Hari Raya Aidilfitri

#Raya2016 | Kunjungan Marhaban KRT Desa Paya Mengkuang

malam sabtu lepas kami menerima kunjungan kumpulan marhaban KRT desa paya mengkuang.balik dari kerja teruslah bersilat kat dapur.ikut menu yang dah dipersetujui.. kue tiaw goreng ehehe.tak gempak pun menu ummi ilhams.kata baha masak je apa yang mudah. lepas maghrib semua dah get ready on the table. yeay! dapatlah 3 bekas kue tiaw goreng. karipap telur ibu azue. air teh o…

Read More

Family, Hari Raya Aidilfitri

#Raya2016 | Beraya Rumah Tok Ayah :)

cerita beraya di rumah tok ayah ilhams.ecehhhhh macamlah jauh sangat rumah tok ayah tu kan.sekangkang semut jek. jerit pun dengar dari rumah hahaha.balik kerja dah memang sah2 tak masak sebab nenek ajak makan kat rumah dia.ikutkan plan mommy ngah nak suruh beraya ke rumah dia sekali.memang request sesiap nak makan nasi impit, lodeh, ayam masak merah.tapi kalau dah dua2 masak…

Read More

Family In Law, Hari Raya Aidilfitri, Outfit Of The Day

#Raya2016 | Syawal Day 3

syawal day 3.misi beraya ke muar.tapi sebelum ke muar kita singgah beraya ke rumah angah. budak kecil ni nyenyak tidur tak sampai berapa minit masuk kereta.sampailah kat rumah pak ngah dia masih nyenyak.maklumlah memasing kena kerah bangun awal hehehe.thanks angah dan kak wati.. kenyang perut kami pagi dah tumpang sarapan.lepas ke rumah angah, kami sama berangkat ke sungai suloh rumah…

Read More

Family In Law, Hari Raya Aidilfitri

#Raya2016 | Syawal Day 2

syawal day 2.masih misi beraya dengan keluarga sebelah babah.rumah pertama hari tu rumah kak andak di parit daun, parit raja.lepas tu ke rumah jiran lama family babah di batu pahat. adik dah kepenatan.. syok lah dia tidur.lepas beraya di rumah ex-jiran kami berpecah.diorang ke rumah sepupu babah, kami ke bandar batu pahat. kemana lagi kalau bukan ke rumah ummi aien…

Read More

Family In Law, Hari Raya Aidilfitri

#Raya2016 | Syawal Day 1

akhirnya sampai juga entry raya pertama hahahaha.punyalah pemalas nak transfer gambar2 dari dslr babah ilhams.malam tadi ku gagahkan jua mentransfer gambar2 terpilih.yang terpilih je lah.. yang haru biru tak payah la masukkan dalam blog hahaha. gambar sefamily anak cucu atok mahat dan atok tipah. gambar ni without pakcik.pakcik tukang snap gambar. ok yang ni pakcik dah masuk yeay! tapi masih…

Read More