#Raya2016 | Syawal Day 1

akhirnya sampai juga entry raya pertama hahahaha.punyalah pemalas nak transfer gambar2 dari dslr babah ilhams.malam tadi ku gagahkan jua mentransfer gambar2 terpilih.yang terpilih je lah.. yang haru biru tak payah la masukkan dalam blog hahaha. gambar sefamily anak cucu atok mahat dan atok tipah. gambar ni without pakcik.pakcik tukang snap gambar. ok yang ni pakcik […]

Ilham’s Birthday Dinner Treat At Boat Noodle @ Teh O Ice 50Cent

tak habis2 lagi kan story pasal birthday abang ilham.hahahaha ada ummi dia kisah. semalam plan punya plan dengan babah, kami decide nak belanja abang ilham makan.mula asal nak makan kat johnnys, tapi babah kata takut tak sempat.malam babah nak join kumpulan marhaban KRT desa paya mengkuang.babah kata kita makan kat saujana jek.tapi sebenarnya ummi memang […]

DDHN | Resepi Daging Goreng Pedas Korea

hujung2 ramadhan, terjumpa resepi ni.bila tengok gambar adoiiimakkkk kecur betul air liur hahaha.nekad jek nak masak.. walaupun dalam hati fikir “aku makan sorang je lauk ni”memang tak rasa pun babah ilhams nak makan lauk ni. sekali dah masak, ehhhh sedap kata kauuuu.babah pun kata sedap.. cumaaaaaaaaaaaaaaaa.boleh jadi tercabut gigi kata dia. kahkahkah.marinate tak lama, lepas […]

#Raya2016 | Turn Raya Batu Pahat :)

alhamdulillah tahun ke 8 beraya sebagai suami isteri.so far memang tak ada istilah berebut turn ke apa.lagi pun bukanlah jauh sangat rumah mertua saya tu kan.memang setiap tahun bergilir2 turn raya kami.dan tahun ni of course turn babah ilhams beraya dulu dengan family dia.ummi follow jek. keluarga babah keluarga ummi juga. rezeki babah dapat cuti […]

Ilham’s Birthday Celebration @ Tadika Aulad Ilmiyyah

tercapailah cita2 abang ilham nak kek ninja turtle.ummi order kek simple2 je untuk celebrate dekat sekolah.lagi pun abang ilham bukan makan pun kek tu.ikut plan asal cikgu2 UMAI nak buat jamuan hari raya hari ni.oleh kerana masalah ketiadaan bekalan air berlanjutan cikgu postponed.tapi plan ummi ilham tetap diteruskan. ummi bagitau dia, ummi dah order kek […]

Berbuka Puasa Bersama Mama Jie & Family

orang semua dah meriah cerita pasal raya.tapi ummi ilham terkedek2 lagi cerita pasal berbuka puasa.. omg!sebenarnya gambar raya kat batu pahat masih dalam kamera babah.yang ada kat henpon ummi ni tak banyak mana.tunggulah malam ni kerah babah transfer gambar2 raya tu.kalau tak dikerah mahu jumpa raya haji, tak pun raya aidilfitri tahun depan. ni ramadhan […]