Family's Activity, Homeschooling, Ilham Learning Phase

Ilhams @ Iskarnival-Kreatif 2016, Mall of Medini

hero_kreatif

20160918_142736

program hari sabtu 17 september 2016.
sepetang di Iskarnival 2016.. bertemakan kreatif..
siap bawa anak angkat sorang, kembar tak seibu sebapa ilham.
bff abang ilham ni aqil farish. tak boleh berpisah. hehehehe.

20160918_142814

skodeng dari atas sementara tunggu babah parking kereta.

20160918_143402

menarik sungguh doodle art di dinding ni.

20160918_144407

babah tak bawa turun ssc, maka ummi terpaksa bagi syamil lepas dan kadang2 dukung.
jom start meronda.

20160918_144549

ini sangat wow!
cepat2 bagitau babah dan snap.
last year babah join. alhamdulillah walau tak menang dapat la merasa hadiah saguhati rm500.
tahun ni boleh cuba lagi IMklik photography & short video competition.
theme “iskandar malaysia – 10 years on”
category kali ni tak banyak.. architecture & habitat, arts, environment & lifestyle.
bermula 17 sept – 17 oct 2016.

20160918_144636

IMklik 2016 workshop.. 1 okt 2016.
tak dapatlah babah join sebab kami ada projek lain dengan anak2 on that day hehe.

20160918_144720

jenuh ummi mendukung adik.

20160918_145019
sampai booth ni ilham dah merengek nak beli kompang.
”bah.. boleh la ilham nak beli popang”

20160918_145059

akhirnya babah pasrah.
dapatlah abang ilham sebiji kompang tapi janji jena share dengan adik.
saiz kecil rm40. ikutkan memang dah lama babah nak belikan.
tapi nak cari di kawasan parit raja, batu pahat.
tapi abang ilham punya rezeki dah sampai awal hehehe.

20160918_145616

20160918_150015

20160918_150136

lepas beli kompang layan diorang main2 kat depan stage.

20160918_145655

sambil2 tu ummi dan babah layan art performance kat depan stage.

20160918_145959

habis serabai rambut babah awak kan hahaha.

20160918_150229

20160918_150232

bila dah berjumpa berdua, memang tak hirau la ummi.

page

syok kami menonton modern and contemporary circus performance by Psycusix.

20160918_151815

20160918_151818

20160918_151824

20160918_151840

part ni macam nak juling mata ummi tengok hehehe.
lepas tengok art performance kami ronda2 lagi.

20160918_152114

ehhhh fefeeling tengah tunggu train to busan pula.
ini area props2 filem2 yang terkenal.

20160918_152354

lepas tu ummi ajak anak2 mendoodle di yellow cube ni.

20160918_152605

conteng jek lah apa pun janji happy.

20160918_152800

 

20160918_152942

20160918_152952

ilham tu kalau boleh nak lagi lama duduk menconteng.

20160918_153039

ok ini briefing untuk jadi pelakon tambahan teater “Zombi Serang Johor”

Zombi Serang Johor is a site-specific theatre performance which pits audiences in an apocalyptic event of a zombie attack. Make sure to join this special version of Sisi Seni Production’s original Zombi Serang Kolumpo dedicated to you, Johor!

babah jaga syamil, kekonon ummi, ilham dan aqil jek la join.
sekali ilham awal2 dah tarik diri.. takut kata dia.

20160918_153301

ummi dan aqil je yang masuk dan ikut arahan hehe.

20160918_153305

bila pelakon2 dah beraksi.. dengar2 jeritan2 dari luar orang kena seran zombi, aqil dah mula resah.

20160918_153322

ummi cakap “relax qil.. tak ada apa2 ummi long ada.. aqil duduk dediam je”
muka aqil dah lain macam. air mata dah bergenang.
”aqil nak balikkkkkk” terus berjurai air mata.
sudahnya ummi pun tarik diri.. bawa aqil keluar.
baru fefeeling nak seram kena serang zombi hahahaha.

20160918_153603

keluar dari dunia zombi, kita ronda ke depan lagi.
lupa pula apa nama busker ni.

20160918_153619

budak cenonit ni muka layu je hehehe.

20160918_154455

masuk sini abang ilham nak melukis lagi.

20160918_154502

ok contenglah sampai puas hati.

20160918_154822

nampak lego lagi la dia suka.

20160918_154906

ummi tulis nama untuk register.
eii yapeeeddaaaa dah ronda2 baru nak register.
dapatlah buku kreatif ni. best. banyak info2 pasal art dalam ni.

20160918_154955

ini eksperimen cahaya dan bunyi.
belum sempat ummi nak terangkan dia dah excited nampak bahagian lain.

20160918_155038

20160918_155110

20160918_155120

20160918_155217
kagum betul tengok hasil seni diorang ni.

20160918_155233

20160918_155300

20160918_155304

yang ni sound animal pvc pipes.

Sound Animals is an inter-active sound furniture made from upcycled PVC pipes that are wired to a synthesizer machine. The public can make 8-bit music as they sit down. By DAM Interactive.

20160918_155337

entah apa gaya lah abang ilham ni. hahaha.

20160918_155443

masuk ke lorong black box.. ada performance tak ingat siapa yang perform.
sebab masuk tak lama. gelap gelita ilham dah takut hahaha.

20160918_145334

20160918_153618

20160918_154244

20160918_154257

part laing ummi suka. tengok doodle2 comel ni.
kreatif sungguh.

muka masing2 dah kepenatan.
aqil pun dah merengek nak balik.
mood dia dah kelaut sejak takutkan zombi serang johor hahaha.
tak sempat pun nampak zombi keluar kami dah keluar dulu.
moh la kita pulang anak2.

20160918_155825

apalah kecoh abang2 ni.

20160918_155906

abang2 memacam ragam. tapi adik syamil relax je. budak ini sangat cooooool. alhamdulillah.

20160918_155828

abang ilham yang tak nak balik hahaha.

20160918_155834

aqil muka asik mencebik sedih ibu hahaha.

20160918_155850

macam dah bujang sangatlah measing duduk melepak gini hehehe.

20160918_160026

sebenarnya kami tunggu babah ambil kereta.
babah parking nun jauh di sana.
babah kata tunggu je sini dulu.

20160918_160404

yeay babah dah sampai.
abang ilham over excited, suka hati dia berkompang menuju ke kereta.

gasaklah nak janji bahagia.

20160918_160410

20160918_160551

nampak tu. dalam kereta pun syok berkompang.
dia kata dia suka sangat ummi bawa pergi tempat tadi tu.
ikut hati nak ajak masuk legoland tapi ummi tak layan.
motif ummi bawa ke sini untuk dedahkan ilham dengan art knowledge.
legoland nanti2 ye. bila nak bersantai kita ke sana. hehehe.

ok tunggu cerita kami ke iskarnival – naratif 2016 pula.
stay tuned!
Winking smile

Share this nice post:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *