herneenazir[dot]com

Pagi Sabtu yang aman damai..

Ummi yang tak ada idea nak buat sarapan apa..

Terus terfikir nak buat lempeng memandangkan ada kuah asam pedas ikan sembilang malam tadi.. bila bagitau En. Nazir dia pun ok je.

Kalau ummi dengan babah sarapan lempeng.. Ilham nak sarapan apa ek?

Ok fine! Ilham pun ummi buatkan lempeng.

Taraaaaaaaaaaaa..

Lempeng dia yang siap dulu..

Lempeng Ayam + Sayur 

Bahan2: Sedikit tepung.. puree isi ayam dan sayur campur..serbuk ikan bilis

Cara2: Gaulkan kesemua bahan.. dan goreng ikut bentuk lempeng bukan jemput2 cekodok.. :)

Alhamdulillah..habis juga sekeping dia makan..

Mula2 plan ummi nak bagi dia makan sendiri..

Sekali dia tengok macam lembik.. dia campak ke tepi..

Maka ummi pun penyek2kan lempeng baru suap dia..

Eh.. habis tu.. Ilham breakfast, takkan ummi dengan babah tengok je???

Isyhh.. idok lerrr.. sebelum babah pergi ambil gambar Aunty Mayang nikah, ummi dah siapkan dah lempek untuk santapan kami berdua..

Taraaaaaaaaaaaaaaa..

Yang hitam2 tu abaikan ye.. sambil sidai baju sambil buat lempeng..

dicicah pula dengan..

kuah asam pedas ikan sembilang..

**biasa la kalau ada kuah asam pedas lebih..tak ada modal lain breakfast sure lempeng..tak pun jemput2 :)**

Alhamdulillah.. kenyang kami tiga beranak.. :)

p/s: Wahhhhhhhh..  rasanya dah lama tak breakfast kat luar terutamanya kat Poyot.. rajin betul ummi Ilham buat breakfast sekarang kan ;)

Share this nice post:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: