Tag: Aktiviti Kanak-kanak

100+ Aktiviti Homeschool Yang Boleh Dilakukan Bersama Anak

100+ Aktiviti Homeschool Yang Boleh Dilakukan Bersama Anak Assalamualaikum dan Hi semua. Tak tahu nak buat apa dengan anak masa PKP ini? Ni saya share senarai link aktiviti homeschool secara seronok bersama anak-anak. 𝟮𝟲 𝗔𝗸𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗶 𝗟𝗶𝘁𝗲𝗿𝗮𝘀𝗶 𝗔𝘄𝗮𝗹 𝗗𝘂𝗻𝗶𝗮 𝗔𝗯𝗷𝗮𝗱https://m.facebook.com/story.php story_fbid=10221780006147121&id=1165597373 𝗔𝗸𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗶 𝗦𝗲𝗿𝗼𝗻𝗼𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗮𝗷𝗮𝗿 𝗡𝗮𝗺𝗮 𝗦𝗲𝗻𝗱𝗶𝗿𝗶 ( 𝗞𝗶𝗱𝘀 𝗡𝗮𝗺𝗲𝘀 𝗙𝘂𝗻 𝗟𝗲𝗮𝗿𝗻𝗶𝗻𝗴 )https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10221348587721930&id=1165597373 𝟭𝟬 𝗔𝗸𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗶 𝗕𝗲𝗹𝗮𝗷𝗮𝗿 𝗠𝗲𝗻𝗴𝗶𝗿𝗮

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah | Assalamu’alaikum. Semenjak berkecimpung dalam dunia pemanahan.. wahhhhh ayat Ummi ko hahaha memang bila ada masa terluang weekend or weekdays Babah akan ajak dua orang hero ni berlatih memanah. Lokasi memanah ni di sekitar kawasan office dan stor Tok Ayah hehe. Masa ni kawasan ni belum ditambak.

Play and Learning In Charity – Zoo Negeri Johor (9 Feb 2019)

PLAY AND LEARNING IN CHARITY Tarikh: 9 Februari 2019 Masa: 9.00 pagi – 11.30 pagi (Pendaftaran program bermula jam 8.30 pagi) Lokasi: Zoo Negeri Johor Yuran: RM10 OBJEKTIF PROGRAM: – Membantu kanak-kanak istimewa– Membuat bilik fisioterapi– Membantu menanggung kos perubatan dan sara hidup kanak-kanak istimewa PENGISIAN PROGRAM: 1. Edu-Games for Kids2. Charity Talk3. Craft Activities4.

The Ilhams @ Dinosaur Kingdom Puteri Harbour at Night

Assalamualaikum.. Cerita 2 December 2018, akhirnya setelah puas merengek Ummi Babah tunaikan janji bawa The Ilhams meneroka Dinosaur Kingdom, Puteri Harbour. Plan asal nak pergi sebelah petang, tapi oleh kerana hujan lebat kami postponed selepas maghrib.  Masing-masing dah tak sabar nak mask ke dalam. Tapi Ummi hold dulu sebab nak bergambar hahaha. Pass masuk kami

Program Berbayar Sepanjang Cuti Sekolah Sekitar Negeri Johor 2018

Assalamualaikum.. Ok Ummi listkan beberapa program-program menarik “berbayar” sepanjang musim cuti sekolah ini. Program tertumpu sekitar negeri Johor. Insha Allah kalau ada kelapangan Ummi nak selit juga untuk Abang Ilham. Kalau ibu ayah berminat nak hantar anak-anak bolehlah hubungi nombor yang tertera di setiap poster ya. Semoga anak-anak dapat memanfaatkan musim cuti sekolah dengan aktiviti

Ilham Si Pengembala Ikan.. Kehkehkeh :p

dah macam pengembala biri2. ekekeke. pagi tadi bangun tidur ilham dah kena kerah bangun awal2. selalunya sampai ke tengahari kadang2 baru bangun. bila dengar nak pergi makan roti acu. berebutlah dia bangun. siap2 mandi dia kata dia nak pergi mancing. ehhh macam beriya la awak kan. sudahnya babah kata kita pergi beli ikan je. ilham
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!