Cabaran 30 Hari Blogging | Day 3 – Tempat Makan BEST {MELETOP Steamboat & Grill, Pulai Perdana 2}

gambar ni adalah berzaman lagi berkurun lamanya tersimpan dalam pen drive.. ni kali pertama dan kedua saya “Si Peminat Steamboat & Grill” mencuba main masak2 di MELETOP Steamboat & Grill, Pulai Perdana 2.

 

20140506_220521

 

20140506_220736

 

masa ni awal2 pembukaan.. opening promotion RM19.90 jek kanak & warga emas RM9.90.. sekarang dah lama tak pergi tak pasti harga dah berubah ke tak..

operation hour – 5.30pm – 11.30pm

nak book sila contact 012-7038634 atau 013-7448634

jangan contact saya tau.. Smile with tongue out sebab masa bulan puasa ramai nak book berbuka dekat Kapten Steamboat & Grill dengan saya ekekeke.. saya tukang makan jek bukan tokey hehehe..

ok ni masa first time datang sini dengan adik2 dan ilham, masa ni babah kerja malam..

 

20140429_215505

 

banyak pilihan bahan2nya.. sos pun sedap2 belaka.. kuahnya pun memang sedap terasa..

tak percaya? cuba tengok gambar kat bawah ni..

 

20140429_215514

 

punyalah sedap sampai panjang muncung mami ngah menghirup kuah.. ekeke~

 

20140429_215520

 

mama cu pulak sampai bermangkuk2 menceduk sos dan sambal belacan..

 

20140429_215529

 

ilham pun suka tau.. lagi2 dapat angry bird.. hehehe.. tak sempat ummi nak suap mulut sendiri.. suruh sumbat mulut dia jek..

gambar ummi?

tak payah la kot.. sebab buruk sangat rupa tengah syok makan.. Surprised smile

so far kali pertama sampai memang ramai gila orang weh.. penuh madang.. nasib baik la kami tangkas dapat la rembat satu meja kosong.. lepas kenyang apa lagi balik le..

episod kedua makan kat sini bersama mami Shaklee saya.. mami Salwa & family..

saja mami ajak lepak2 dengan hasben n anak2..

pilih punya pilih kami dinner kat sini.. kali ni of kos babah ilham ada sekali..

 

20140506_220500

 

sebelum balik saya sempat suruh babah ilham snap gambar bersama mami kesayangan saya ni.. maniskan mami saya hehehe.. semoga ukhuwah yang terbina berkekalan hingga akhir hayat..

ok peminat steamboat and grill di luar sana yang belum mencuba kat MELETOP Steamboat & Grill, tengok meletop tak meletop hehehe. next, saya nak try kat Bakar2 Steamboat & Grill, Bandar Baru UDA.

ok done entry day 3 walaupun buat dalam hari yang sama Smile with tongue out

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!