang :)



©Hernee Nazir – Tiap2 hari fikir nak masak apa.. macam nilah hidup mak2 kita sebagai suri rumah kan..


Berbuka Puasa Di Kampung Halaman En. Nazir

Posted on

Semalam petang kami bergegas balik ke Batu Pahat. Dah janji dengan MIL nak berbuka kat sana. En. Nazir balik kerja, sempat rehat2 sekejap then petang balik sana. Seperti biasa 1/2 jam pertama saya sangat aktif dalam kereta, berbual melayan En. Nazir supaya dia tak boring. Masuk 1/2 jam kedua, sila ucapkan selamat malam untuk En. Nazir. Tahu2 dah sampai depan rumah hehehe.

Masa ni dah settle tolong MIL masak2. Kak Iza pun dah sampai, jadi kami berborak2 je la sementara tunggu Kak Andak and family sampai. Tunggu punya tunggu tak sampai2 juga, kami pun pergi Bazar Ramadhan dengan Wahida.

Tak banyak pun yang kami beli sebab dah masak kat rumah dan Kak Andak pun datang bawa makanan. Sila abaikan dua jari yang menunjukkan simbol keamanan tu ya ;p

Menunggu Kak Andak yang tak kunjung tiba. Sempat tengok Wahida layan Hagemaru hehehe.

Juadah berbuka puasa kami semalam.

Akhirnya sampai juga Kak Andak disaat2 akhir nak berbuka. Kak Andak bawa nasi impit, ayam masak merah, lodeh, sambal kacang dan yang paling saya suka sambal goreng jawa tu. Sebenarnya hari semalam hari family Kak Andak ngunjung. Ngunjung tu adat orang Jawa. Suami Kak Andak, Abang Man ni orang Jawa. Kalau adat mengunjung tu, dorang awal2 akan prepare ketupat atau nasi impit siap2 lauk semua dan hantar rumah ke rumah jiran tetangga atau saudara mara. Kalau macam MIL pula sama cara dengan arwah mak kitorang hantar2 ketupat tu masa pagi Hari Raya. Betul ke tak penerangan saya tu ek hehehe. Kiranya dua2 hari Sabtu dan Ahad saya dan En. Nazir makan nasi impit hehehe.
Lepas berbuka buatlah apa yang patut dan sempat berborak dengan family. Dalam pukul 9 kami bertolak balik ke Gelang Patah. Masa tu mata jangan cakaplah memang gila punya mengantuk hehehe. Kami sempat singgah di Benut. Cerita tu next entry ya.



©Hernee Nazir –Sakit perut.. tolongggggggggggg..


Kami Dah Raya Awal..

Posted on
.. dengan semangat yang saya ada, akhirnya alhamdulillah cita2 nak makan nasi impit tercapai semalam. Mula pukul 3 gigih saya menanak nasi impit. Ha betul ke? Menanak betul la kot anak beranak nasi kan hehehe. Tak buat banyak mana pun cukup untuk family dan bagi sikit Dida. Awal2 dah plan ajak Anna, Ayu dan ayah berbuka kat rumah saya. Malangnya ayah ada hal pulak. Tak apalah hari lain ada lagi.

Inilah hasil2nya, minta maaf pagi2 tayang makanan.

Nasi impit Adabi
Ayam Masak Merah
Kuah Lodeh hai mak lodeh, lodeh anak pak salleh.. ;p

Sambal kacang
Ni pula kuih muih yang dibeli oleh En. Nazir. En. Nazir memang suka la kuih2 manis macam ni. Saya tak berapa sangat. Dah terbiasa dari kecil memang jarang berbuka dengan kuih2 yang meriah ni. Kalau ada, ada la. Kalau tak ada pun tak apa yang penting nasi mesti ada.

Kuih Tako dan Lengkong Pelangi ;p
Haaa.. yang ni pulak rezeki datang bergolek. Saya nak balas nasi impit sebab hari tu dia dah bagi onde2 dan mee hoon goreng, sekali dia bagi lagi 2 yang di bawah ni. Thanks Dida.

Lengkong Milo.. suka hati bagi nama
Mee Rebus Tulang

Tengahari sikit nanti nak balik ke kampung halaman En. Nazir pulak. Nak berbuka kat sana. Malam baru kami balik rumah semula. Tak tahulah apa menu kat sana nanti. Oh ya, menu 2 katatas tu semua hasil didikan arwah Mak. Malas pulak nak menaip resepinya main ingat dalam otak je. Nasib baik ingat hehehe.

©Hernee Nazir – Satu lagi menu yang jadi idaman tapi belum jadi kenyataan.. Laksa Johor.. kalau buat ni nak kena ajak kawan2 office buka kat rumah. tunaika hajat diorang.. tapi tak tahu bila..hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...