Category: Blogging Life

Third Payment.. TQ Google Adsense!

Third Payment.. TQ Google Adsense! | Assalamu’alaikum. Alhamdulillah syukur. Menulis blog bukan sekadar membebel kosong. Menulis dengan hasil walau hasilnya tak segah mana hehe. Syukur rezeki dari google ads untuk kali ketiga. Baru tiga kali je awak. Tak hebat macam awak ekeke. Blog chokia makcik kampung je. Kali ni cash out 109.30 USD dapatlah menggembirakan

Web Hosting & Domain Renewal – Masih Setia Bersama NetKL

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. awal tahun, hujung-hujung bulan ni memang waktu Ummi dapat reminder untuk renew web hosting dan domain. Setakat tahun ke 9 bersama wordpress dan berweb hosting dan berdomain sendiri Ummi memang sangat-sangat puas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh NetKL. Sebenarnya dah nak hujung tahun hari tu, Ummi upgrade dari Medium Biz X ke

Consolation Prize Winner – The Puteri Harbour-Astro Fun Escapade Influencer Challenge

Assalamualaikum.. Masih ingat lagi entri Ummi Astro Fun Escapade? Alhamdulillah, rezeki The Ilhams akhirnya muncul keputusan pemenang. Doa memang nak menang 1st prize hahaha nak berangan tidur di Hotel Jen yang biliknya bertemakan Hello Kitty. Tapi apakan daya Allah dah tetapkan rezeki kami. Rezeki consolation prize dengan 2 tiket 2 park passes (Thomas Town &

Welcome 2019.. Goodbye 2018!

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. celik mata dah masuk ke tahun 2019.. syukur masih diberi peluang bernafas.. 2018 dah berlalu pergi.. jadikan pengalaman lepas sebagai titik tolak kejayaan 2019.. pahit maung masam masin manis simpan kemas-kemas dalam diari kehidupan.. yang elok boleh dijadikan tauladan yang kurang elok buang jauh-jauh.. setiap tahun ada pengalaman dan pengajaran yang berbeza-beza..  2019

Hernee Nazir’s Youtube Channel Reached 100 Subscribers! Thanks Everyone!

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. terima kasih buat semua subscribers. Youtube channel orang lain dah beribu riban. Ummi baru je cecah 100 ekekeke. Poyo je lebih kan hehehe. Nak dapat 100 subscribers pun jenuh tau. Almaklumlah ni channel makcik-makcik kampung je ekeke. Untuk yang belum subscribe, sila subscribe sekarang. Ini adalah paksaan! hahaha. Kejam betul.  1,412 total views,  4 views

Second Payment.. TQ Google Adsense!

Assalamualaikum.. Cerita manis dalam dunia blogging. Alhamdulillah rezeki dari hasil berblogging yang tenggelam timbul untuk kenangan Ummi. Thanks Google Adsense for the second payment. Agak jauh sikit gap dari first payment. Tak pe Ummi punya konsep pelan-pelan kayuh. Just go with the flow gitu. Kata orang kalau rezeki tak kemana. Rezeki adik baby kali ni

Happy 8th Anniversary With WordPress!

Assalamualaikum.. Alhamdulillah 8 tahun bersama WordPress. Dia bagi reminder mesti dia tahu Ummi lupa ni hahaha. So far so good. 8 tahun bersama WordPress dan keseluruhan 12 tahun blogging dari tahun 2006. Tak handal mana pun dalam dunia blogging ni. Buat je ikut suka hati. Blog awak, tak ada siapa nak marah. Tak payah terkejar-kejar

First Payment.. TQ Google Adsense!

Alhamdulillah rezeki hujung-hujung bulan. Rezeki pertama dari Google Adsense. Saja nak abadikan memori dalam blog ni. Bukan nak menunjuk-nunjuk tau. Alaaaaa rezeki kita sikit je na bandingkan dengan blogger-blogger otai hehehe. Ini pun tak sangka 3 bulan lepas Google Adsense approved dan seterusnya menghasilkan rezeki sebanyak ini. Alhamdulillah! Mudah-mudahan meriah lagi ads dalam blog Ummi

Happy 7 Year Anniversary With WordPress

Happy 7 Year Anniversary With WordPress! Nasib baiklah WordPress baik hati ingat anniversary ke 7 dengan dia hari ni hehehe. Dah 7 tahun dah Ummi guna herneenazir.com berplatformkan wordpress. Sebelum ni dari tahun 2006 berplatformkan blogspot hehe. Macam handal sangat nak berwordpress kan. Blogging pun suka-suka je hobi masa lapang. Tak sangka dah 11 tahun

Cabaran Sehari 5 Entri

Hai uolls, Saja je nak share. Saya mencabar diri sendiri bermula dari bulan ini saya cabar diri saya untuk buat blog post sekurang-kurangnya 5 entri sehari. Fuhhhhhh memang rasa nak semput. Tapi saya cuba. Tak cuba tak tahu kebolehan sendiri ye tak? Kalau saya tak mampu 5 sekali pun at least saya kena buat 4.
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!