My Hero Kechik - Ilham Syahmi The Ilhams Learning Phase

“Ummi.. Hari Khamis 14 February.. Ilham Cuti Ke?”

Assalamualaikum.. Pagi-pagi Abang Ilham dah bagi punch line. Semenjak masuk darjah dua ni, memang Ummi gantungkan kalendar dalam bilik dia untuk dia belajar tengok tarikh dan sebagainya. Setiap hari dia akan tick menandakan hari-hari tu dah berlalu. Pagi ni, sebelum dia ke sekolah, sempat dia bertanya dengan Ummi. “Ummi.. Hari Khamis 14 Feb.. Ilham Cuti …

275 total views, no views today

Continue Reading
My Hero Kechik - Ilham Syahmi The Ilhams Learning Phase

“Ummi.. belikan Ilham kertas pasir boleh? Ilham nak makan..”

“Ummi.. belikan Ilham kertas pasir boleh? Ilham nak makan..” Tak ke terkejut beruk Ummi dengar anak dia nak makan kertas pasir. Apa kurangnya masakan Ummi sampaikan Ilham sanggup nak makan kwrtas pasir. Seingat Ummi kertas pasir tu cikgu Ummi suruh licinkan permukaan kayu. Berat betul permintaan anak yang sorang ni. Ampuni Ummi Ya Allah.. dugaan …

274 total views, no views today

Continue Reading
Homeschooling My Hero Kechik - Ilham Syahmi My Hero Kechik - Ilham Syamil

Pertandingan Mewarna Peringkat Anak-Anak Hernee Nazir

Assalamualaikum.. Tajuk Ummi kemain poyo ek hehehe. Ini aktiviti masa cuti sekolah Ummi buat untuk The Ilhams. Saja ajak diorang mewarna super heroes yang Ummi print out lebih masa SGM yang lepas. Nampak tu bersemangat nak warna sebab memasing request nak pakai pensel warna baru. Ingat Ummi nak bagi ke? hahaha. Ummi bagi diorang pakai …

285 total views, no views today

Continue Reading
Info Sharing My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Kelengkapan Sekolah Murah di Pasaraya KU

Assalamualaikum.. Ummi pasti ibu dan ayah semua dah sibuk mencari kelengkapan sekolah untuk anak-anak memandangkan tinggal lebih kurang dua minggu saja lagi sesi persekolahan 2019 akan bermula. Alhamdulillah untuk kelengkapan persekolahan Abang Ilham seperti uniform sekolah, baju melayu sekolah agama memang Ummi dah beli masa balik kampung awal bulan hari tu. Macam tahun lepas, Ummi …

618 total views, 1 views today

Continue Reading
Anak Susuan Ummi My Hero Kechik - Ilham Syahmi My Hero Kechik - Ilham Syamil

Sundate with The Ilhams & Zara Safiyya

Cerita beberapa minggu lepas, weekend kami habiskan berlima dengan Zara Safiyya. Ummi ada urusan di Angasana Mall, sebelum tu makan-makan dulu di Seoul Garden favourite makan-makan place kami anak beranak. Nampak makcik sorang ni kemain stylo mylo lagi kan hehehe. Nak dating dengan Ummi Babah kemain berspec pink bagai. Sebenarnya dia dah tersalah date tu. …

Continue Reading